Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprostý souhlas pane Stejskale. Nelze sedět na dvoužidlích a neurčitost či chytráctví našeho ministerstva zahraničí je nedůstojná v naší jinak pevné pozici v otázce IL. Jinak panu Řezníkovi pode mnou doporučuji Dore Gold-Boj o Jeruzalém, kde najde bližší niance k (jinak správně označené) rezoluci 242 a ty a jenom ty jsou právě podstatné k jejímu případnému zmiňování ve prospěch palestinců (malé "p" je tu schválně...)

0 0
možnosti
Foto

Nelze posuzovat věci podle toho, co je komu nejdražší. Ostatně pro východní Jeruzalém platí, že i ten může být pro Palestince nejdražší. Celou záležitost je nutné posuzovat v souladu s usnesením RB OSN č. 242/1967 (je to zpaměti). a také z toho hlediska, že celý Jeruzalém byl připojen ke Státu Izrael zákonem, tj. násilím. Neproběhlo ani žádné referendum.

0 0
možnosti
Foto

Jinak řečeno, přátelé buďme, dluhy si plaťme,.

0 0
možnosti
Foto

Něco jako chytrá horákyně. Mimochodem ještě v úterních zprávách uváděli že velvyslanectví neni na pořadu dne. O den později je to jinak.

0 0
možnosti

R89a42d87e55k 86K36a56r18a89s

26. 4. 2018 11:44

Takže by podle vás měla ČR přestat respektovat mezinárodní právo? To si může dovolit Izrael, protože je díky USA nepostižitelný, ale ne my.

1 6
možnosti

Mnichovská dohoda byla také "mezinárodní právo", a přitom šlo o docela obyčejnou sprostou zradu.

Například součástí právního řádu Egyptské arabské republiky je faktická kopie rasových zákonů nacistického Německa. Jeden z těch zákonů například říká, že "každý občan Egypta, který si vezme za manželku izraelskou občanku, pozbývá egyptského občanství. Zatím se to dotklo asi třiceti tisíc osob. Nejenže jde o zákony, které jsou v naprostém rozporu s mezinárodně uznávanou Deklarací lidských práv, ale jde přímo o morální nechutnost nejtěžšího kalibru.

Egypt přitom patří k vážným kritikům Izraele a podílí se právě na podobě onoho mezinárodního práva, které definuje vztah tzv. Palestiny a Izraele. Takže "mezinárodní právo" není vždy synonymem pro dobro.

3 1
možnosti

Chápu Vaši kritiku a souhlasím s ní, ale zároveň vnímám jako velmi pozitivní, že nás Izrael považuje za spojence, ba přímo za přátelského spojence.

Když pozoruji postoje úřadů Evropské unie a sleduji výroky nejvyšších politických představitelů EU, tak bohužel vidím špatně ukrývaný rozplizlý antisemitismus, který dokonale koresponduje s nezměrnou benevolencí vůči excesům islámu. Úplně stačí skutečnost, že Evropský parlament nechal na své půdě řečnit arabskou teroristku Leilu Khaledovou.

Takže jsem rád alespoň za to, že reprezentujeme alespoň malý protestní hlas, kvůli němuž v Bruselu skřípějí zuby. Koneckonců – v temné jámě, o které píše Bible, je jenom skřípění zubů.

5 0
možnosti

Chápu to jako proces. Jde to pomalu, skřípe to, ale má to správný směr a cíl. Jasně, škraloupek se vždycky najde, ale já bych to, pane Stejskale, nezatracoval. Problém je asi trochu v tom, že odvahu něco měnit vyšlo z úst nepopulárních politiků.

3 0
možnosti
  • Počet článků 4818
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal