Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J92a77n 78R19á81ž

10. 1. 2015 13:21

Člověk musí byt v hodnocení toho,co se děje po poněkud cynický. Jen tak je schopen pojmenovat některé děje reálně.

Je dobře, že to, co se stalo, se stalo ve Francii a ne v Nizozemsku nebo Belgii. Možná to změní postoj Francie k Hamásu, který má v Paříži zastupitelkou kancelář a otevřeny účty ve francouzských bankách, prostřednictvím kterých financuje svoje vojenské akce proti Izraeli. Možná Francie přehodnotí svůj velice přátelský vztah k Palestině, když Francouzi sledují souhlasné projevy s těmi činy od Palestinců.

Je dobře, že druhá vražedná akce muslimů byl proveden ve francouzském košér marketu, protože to možná zlepší vztahy mezi francouzskou DGSE a Mosadem, které jsou delší dobu kvůli vztahu Francie a Palestiny na bodě mrazu.. Mosad vždy reagoval rázně na vražedné akce směřované proti Židovské komunitě kdekoliv na světě. Takže je šance na tvrdou a nekompromisní odplatu, což Mosad umí!

Mimochodem: Zaregistrovali jste jak nechutně (korektně) popisovala toho vraha v Košer Marketu ČT? Ten vrah, dle ČT nebyl muslimský terorista, ale několikrát souzeny recidivista, takže to podle ČT nebyl akt muslimské nenávisti,ale čistě kriminální čin.

2 1
možnosti
MK

Ano jistě, zrovna teroristický stát Izrael potřebuje od Francie podporu, tomu snad stačí 3 mld. dolarů ročně od USA k vraždění palestinských civilistů.

0 0
možnosti
JJ

Skvělý článek, souhlasím s tím co jste napsal, zejména předposlední odstavec je děsivá předpověď...kéž bychom této vizi dokázali zabránit

0 0
možnosti
LE

L97e91o71š 75E94x95n51e32r

10. 1. 2015 9:39

Nechápu, proč píšete Proroka s velkým "P"? 8-o A ještě v případě, že se jednalo více o pošuka než o proroka. :-/

0 0
možnosti
PS

Největší tragedii současného civilizovaného světa je neschopnost pojmenovat věci pravým jménem a snaha být za každou cenu tolerantní. Uznání státu Palestina je nelogický a nemorální krok, nepochopitelný. Máte úplnou pravdu, Izrael je v pozici , kdy čelí teroristickým útokům na civilní obyvatelstvo a Evropa mlčí, případně chrání palestince, díky jejich masivní propagandě. Obávám se že ani vraždy v Paříži tento pohled nezmění. Islamizace Evropy vesele pokračuje a vlny uprchlíků omývají břehy jižních států ,jako při válečném okupačním vylodění. Jedna loď třeba i 900 lidí. Pokud se nespustí sebezáchovné reflexy Evropských politiků a voličů, opravdu dojde k rozkladu státních struktur, které už nebudou moci čelit ani takovým incidentům, jaké proběhly ve Francii, kde útočilo pouze několik lidí. Představme si organizovanější akci v počtu několika set islamistů a výsledek je děsivý. Rozvrat, převzetí moci ,diktát islámu a teror.

4 1
možnosti
JSS

To je chcete vyhladit - pobít ?? Podle Netanjahua  určitě. Izraelci  mají - asi většina takový postoj - když jim desetiletí berou životy- ale pak navzájem. Pak se jedná o nenávist - která  se blíží k nesmiřitelnosti. Západní kultura je jen přívěšek, kde ovšem jsou už domestikováni miliony - tedy bytem - ne přijetím  západní  rádoby zdravé morálky, která ovšem je silně  chorá - nebetpečná !!

Takže  co s tím ??  Kápové  se předhání o držení jednotné basy ! No logicky - jasné. Jenže  právě oni musí změnit  svoje   nadřazené - až vyzívavé jednání. Pokud se budeme bít, pak to nmá konce......

1 3
možnosti
JR

J23a90n 74R54á79ž

10. 1. 2015 13:41

Ve válce nelze rozlišovat. Spojenci také nerozlišovali mezi hodnými a zlými Němci, mezi hodnými a zlými Japonci. Jen při bombardování Drážďan bylo usmrceno na 25000 civilistů, v Hamburku 10000 a vzpomeňte si desetitisíce mrtvých civilistů při útoku na Hirošimu a Nagasaki. Spojenecke velení vědělo, že jedine akt tvrdeho a nekompromisniho zásahu může nepřítele zlomit. Velení vojenských tak operací rozhodlo,ze je to nutné a stalo se, bez ohledu na počet obětí na straně nepřítele.

. Dnes je válka mezi islámem a námi vyvolána islámem.. Velení operací proti těm, kdo tu válku vedou, musí postupovat stejně efektivně, jako postupovali spojenci ve válce proti Německu a Japonsku.

Dnes se díváme humanismem pokřiveným pohledem na obětí z Hirošimy a Nagasaki. Ale nebýt těchto, bylo by mnohem víc obětí na obou stranách při obsazování Japonska do té doby "klasickými" metodami vylodění a bojem může proti muži.

Kdo válku vyvolá, musí počítat s tím, ze bude hodně obětí mezi civilisty. Žádná válka se bez nich neobešla a muslimové jak v Izraeli,tak v Evropě ji vedou cíleně proti civilistům...na to nesmíme nikdy zapomenout při tom jak vést válku.

0 1
možnosti
JR

J81a11r76a 78R13a92n64k

10. 1. 2015 6:24

Takze americky komik Jeff Dunham muze byt se svou loutkou Achmed the dead terrorist pristi?

http://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_Dunham

0 0
možnosti
Foto

Ty tzv. karikatury protoka Mohameda nebyly vtipem, nýbrž propagandou. Jejich cílem bylo ponížit ideologického protivníka. Nyní se protivník vrátil a zavraždil tvůrce.

Je to absolutně neadekvátní reakce, avšak stále jen reakce - iniciativa jaksi vzešla od nás, od Evropanů.

2 9
možnosti
PK

Pakliže někdo nezná hranic a svým dílem přestřelí nám známé a námi přijímané hranice slušnosti ještě neznamená, že protireakcí může být jeho zastřelení. Pokud by se muslimští teroristé chopili tužky, to by byla adekvátní reakce. Ale už jednou křesťani ostrouhali, to když se snažili smírem řešit konflikt s muslimy, v Arménii. Reakcí byla největší genocida křesťanů ve 20. století..

3 0
možnosti
VF

Já o těch karikaturách nějaký přehled nemám, ale asi to nebyly nějaké karikatury "jen tak z plezíru si něco vyberu", ale reagovaly na různé absurdity, hlouposti, zaslepenost, pokrytectví, atd., která se může vyskytovat (a často vyskytuje), bez ohledu na to, jestli je nějaký jev považován za svatý. Já jsem toho názoru, že racionalita by měla mít vždy přednost před nekritickým uctívačstvím. Myslím i, že rozumné věci z principu ani moc karikovat nejde. To, že někdo něco považuje za svaté, ještě neznamená, že by to mělo být obecně nedotknutelné. Svaté, automaticky neznamená po všech stránkách správné.

5 0
možnosti
DV

Ono by neuškodilo trochu nadhledu u všech stran. Kdo je srovnaný sám se sebou, nemá kupříkladu zapotřebí řešit nějaké karikatury a hypotetický fakt, že mohou někoho urážet. Nebo hypotetické urážky islámu. Nebo jiné malichernosti. Prostě je nad věcí a tyhle věci se ho nedotýkají.

Nemluvím o přímém útoku na konkrétní osobu, to je ale jiná situace. Tou ale nejsou satiry a karikatury, ty jen vypichují všem známé věci :-).

4 0
možnosti
MK

Především druhá část článku je hotová demagogie. Teroristický stát Izrael si ještě bude stěžovat, zaťímco jen jeho letní vraždění znamenalo tisíce civilních obětí a s ISILem čile spolupracuje.Rv

0 13
možnosti
Foto

I19v23o 21C89i35l66i38c81h

9. 1. 2015 21:38

Obvykle mínusy nedávám, ale Vy si ho zde opravdu zasloužíte ;-€

2 1
možnosti
  • Počet článků 4828
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 834x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal