Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za zajímavé výklady.R^

Kdoví, co všechno ještě čeká lidstvo za objevy jeho historie.

0 0
možnosti
JM

J63a90n 59M60a17r88e90k

13. 7. 2021 16:17

Díky za připomenutí tohoto nálezu. Vám karma. Všiml jsem si, že uvádíte názory mnoha 'popíračů Bible' kteří tvrdi, že David, Šalomoun atd neexistovali.

Je zajímavé, jak jsou tyto názory postupně vyvracovány PRÁVĚ archeologickými nálezy. Před pár desítkami let mnoho 'vědců' popíralo existanci Chetitů. V Bibli jsou Chetité mnohkrát jmenováni. 'Synové Het' (V Kralickém překladu) Viz 1Moj. 23,7 Ten 'Neexistující' David měl Hetejce ve svém vojsku viz 2 S 11, 6 ti byli zřejmě potomci zaniklé Chetitské říše. atd atd.

Jenomže díky archeologům, jako byl francouzský architekt Felix Marie Texier (1802-1871), našel v Turecku právě hlavní město Chetitské říše Chatušaš. Kolem roku 1200 před Kristem s Chetity bojoval egyptský farao Ramses u města Kades v Syrii, to bylo v době kdy byl Egypt na vrcholu své moci. A právě Chetité v té době mu byli silnou konkurencí.. To svědčí i o velikosti Chetitské říše. Dnes existenci Chetitů nikdo nepopírá. Český vědec bedřich Hrozný dokonce rozluštil jejich písmo.

Jenom tak naokraj. Uvádíte, že nikdo dnes neví, co to byla 'Nedělní škola'. kromě těch v evangelických církvích byla ještě 'nedělní škola' v padesátých letech pro ty, co třeba vyskakovali za jízdy z tramvaje. Museli chodit v neděli dopoledne do 'nedělní školy', kde se promítaly filmy ukazující tagické konce některých, kteří skákali z tramvaje za jízdy.

0 0
možnosti
ZH
JZ

Zasloužená karma R^:-)

5 0
možnosti
Foto

Velmi si cením Vašeho blogu. Izrael je nesmírně zajímavá země a Vy pokaždé přinášíte zajímavé informace. Celek Vašich blogů přináší tak komplexní zprávy o dění v zemi, že to na netu jinde nelze najít. Maximálně na anglicky psaných webech. Opět karmaR^

6 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Červenko. Vážím si Vašich slov, myslím, že jste vystihl smysl existence mého blogu. Přeji vše dobré.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4822
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 835x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal