Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Souhlas! Náhubky v televizi jsou zbytečné! A na Malostranském náměstí též!

Tíže průběhu koronavirózy závisí od dávky virů! Pár virů určitě virózu nevyvolají!

Koronavirus se šíří především kapénkovou infekcí. Vzdálenost bez roušky na dva metry při rozhovoru je bezpečná, s rouškou je bezpečný kontakt bližší. Ale při kašli a zejména kýchání nestačí ani vzdálenost 5 metrů! Rouška nezabrání průniku virů, ale sníží počet virů, které do těla dostaneme, nebo naopak které bychom mohli předat druhému. A dávka také záleží na době expozice! Jestliže lékař nebo sestra pracují v infekčním prostředí celý den, riziko přenosu je velmi vysoké, a proto musí mít respirátory třetí třídy.

Jinak je vhodné vědět, že smrtnost u chřipky je nejméně sedmkrát vyšší než u koronaviru. Podobně u spalniček, kde infekciosita je šestkrát vyšší u spalniček než u koronaviru! V okolních státech je smrtnost vyšší pro selhání zdravotní péče.

:-)

2 1
možnosti
Foto

Hledat logiku v chování ČT pokládám za ztrátu času. Já osobně to pokládám za velmi primitivní mediální gag.

1 2
možnosti
Foto

Děkuji pane Stejskale za vaši obsáhlou reakci. Já osobně v neděli na OVM nebo Partii z principu nekoukám. Nemám chuť si kazit den odpočinku. I když v této koronairové době je celkem jedno jestli je neděle nebo třeba středa. Co se týče mne, tak náhubek si beru jen když musím na nákup i přestože mám černé na bílém, že jsem negativní (z úterního testu na koronu) ;-)

0 0
možnosti

Na testy bych tak docela nespoléhal. Já venku nosím roušku a nemocným se vyhýbám obloukem! :-)

0 1
možnosti
Foto

No to máte těžký, doma taky náhubky nenosíme.

A teď vzhůru do práce. Zůstali jsme tam 4, takže se potkáváme zřídka, krátce a ne z těsné blízkosti. U stolu náhubek nasazený nemám, když přijde někdo cizí (tedy ne z bezprostředních kolegů), tak přijde s náhubkem a já si ho taky nasadím. Nosím brýle, takže s náhubky mám trošku problém, jak ostatní brejlovci nejspíš znají.

Vycházíme tak nějak intuitivně z toho, že jestli se potkáváme denně, tak v případě nákazy někoho nás náhubek nejspíš nezachrání. Ale i tak třeba jídlo si nosíme z hospody (vydávají přes okýnko), ale sníme si ho o samotě.

V té televizi nevím, asi bych váhal. Nechal bych to asi na nich, ať zváží riziko, veřejnost tím neohrožují.

1 0
možnosti
JM

Poslední 2 měsíce na mě ze všech TV kanálů v hlavním spravodajském pořadu vyskakuje reklama Kovid-19 od WHO. Tak jsem tyto pořady preventivně přestal sledovat dříve než mě a mojí rodinu nakazí. Co to dělá s lidmi je neuvěřitelné. Bojí se koruny víc než raka, mozkové mrtvičky anebo kouslé pumpy.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4830
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 834x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal