Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Jako pokřtěný, jsem se propracoval.V agnostika.-Tedy věřím, že nevěřím a naopak. Následně, se na jeho odchod dívám běžně. Zesnul nepochybně vzdělaný člověk. Dožil se úctyhodného věku. Nemám potřebu se vyhraňovat, budiž mu země lehká ...

Opravdu, v neutrální nadsázce bych jednu poznámku měl. Nic proti ničemu:

Danuše Nerudová ke své kauze říká - "Rektor není manažer". Tvrdím, že není podstatné co jsme pro věc udělali- Podstatný je výsledek.Pak má pravdu, manažerem tedy nebyla.Přesně tak vidím emeritního papeže. Vzdělaný badatel, který se ovšem nevěnoval své firmě...:-) viz :

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prezidentske-volby-nerudova-mendelova-univerzita-tituly-kandidat.A221231_094351_domaci_klf

0 0
možnosti
JR

J20a83n 87R35á31ž

1. 1. 2023 11:16

Hodnocení osobnosti emeritního papeže Benedikta XVI od pánů Fialy, Klause i Halíka, jsou naprosto výstižné.

Byla to osobnost, která svou vzdělaností a konzistentními názory vzbuzovala respekt i u lidí nemajících zrovna přátelský vztah k církvím všeobecně, jako jsem já.

Čest jeho památce!

0 0
možnosti
Foto

Nejsem katolík a tudíž jediný papež, který mne pochopitelně zaujal byl Jan Pavel II., díky kterému došlo k pozitivním změnám v Polsku a defacto v celém východním bloku. Benedicta a ani Františka jsem moc nesledoval ani nesleduji. Nicméně moc se mi moc líbil kontroverzní seriál Mladý papež s Judem Lawem v hlavní roli. Byl mi svými názory a postoji hodně blízký ;-)

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi v té věci, že Benedikt XVI. byl vynikající teolog a spousta jeho prací patří k tomu nejlepšímu, co v katolické teologii za posledních 100 let vzniklo.

To, co uvádíte o vztahu k nekatolickým církvím, je bohužel jedna z věcí, které si římskokatolická církev s sebou nese jako tu pověstnou kouli u nohy. Potřeba z pozice jedné církve určovat, které jiné církve jsou skutečné církve a které ne, je opravdu v současnosti dokonale absurdní. Podobně jako kdyby například Kanada určovala, které země hrají opravdový hokej a které hrají hokej druhé kategorie.

Benedikt XVI. sám poznal, že k výkonu papežské funkce nestačí být vynikajícím teologem; dokázal rozpoznat, které vlastnosti jej v tomto směru limitují, a uvolnit místo svému nástupci. A byť je František progresivní papež, nejsem si jistý, zda bude v jeho silách některá kontroverzní církevní stanoviska jakkoli korigovat.

2 0
možnosti
LU

K tomu kanadskému hokeju, existuje pre Kanadu jediný, s prísnymi pravidlami medzinárodnej IIHF, ostatné ako je hokejbal... sú len odnože póvodného (toho pravého) hokeja.

0 0
možnosti