Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nechápu, jak může korespondenční volby ohrožovatdemokracii. Samozřejmě se pravidla a zabezpečení musí nastavit tak, aby se nedalo manipulovat s výsledky voleb.

Apropos: Odpůrci si zřejmě vůbec neuvědomují, že i při stávajícím volebním způsobu je možné systém zneužívat.;-)

3 0
možnosti
TB

A nebo obráceně, že? Korespondenční volbu chtějí výhradně strany, kterým by to mohlo přinést voliče. Ať už reálné, nebo zfalšované.

1 3
možnosti
VV

Jasne, ty strany vedi dopredu kdo jak bude volit.

2 0
možnosti
JL

Psal jsem tento prispevek jako dodatek pod jinym prispevkem. Vypada to vsak, ze je nutno ukazat vsem tu moznost, jak v cizine hlasovat a mit duveru v toto hlasovani. Tedy opisuji:

Kazdy cesky obcan ma rodne cislo. Vse se odehrava podle tohoto cisla. I duchod!!!

Ducodce v zahranici ma nutnost kazdy rok podepsat a notarem podtvrdit, ze jeste zije. Stejny princip je mozno pouzit i pri korespodencnim hlasovani.

Na pozadani ceskeho obcana, je moznost obdrzet pomoci posty nebo e-mailem, dokument a i obalku s adresou, kde je treba tento volebni listek poslat. Notar zde vyzaduje osobni osveceni. Vse ostatni je jen urcita zatez pro obcana.

3 0
možnosti
VV

Mohu potvrdit.

Ovsem u nas notar pozaduje 15% z hodnoty overni, tedy o 15% mensi ceska almuzna.

Zdejsi penzijni urad to dela zdarma a vzdy se divi ve kterem stoleti to ty ceske urady jeste uraduji, ze toto pozaduji.

A jeste dotaz, jak dlouho vam trva nez vam ty penize prijdou? Ja je obvykle mam na konte po 3 az 4 tydnec, ale spis po 4. Tentokrat jsem to posilal 5. ledna a na konto jeste nic neprislo.

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Imigranta Tomio Okamuru vnímám jako antidemokrata a vlastizrádce.

Pokud by byl skutečný demokrat, tak by jásavě zavedl korespondenční volbu. Jenže on moc dobře ví, že Češi s odstupem by nevolili žádnou zhoubu na Hrad ani do parlamentu. Proto v souladu s Milošem a postkomunistickými oligarchy odmítá korespondenční volbu! A pokud jsou mu Číňani a Rusové bližší než Čechové, pak je jen prázdným nacionalistickým tlučhubou!

:-)

3 1
možnosti
VV

Ja bych ho oznacil jako, ale to by asi automat kontroly neslusnych slov okamzite zablokoval.

Ale staci se podivat do jeho zivotopisu. V Japonsku popelar a prodavach pocornu v kine, v CR udajne milionar, poslanec a majitel 10% strany.

A pak ze jsou USA zemi neomezenych moznosti.;-D

2 0
možnosti
MK

M31i15l24a98n 70K25e68s89l

30. 1. 2022 16:40

Když v cizině,proč ne i u nás.Korespodenční hlasování v cizině má být zavedeno protože voliči mají do volebních místností na konzulátech daleko.U nás je mnoho lidí nemocných či neschopných chůze.Ti také se velmi obtížně dostanou do volebních místností.Musí se spoléhat jen na pomoc příbuzných,no a ti je mohou ovlivňovat nebo si objednat a zaplatit sanitní službu.Na to nemají tak nevolí.

1 1
možnosti

Volební schránka jezdí za všemi bezmocnými! :-)

1 0
možnosti
PV

Tak doufam, ze s tim soucasne vyresi, aby se poslanec mohl jednoduse korespondencne i vzdat sveho mandatu a nemusel kvuli tomu litat pres "pul sveta". ;-)

0 0
možnosti
PP

P22a26v35e84l 98P41o90n68e87c

30. 1. 2022 10:40

> Proč se právě Okamura korespondenční volbě tak sveřepě brání?

Jeho motivaci můžu jen hádat, osobně však také vnímám rizika kupčení s hlasy a další okolnosti, které snižují důvěryhodnost výsledků voleb, jak o tom pojednával nedávno následující blog:

https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=782029

1 0
možnosti
VV

Mozna ma problemy s cestinou, ale bat se nemusi, tam se jen zaskrtava a do provodniho dopisu staci jen napsat datum misto kde volil a podepsat. To snad zvladne.

1 1
možnosti
PD

tak si to spocitejte...i kdyby volilo vsech tech 600 tisic(což je nesmysl, bude to o rad meně)a nikdo z nich nedal hlas okamurovi, tak by misto 9,5% dostal 8,5%. naopak pro top nebo lidovce muze zisk z takoveho hlasovani znamenat prelezeni 5% hranice

1 1
možnosti
Foto

Současný způsob osobní volby je kvalitní a blíží se ideálu. Češi, žijící v zahraničí na vlastní kůži důsledky své volby nijak nepocítí, proto mohou v klidu volit i takové exrtrémní strany jako TOP09, STAN, nebo KDU-ČSL. Avšak pro svoji volbu musejí vyvinout jisté úsilí a dostavit se k volbě OSOBNĚ, často při tom překonat velkou vzdálenoist. Nemohou to tedy zavařit nám, kteří žijeme v Česku, a důsledky jejich volby pocítíme na vlastní kůži, tak snadno. My také nemůžeme volit vládu v Kanadě, pod kterou tam oni žijí !

5 1
možnosti
PN

Mam to do Pekingu pres 1000 km a klidne bych tam i odjel, pokud bych mel koho volit. Vzhledem k tomu, ze mi podle volebni kalkulacky vychazel bolsevik a toho volit nebudu, tak je mi jedno, jestli je korespondencni volba, protoze nemam koho volit.

Ale na vasi poznamce neco je a souhlasim s ni. Pokud ma nekdo zajem hlasovat, tak at na to vynalozi nejkae usili.

3 1
možnosti
Foto

Při korespondenčním hlasování hrozí porušení anonymity voliče, jeho hlas je možné s voličem ztotožnit, což při přímé volbě za plentou není možné.

Mluvím o systému, ne o lidském obcházení systému, které bude vždycky předmětem nějakých možností, které zmiňuje autor.

3 1
možnosti
Foto

To jde při současném systému také, jak to jde, jsem tu už uváděl.

Zabezpečit anonymitu je díky moderním šifrovacím systémům možné.

2 2
možnosti
  • Počet článků 4858
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 826x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium, od května 2024 přejmenovaném na Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal