Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Čistě pravicová vláda v čele s Likudem nevznikla především proto, že strana Náboženští Sionisté v čele B.Smotričem, kterého mimochodem Bibi vytáhl z politického hrobu(neboť podle všech průzkumů před posledními volbami veřejného mínění by sám ani neprolezl přes minim.procento hlasů vstup do Knessetu) na účet ultraortodoxní strany Judaismus Tóra, kterou Bibi pověřil, aby svými voliči dopomohla Smotričovi, jinak by pravicové hlasy, které by ho volily, zahodili do koše a Bibi potřeboval každý pravic.hlas.

Nebýt neústupnosti(spíše však zásadovosti), Bibi mohl v pohodě mít pravic.vládu. Ovšem bez Ra'am by i v případě vstupu Jaminy do Netanyahu vlády bylo prakticky k ničemu, neboť B.Smotrič by neustoupil a nikdy nešel do takové vlády.

Prý Bibi během svého pokusu sestavit vládu telefonicky naléhal na tátu B.Smotriče, aby ho přemluvil, ale Becalel poté řekl, že Bibi pouze ztrácí čas.

Pak Likud nesmyslně a hlavně nevybíravě útočí na stranu Jamina, ačkoliv je viníkem B.Smotrič. Prostě Bibi nepřizná, že prostě vsadil na špatného koně.

A to bylo největším důvodem, proč N.Bennett se nakonec přiklonil k J.Lapidovi.

Pro ně jsou páté a jistě i další a další volby bez konce to nejhorší.

0 0
možnosti
Foto

Ale to hlavní stále zůstává nevyřčeno. Co to vše bude znamenat pro budoucnost Izraele. Co musel Bennett slíbit, za toto spojenectví a jestli ty dva roky na v čele, které tedy získal, budou dostatečnou cenou za riziko, které hrozí.

0 0
možnosti