Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Smekám před vámi, skvěle napsáno. Jen bych dodal, že farářka Kopecká řekla, že o tom všem ví její biskup, což mne velmi překvapilo.

0 0
možnosti

Pane Stejskale! Dík za otevření závažného problému.

Dovolte mi přidat svůj pohled. Postoj církví je jasný. Zatím! Ale dnes již všichni exaktně smýšlející lidé ví, že homosexualita je dar Boží! Proč tedy církve tímto Božím darem pohrdají? Protože homosexualita se táhne celou Biblí jako těžký hřích. Proč?

Biblický záznam a hlavně předcházející tradice se týkají období, kdy člověk žil v rodinných klanech. A mužské semeno vyroněné jinam než do vaginy, bylo ohrožením klanu. Každý rodinný klan potřeboval co nejvíce bojovníků, aby uhájil svoji existenci. Byla to vůle Boží? Možná! Je to dnes vůle Boží? Nevím! Nebude se proměňovat teologie empirická v exaktní, jako se proměnila empirická alchymie v exaktní chemii, empirická astrologie v exaktní astronomii? Jednak se u nás otevírá religionistika, ale i exaktní teologie. Co bude jednou, neví nikdo z nás!

Kdysi dávno dominoval Bůh Soudce, pak Bůh Král, nyní převažuje vnímání Boha (podle svatého Jana), že Bůh je Láska, se kterým vedeme dialog jako s určitým Alterego.

Pane Stejskale, jste rozvážný, racionální, moudrý muž a těší mne, že tento problém otevíráte s hlubokou pokorou. Změny, které církve čekají budou velmi hluboké, budou velmi zraňující, ale budeme je muset přijmout s pokorou!

Bůh je Pravda a Láska. To může být Ježíšovým tajemstvím spásy. Pokud by ho člověk nepřijal, pak možná skončí!

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Šimku, děkuji za Váš upřímný a do jisté míry odvážný postoj. Bylo by to na delší závažnou debatu, nicméně (alespoň telegraficky) osobně držím názor, že Boží stvořitelský princip je neměnný a že skutečnou Kristovu Církev žádné revoluční změny nečekají. Možná některé církevní denominace, jak jsme toho i dnes svědky, tedy církevní organizace té či oné věrouky, ale nikoli Církev jako organizmus. Je-li pro Boha HS intimní styk ohavností, sotva to může být Boží dar. K Vašemu závěru: Bůh je nejen Pravda a Láska, ale také oheň stravující. Prosím, mysleme i na to.

0 0
možnosti
Foto

B80l60a43n72k94a 19F14a83y

3. 10. 2023 16:53

Hezky napsané, sama mám problém úplně pochopit jak homosexualitu vidí Bůh, škoda, že články na blozích čte už tak málo lidí..

0 0
možnosti

Homosexualita je dar Boží. Proto ji nevnímám jako hříšnou, i když ji Bible tak vnímá. Výše jsem popsal logické zdůvodnění k úvaze.

0 0
možnosti

Kdysi jsem vám vyčetl, že s oblibou citujete z Bible výroky, které už jsou dnes sto roků za opicemi. Vy jste se proti tomu ohradil a mě se nechtělo hrabat se ve vašich starších blozích, abych vám to dokázal. Dnes jste mi ušetřil práci, protože jste je znovu zopakoval. Na homosexualitu lze mít různé názory, ale vzdělaný a kulturní člověk nebude obhajovat dogma, že jde o o h a v n o s t.

1 1
možnosti
Foto

Bude, protože tak to stojí přesně v Bibli, a budete překvapeni, ale pro křesťany je Bible Slovo Boží.

0 2
možnosti
Foto

Děkuji za blog, souhlasím s tím, nehledě k tomu, že si myslím, že intimní záležitosti na veřejnost nepatří. A je i pravdou to, že Bible je v této oblasti jasná ...

0 0
možnosti
Foto

Díky. Intimní záležitosti na veřejnost vskutku nepatří, ale začala s tím farářka Kopecká. Pak už mi nezbylo než reagovat.

0 0
možnosti
Foto

Já fakt nevím. Ale myslím, že když řeknu, že je mi to úplně fuk, tak asi nejvíc vyjádřím svůj postoj. Tzv. neutrál.

0 1
možnosti
Foto

OK, jeden z možný postojů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4860
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 825x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium, od května 2024 přejmenovaném na Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal