Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako jsem mu nevěřil když vládl, tak stejně jsem mu nevěřil, když se omlouval...

0 0
možnosti
Foto

Karma, napsal jste to hezky. Já jsem na SG už zapomněla, protože veřejně nevystupoval. Vzpomněla jsem si na něj až teď a překvapilo mě, že ačkoli byl mladý na politiku a ačkoli se mu tenkrát mnozí vysmívali, pořád byl výrazně lepší než současná politická garnitura. Uměl česky, uměl mluvit, měl názor a ten se pokoušel obhájit. Ve srovnání s dnešním úpadkem politiků, to byl skoro zázrak, i když byl ze strany, kterou bych nevolila nikdy.

1 1
možnosti

Zkuste si přečíst cyklus Enderova hra. Vyskytujete se tam jeden zajímavý pojem. Autor to nazývá Mluvčí za mrtvé. Takový člověk zhodnotí život toho mrtvého. Jak dobré, tak špatné stránky. Je to určitý šokující moment pro pokrytce Vašeho druhu (definice, ne osobní urážka), ale zároveň vynikající vybočení z našich kulturních stereotypů.

Tím, že dokážete mluvit za mrtvé, popsat jeho život, popsat a pochopit špatné stránky a popsat jeho dobré stránky, vyčleníte se ze společnosti lidí myslících v kategoriích. Špatný, dobrý. Vy jste v kategorii "všichni dobří", proto budete vždy mluvit jako pokrytec a chovat se jako pokrytec. Můžete si říkat "je to lepší, než psát nenávistné texty a urážet mrtvé". Pohled na to, co je lepší či horší je subjektivní, tudíž mějte jaký chcete. Já osobně budu mít opačný než Vy a nebudu mít nikdy problémy říci o daném člověku, co si o něm myslím. Ať je naživu a nebo mrtvý.

0 0
možnosti

No já teda nevím, všichni jsou tak nějak naměko. Smrt jsem mu určitě nepřál, spíš tak 10 let kriminálu. Jak typické pro člověka jeho formátu, pod tíhou nemoci se omluví a de fakto přizná že to nebylo všechno košer, ale prachy nevrátí, korupčníka nepráskne, protože co je doma to se počítá a alespoň na náš účet zajistil truchlící rodinu. Standu si prý vzal bůh. Já jsem teda atheista, ale opravdu se stačí vyznat z hříchu a je to všechno v richtiku? Nic se nemusí napravovat? Co na to věřící?

Vlastně proto jsem atheista. :-/

1 0
možnosti

R^ pěkné ...i v tomto smutném okamžiku,  životní pochybení  je někde docela jinde  než upřímná soustrast manželce ,  rodině a jeho dcerkám--

0 0
možnosti
Foto

Mám nevývratný dojem, že jste napsal vše, co je důležité. R^

2 0
možnosti
Foto

Už někdo před Vámi napsal, že na všechno, čeho ve svém životě dosáhl, byl příliš mladý. I na tu smrt. Zdá se mi to trefné. 

Nechci se zabývat jeho činy, ale máte pravdu, byl jedním z mála politiků, kteří v sobě našli dost pokory, aby se veřejně omluvili.

2 0
možnosti

Pane Závadský,  přeci jen musím napsat, že se pan Gross  omluvil až když byl blízko smrti. On věděl, že je nevyléčitelně nemocen.  Kdyby nebyl tak těžce nemocen, asi by omluva a přijmutí Krista nepřišly. Přesto chci znovu říci, že to autor napsal hezky a že je mi ho lidsky opravdu velmi líto.   Byl pro smrt příliš mlád.

1 0
možnosti

Když to vezmete ryze ekonomicky, tak rozkradl tolik, že to odpovídá výsledkům celoživotní práce desítek našich spoluobčanů.

Dá se tak říct, že vlastně ukradl několik životů druhých.

Dá se to také formulovat tak, že jím rozkradené peníze, kdyby byly použity ve zdravotnictví, zachránily by několik životů jiných.

Zkuste se na to také dívat z takovéhoto zorného úhlu.

6 1
možnosti
Foto

To je hloupost, jak už to tak v politice chodí, kdyby to nerozkradl jeden, rozkrade to jiný a zdravotnictví by ostrouhalo jako vždy, případně by se to rozkradlo ve zdravotnictví či použilo na léčbu "kulichů".

0 0
možnosti

Napsal jste to hezky. Všichni víme své , ale smrt jsme mu nepřáli. 

Ať už jsme nevěřící či věřící. Děkuji  za vaše slova.Karma.

4 0
možnosti
  • Počet článků 4816
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal