Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K všeobecné diskusi a názorům.

Jezdil jsem nějakou dobu na rekreaci do městečka Vodice k milým domácím, po letech se utvořil poněkud srdečnější vztah. Tak jsem jednou sebral odvahu a ptal jsem se na jejich názor na Srby a na válku. Pan domácí /žádný fanatik, podotýkám/, mi sdělil, že srbsko -chorvatská válka na jejich území vypadala tak, že k vesnici přijel srbský tank, první ránou složil kostel, druhou radnici a třetí školu a odjel. V podstatě zničil to, co činí vesnici vesnicí, do značné míry sebral této vsi historii.

Nenávist je z těchto dob zakořeněná natolik, že v blízkém přístavu Tribunj je nad hospodou nápis "Ulaz zabranjen Serbam i psam". Asi není třeba překládat.

2 0
možnosti
JN

Někdy v roce 1992 jsem zaznamenal, že uprchlíci, kteří opustili rozpadající se Jugoslávii nehledají v naší zemi klidný život a pokračují v projevech vzájemné nenávisti. V historickém centru Prahy byly nasprejovány nápisy. Z těch psaných latinkou jsem se dozvěděl, že Srbové jsou psi, z těch psaných azbukou, že Chorvati jsou prasata.

A to vše shrnoval nápis v češtině psaný křídou: 12 h*ven Srbskejch = 2x6 h*ven chorvatskejch"

Jste naivní, pokud si myslíte, že nenávist mezi Srby a Chorvaty vznikla až v roce 1995

0 0
možnosti
JN

A o čtyři roky později, když se srbský prezident snažil udržet územní integritu Srbska, bylo hlavní město humanitárně bombardováno, později byl prezident deportován před tribunál do Haagu, kde za nevyjasněných okolností později zemřel.

1 1
možnosti

Když už jsme u těch paralel mezi vznikem Chorvatska a Československa, tak pan Stejskal zapomněl, že Československo při zabezpečování své celistvosti nevyhánělo Němce a Maďary z Československa. Kdyby Chorvati jeli do Krajiny srbské odbojné obyvatelstvo pouze zpacifikovat, pak by tam paralela byla. Oni je ale přijeli vyhnat do Srbska.

0 0
možnosti

Velmi mě dojalo, jak byl pan Stejskal naštvanej na Chorvaty, že nepočkali s genocidou chorvatského obyvatelstva srbské národnosti až do doby, než se milostivý pán Stejskal zrekreuje na chorvatském pobřeží.

Je mi ze Stejskala na blití. Ona mu nevadila ta genocida. Vadilo mu, že nepočkali, až se milostivý Stejskal vrátí domů opálenej.

0 1
možnosti
JC

Evropský soud postupuje jako naše paní učitelky: prali jste se, nevím kdo začal, tak potrestám všechny. Ostatně šetří si práci, než odsoudili Miloševiče, tak jim (mizera) umřel, a Karadžordževiče myslím ještě neodsoudili vůbec. Za pár let mu my, evropští daňoví poplatníci, budeme platit náhradu za neúměrně dlouhý proces. Tak vítejte v Evropě!

0 0
možnosti

Zapomněl jste na válečného zločince Tudjmana. Tohoto národního chorvatského hrdinu a prvního chorvatského prezidenta, na kterého byl vydán zatykač a měl být souzen za genocidu. Také stačil dřív umřít.

0 0
možnosti

Já jsem těsně před chorvatskou genocidou srbského obyvatelstva v Krajině odjížděl z dovolené na Istrii. Těsně před hranicemi jsem na chorvatské pumpě byl okraden chorvatským pumpařem-vlastencem. Od té doby jsem Chorvaty přetal mít rád. Už tam nejezdím a radši navštěvuji Itáli a Francii. Chorvatský prezidet Tudjman by skončil před Haagským soudem, kdyby nestačil dřív umřít. Vysledkem chorvatské vojenské operace bylo vyhnání 250 tisíc Srbů z Chorvatska. Tomu se říká genocida, ale pan Stejskal to nazval osvobozením Chorvatska. Zapoměl dodat že "osvobozením" Chorvatska od chorvatských občanů srbské národnosti.;-O

Pan Stejskal podporoval nezávislost Slovinska a Chorvatska, ale nezávislost Krajiny už mu vadí. To je klasický ideologický pohled havlisty pravdo-láskaře. Tedy že na nezávislost mají právo jen naši oblíbenci. Ti totiž jen praktikují "národně osvobozenecký boj". Pokud by to byli naši neoblíbenci, tak jsou to hnusní separatisté a teroristi a separatismus podporovat nehodláme.;-O

0 1
možnosti
JC

Nějak jste si nevšiml, že předcházelo srbské prohlášení, že kde je Srb, tam je Srbsko i kdyby to mělo být v Chorvatsku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4818
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal