Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Souhlas, ale...

Miloš Zeman nejmenoval ministry ve své samolibosti, nenávisti a pomstychtivosti proti zájmu vlády, jejího premiéra a naší svobody. Petr Fiala je přece odpovědný za fungování vlády, takže potřebuje svobodu volby. Za politiku odpovídá premiér poslanecké sněmovně!

Generál Petr Pavel by nejmenoval ministry, kteří by byli bezpečnostním rizikem pro naši republiku. A to je rozdíl! Zřejmě by je konzultoval s premiérem a našli by kompromis bez bezpečnostního rizika pro nás!

:-)

1 1
možnosti

Ano, pane Stejskale, on pan generál hodně šetřil slovy a měl proč. I o Vás tato Vaše esej vypovídá vše, stejně jako o něm. Ano, cokoli jde vždy vykládat podle toho, jak se hodí, že. Víte, že mne to neudivuje ani u Vás, ani u pana "generála". Snad se nám před druhým kolem pan Pavel rozpovídá, mohlo by to dosti lidem oči otevřít. Vám samozřejmě nikoli. Ovšem usvědčit se z neznalosti a neporozumění ústavy, to dokáží skutečně jen lidé z ranku Vašeho a pana "generála". Opravdu nic ve zlém, ono se na ten Váš "text" nic jiného napsat opravdu nedá.

1 3
možnosti

Ohledně znalosti Ústavy je poněkud lépe pan Stejskal!

Miloš Zeman odmítal jmenovat ministry ze své samolibosti, nenávisti a pomstychtivosti. To je jednoznačně protiústavní.

Generál Petr Pavel by nejmenoval ministra, pokud by byl přímým ohrožením bezpečnosti státu. A to je rozdíl! Nepochybuji, že by to projednal s premiérem a našli by kompromis. To je podle Ústavy!

:-)

3 1
možnosti
Foto

R40o53m62a77n 84K33o83z45e16l

13. 1. 2023 12:22

Také mne to zarazilo, kor když pan Pavel snad den předtím v debatě řekl, že výběr ministra je plně věc premiéra. Člověk, co si nepamatuje, co řekl den předtím nebo takto mění názory, je nevolitelný. V tom případě by měl mít problém i s vládními stranami, je známo, že řada Pirátů má problém s NATO a řada členů ODS zas s EU.

2 3
možnosti

Nevidím v tom problém. Generál Petr Pavel si uvědomuje, že jmenování ministrů je především věcí premiéra, který je za chod vlády odpovědný parlamentu. Pokud by však návrh minstra byl pro nás bezpečnostním rizikem, pak by se jmenováním posečkal na rozhovor s premiérem! To je ústavně čisté! :-)

0 1
možnosti
Foto

Proč tu zmizela skoro celá diskuse? Osobně jsem tam tedy nic závadného nezaznamenal. A bylo tu tuším už přes 50 příspěvků.

1 0
možnosti
Foto

Vy jste nic závadného nezaznamenal, ale NĚKDO ano. ;-(

0 0
možnosti
DS

Vida jak jste prozřel. Teď si přečtěte ty články ústavy co se tam píše, vzpomeňte co se stalo když Havel odvolal celou vládu při demisi Klause a instaloval Tošovského a že to bylo totéž když Zeman po demisi Nečase odvolal celou vládu.

No a zjistíte, že de-facto máme minimálně poloprezidentský systém. A že to jinak nejde, protože buď pojistku po které voláte máme - a pak je vždy na uvážení prezidenta zda už je čas ji použít - nebo tu pojistku nemáte a prezident je bezmocný šášula, který musí reprezentovat cosi za co se třeba i hluboce stydí.

3 3
možnosti
Foto

R75o92m78a12n 82K53o73z53e39l

13. 1. 2023 12:47

Jo to bylo řečí v roce 2013, že většina je snad svatá a Zeman ji ignoroval.

2 1
možnosti
TB

Děkuji, že jste se nad tím zamyslel....ale je v tom jistá dávka pokrytectví. Kdyby to samé řekl Babiš, tak dnes v některých médiích budou titulky, že Babiš chce pokračovat v prznění Ústavy Zemanem ;-).....tady jsem souhlasil s Nerudovou, že by ministra odmítla jmenovat snad jen tehdy, pokud by byl trestně stíhaný...jinak je to zodpovědnost premiéra.

3 3
možnosti

Jmenovat ministra prezident musí, protože premiér za vládu odpovídá parlamentu! Pokud však jde o bezpečnostní riziko státu, musí prezident také zakročit! To je také podle Ústavy! :-)

0 0
možnosti