Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rádo se stalo. Znám osobně pana předsedu K 213 a vím, že neholduje novinovým diskusím ani sociálním sítím, tak občas jeho články umisťuji tam, kde je to vhodné, protože mají co říct nejen čtenářům K 213.

0 0
možnosti
Foto

bouře ve sklenici vody

1 0
možnosti
PK

Relax, dnes stále ještě lze svůj názor vyjádřit, tedy dnes ještě ano, nevím jak zítra. při běhu na síti jsem narazil na článek Ivana Davida a tak závěr zde:

,,Identita má smysl. A není jedno, kam patříme.

Proti identitě se bojuje s cílem utvoření anonymní masy, která mlčí a ví, že chleba levnější nebude. Buduje se říše a státy se mění v protektoráty. Paralelně se horečně přepisují dějiny, bourají pomníky a vztyčují jiné. Tomu všemu pomáhají tomu evropští Lidovci, socialisté, liberálové, zelení včetně Pirátů a částečně i konzervativci a Evropská sjednocená levice.

Támhle vidíme Mariánský sloup. Znovu vztyčovaný památník vykořenění nevítaných myšlenek pomocí vražd a krádeží. Bůh prý byl na jejich straně. Cíle jsou stejné, prostředky moderní. Jsme přece o 400 let dál".

Tož jeden názor z mnohých

0 0
možnosti
LJ

Několik desetiletí (nebo snad již století?) se zdůrazňuje tolerance jako zebytná vlastnost moderního člověka. A současně se zdůrazňovalo odmítání násilí. S hrůzou zjišťuji, že je velmi mnoho těch, kteří dávají přednost násilnému řešení. A zdá se mi, že jich přibývá. Děkuji vám, že se k těmoto zásadám hlásíte.

I já jsem před časem zveřejnil blog, že kdybychom u každé postavy hledali negativa, snad u všech bychom našli něco a sotva by nám nějaká socha zůstala. Jestipak si dnešní radikálové uvědomují, že i Nelson Mandela se v mládí dopustil násilí a měl na svědomí zmrzačené osoby? Mají se přejmenovat názvy ulic, které nesou jeho jméno?

3 0
možnosti
SB

Naprosto se není čemu divit v zemi, kde zcela beztrestně může někdo přemalovat růžovým lakem nějaký monument, s kterým nesouhlasí (kterýžto nesouhlas je jeho právo), ale který mu nepatří (což mu bere jakékoli právo ho přelakovávat na jakoukoli barvu, včetně barvy růžové).

David Černý byl za onen čin vychvalován, takže čemu se kdo diví, když jiní vandalové vystupují úplně stejně?

Kdo nemá ani slova morálního odsouzení pro tehdejší čin Davida Černého, ten by neměl mít ani slova morálního odsouzení pro tohle poškození Mariánského sloupu.

Já morálně odsuzuji oba tyto činy. Kladu je na roveň.

1 1
možnosti
  • Počet článků 4819
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal