Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P76e53t96e85r 65S59m63r34e58k

19. 10. 2014 12:23

R^ za námahu stále dookola vysvetľovať tupcom neschopným naštudovať základné fakty.

Inak mohol ste uviesť celé meno toho "odborníka" čo Vám tie otázky posielal.

0 0
možnosti
KD

Po skončení II.svět. války se situace zdánlivě navrátila k předválečnému stavu. Sionisté požadovali uvolnění židovského přistěhovalectví, Arabové naopak zakročení proti sionistickým aspiracím. Židovští přistěhovalci měli větší finanční možnosti a ve velkém zkupovali půdu. Velká část sionistického hnutí se Brity cítila podvedena, neboť doufala ve změnu jednání poté, co židovští dobrovolníci bojovali v britské armádě. Ve snaze přimět Brity k řešení se radikálnější křídlo Hagany uchýlilo k formě případného ozbrojeného odporu vůči Britům. Za tímto účelem se snažila koordinovat činnost Hagany, znovuobnoveného Irgunu a Lechi. Společně ještě s jednotkami Palmach provedli 1. listopadu 1945 takzvanou Noc vlaků, při které způsobili kolaps železniční dopravy v celém mandátu.[2] Hagana provedla sérii sabotáží po celé Palestině, což vyprovokovalo britský zátah v sobotu 29. června 1946 („Černá sobota“), během kterého bylo zatčeno mnoho členů Hagany a i Židovské agentury. Do protibritského tažení se zapojil Irgun v čele s Menachemem Beginem, pozdějším izraelským premiérem, a Lechi. V reakci na „Černý šabat“ se Begin rozhodl k nezávislé akci, kterou se stal útok na hotel King David, při kterém bylo vyhozeno celé jedno křídlo hotelu, ve kterém sídlil odbor kriminálního vyšetřování, a jenž si vyžádal 91 obětí - Britů, Arabů a Židů. Irgun dále útočil na transporty, posádky a kasárna. Rozsah a síla útoku na hotel King David byl jedním z hlavních důvodů, proč Britové složili svou správu nad mandátem a předali věc k rozsouzení nově založené OSN.

1 1
možnosti
KD
Foto

P92e26t90r 40P51a38j84e73r

18. 10. 2014 12:56

R^ Naprostý souhlas. Ale, jak tu psal p.Knížek. Marná práce. Jen bych dodal. V případě konfliktu Izrael-tzv.Palestina nejde o nějaká teritoria, ale o hluboce zakořeněnou nenávist k židům. Muslimové se snad již rodí s touto nenávistí a Izraelci mají můj obdiv, protože žít ve státě obklopeném někým, kdo si nepřeje nic jiného než všechny židy vyvraždit, musí být strašné. Ani si nepamatuji kolik již bylo mírových konferencí a vždy to skončilo stejně. Další a další útoky na Izrael, takže se divím, že jsou Izraelci tak mírní a nepodnikli již dávno nějakou rozsáhlejší akci.

 A ještě jedna věc. To, co se podařilo v Izraeli vybudovat od konce války je neuvěřitelné. O tom se okolním arabským státům může jen zdát. Speciálně tzv.Palestincům. Při těch miliardách dolarů, co tam již desítky let proudí, se tam můžou mít, jak prasata v žitě. Ale my jen celé roky posloucháme nářky o tom, jací jsou chudáci, jak je potřeba totálně zničit Izrael a zabít všechny židy. S takovým programem palestinců nečeká další generace Izraelců nic jiného než další boj, boj a boj. God bless you Izrael.

4 0
možnosti
MK

Naprostý souhlas pane Pajer.R^

2 0
možnosti
PS

P57e64t66e55r 37S25m94r19e90k

19. 10. 2014 12:28

Čo si myslia v luxuse sa váľajúci predposraný z vlastných arabov, britský zradcovia vlastného národa je vcelku jedno. ;-)

0 0
možnosti
Foto

To je zcela marná práce. Nakonec Vám stejně zopakují stejnou mantru, kterou měli na začátku. R^

2 0
možnosti
TP

T46o57m60á97š 60P46í50c41l

18. 10. 2014 0:43

Vysvětlovat cokoliv někomu, kdo má omezené informace (nechci říci hlupákovi) je velmi namáhavé, proto máte můj obdiv, já bych na to sílu neměl. A dávám karmu.

13 1
možnosti
PP

P24e90t19r 40P44i13l77n42ý

18. 10. 2014 11:55

Dovolím si připojit epigram K.H.Borovského:

Nekřesej do vody,

křesej do troudu!

O lásce k vlasti

nekaž velbloudu!

1 0
možnosti
Foto

Jeden dokument ale jasně říká, že izraelská armáda se má stáhnout z okupovaných území, dodnes neprovedeno.

Další dokument zase praví, že Jeruzalém je mezinárodním městem, jakým zázrakem se stal hlavním Izraele?

2 5
možnosti
VK

Pane Rezniku, v tomto clanku mate jasnou odpoved na vsechny vase invektivy. Neumite snad cist?

6 1
možnosti
PS

Izrael je stát s pevnými hodnotami, mezi nimiž patří úcta k lidskému životu, což se o palestincích nedá říci, potažmo o islámské kultuře. Je smutné, jak je v lidech zakořeněný antisemitismus , který má bohužel v Česku kořeny a bolševici ho s chutí udržovali. Většinou stát Izrael odsuzují lidé inklinující k levici. Rusku a komunismu . Občas je to až depresivně  smutné, proč je v našem národu tolik podivně uvažujících lidí.

5 0
možnosti
MK

Pane Stuchlík trošku nechápu tu poznámku o levici.Konkrétně já se považuji za levicového voliče(ne zrovna komunistů) a už několik let tvedím,že Izrael je v dané oblasti jediný demokratický stát,který bychom tudíž měli podporovat.Naopak v mém okolí skalní voliči pravice(ODS+TOP09 jestli se dá hovořit o pravici)by Izrael nejraději zrušili a podle nich za vše můžou Židé.Možná je to v širším měřítku jinak,já mám zkušenost takovou;-).

0 0
možnosti
MK

Máte naprostou pravdu.Karma.Fakt je ten,že Židé přišli z Egypta na území zvané Palestina,vybudovali město Jeruzalém+první chrám na Chrámové hoře.Na základech tohoto chrámu dnes stojí mešita.Nevím proč by Izraelci neměli mít možnost navštěvovat toto pro ně významné místo.Nemůžu si pomoct,ale jediné problémy v této oblasti dělají Arabové a pranýřován je Izrael.

11 0
možnosti
JR

J37a32n 20R39á18ž

18. 10. 2014 11:48

V souvislosti s tiím co se děje v t.zv. "Chálifatu" na území Iráku Sýrie, by bylo strategicky nejvýhodnější pro Izrael, opravdu okupovat pásmo Gazy a velmi tvrdě od tam vyhnat Hammás a domluvit se s Egyptem na vyčištění celé Sinaje od teroristů. Kdo mu v tom může zabránit? Nějaká rezoluce OSN má hodnotu max. papíru na kterém je napsaná, EU ma hlavni problém Ukrajinu a své dluhy, Američané hasí požár, který založili v Iráku a Sýrii, Egypt bude jen rád, ze bude mít na východní hranici klid. A bude po Blízkovýchodní krizi.

P.S. Pamětníci ví, jak Jordánci zacházeli s t.zv. Palestinci po tom, co prchali v roce 49 na jejich území po první Arabsko/Izraelské válce. Nechali je umírat hladem a žízní. Už tehdy totiž poznali ze tím, jak povolili stěhování Palestinců za Jordán, tak si nasadili veš do kožichu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4822
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 835x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal