Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Situace, kterou popisujete, je přímo otřesná. Kam až hloupost a pomatenost v Británii (obecně na Západě) postoupila. Nedávno jsem viděla video, a doufám, že to byl fake, jak papež se pracně sesouvá k zemi a postupně políbí boty několika církevních hodnostářů černé pleti, kteří se navíc tvářili značně arogantně. Nevím kdy a kde to mělo být, ale přeji si, aby to nebyla pravda.

0 0
možnosti
TK

Bílý, i kdyby se rozkrájel, tak tehdy takovou podporu lidí prostě nezíská. Floydovi stačilo se jen nafetovat, pokusit se udat falešné dolary a nechat se zakleknout a je fenoménem i mezi bílými. To je snad jasný důkaz, že Ježíš musel být černý.. ;-)

0 0
možnosti
JR

J64a84n 31R47y23c96h97l75i17k

14. 7. 2020 10:15

Shaun King nedávno vyhlásil, že by se měly strhnout sochy Ježíše, protože jsou bílé. Netrvalo dlouho a zapalování kostelů a ničení soch panny Marie v US začalo. Tohle není boj za rovnoprávnost. Tohle je záměrná destrukce kultury a koheze národa. Kdo finančně podporuje BLM? Kdo pře nimi klečí? Kdo propouští zadržené zločince, včetně těch, kteří drancovali a zapalovali? Kdo definancuje a rozpouští policii, přesto že šance, že zabije neozbrojeného černocha je menší, než zabití neozbrojeného bělocha? Kdo vás canceluje za to, že uděláte studii, která jednoznačně ukáže, že předchozí trvrzení je pravda? Kdo zařídí, že vás vyhodí z práce za to, že váš příbuzný (třeba manželka) řekne něco, co teď není v kursu, přesto, že se za to omluvíte, a veřejně ji za to odsoudíte? Kdo dotlačí banku k tomu, aby vám zrušila účet, protože máte nepohodlné názory? Kdo zajistí, že přijdete o sponzoring za něco, co řekl před vaším narozením váš otec? Kdo je schopen reportovat o poklidném protestu, zatímco za ním hoří vyrabovaný obchod?

Překvapení překvapení - nejsou to krajní pravičáci. Nejsou to nacisti. Není to ani ten zlý Trump.

1 0
možnosti
MG

Proč lidé odmítají slyšet, když si v současnosti žijící člověk stěžuje, že byl vystaven nějakému útlaku, sice dosud nechápu, ale tohle opravdu nikdo nepotřebuje. Jaké barvy byl asi tak Žid, můžeme třikrát hádat a nebude to ani blonďáček z renesančních fresek, ani černoch. Ovšem dá se kvůli tomu skvěle porvat a zapomenout na reálné problémy. Křesťanství, které kdysi posvětilo otroctví pro všechny nekřesťany (což tehdy bylo to samé, jako neevropané a tady má celý moderní rasizmus kořeny), opět jednou rozděluje lidi.

0 0
možnosti
KC

Zoufalá snaha mrtvého náboženství přiživit se na současné hysterii.

0 0
možnosti
JS

J33a48n 44S97t80o53d27o16l32a

13. 7. 2020 16:54

Anglikánství je mrtvé od svého vzniku. Jediným důvodem anglikánství je, aby král mohl bezohledně odkopnout manželku. Žádný další smysl anglikánství nemá. V Boha nevěřícím mohou různé církve splývat a jejich smysl být zastřený. Ale u mnohých se při bližším bádání aspoň něco najde, jen u anglikánů vůbec nic. A proto se tak často chytají populistických témat.

1 0
možnosti
JT

J86i46r11i 39T53i14c39h43y

13. 7. 2020 17:01

Myslim, ze se mylite. V historii se casto predklada, ze Henry VI. vytvoril svoji vlastni cirkev, protoze mu papez nedovolil rozvod, ale duvod byl daleko zavaznejsi. Anglicky panovnik dosel k zaveru, ze on nemusi podlehat nejakemu papezi nekde v Rime, mel cile o mocne a nezavisle Anglii.

0 1
možnosti
JD

V novom zákone máte napísané ako sa Ježiš staval k "pochybným" a "zlým" ľuďom - vyberačom daní pre Rimanov, farizejom, prostitútkam atď. All lives matter.

2 0
možnosti
JS

Vystihl jste to velice názorně R^. Evangelisty vůbec nezajímal Ježíšův vzhled, zajímalo je, kým Ježíš byl a co dělal.

7 0
možnosti
EH

Přesně tak. Ježíš byl přece potomek Davidův, narozen do rasově majoritní skupiny (ve státu okupovaném jiným státem). A politickým aktivitám se vyhýbal. Proto (podle jednoho novějšího filmu) ho zradil Jidáš, protože byl zklamán Ježíšovou pasivitou proti okupantům. Mimochodem, v tom filmu byl černý Petr (;-D) i další učedník. Nezdá se mi, že by černá rasa byla v Antice tak známá a rozšířená.

5 0
možnosti
JJ

J20a15n 97J98e19l74í87n54e96k

13. 7. 2020 11:02

Ale je tady ještě drobnost:

Existoval skutečně muž jménem Ježíš? V poměrně důkladně vedených římských záznamech o něm není ani zmínky!

0 3
možnosti
MP

" původce jejich jména Christa dal za vlády Tiberiovy popravit prokurátor Pontius Pilatus ..." Tacitus, Letopisy XV,44, psáno asi 116 n. l.

A teď je na Vás dokázat nějaký římský seznam poddaných v provincii Judei okolo r. 30 n. l. Jinak nás šálíte o tom, že takové seznamy se běžně dochovaly.

3 0
možnosti
  • Počet článků 4816
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal