Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

frujek

16. 10. 2012 18:59
Bože to je pablb

ten autor toho článku. Ať  se tam jde taky někdy podívat  k tomu Andělu jak to tam vypadá.  A nejlíp a´t si ty smradˇochy veme domu!!!

 Oni se mu pak za to odvděčej-žloutenkou,svrabem a ještě mu vykradou byt

0 0
možnosti
P

pěnice

13. 10. 2012 14:31
Zjistila jsem,

že snad kandidujete za stranu paní Bobošíkové..Už jen Vy stačíte k tomu, že ta strana je pro slušné lidi nevolitelná. Arogantní, sebestředný,do sebe Vy totiž za to nemůžete,tak jste se už narodil.

1 0
možnosti
P

pěnice

13. 10. 2012 14:32
Re: Zjistila jsem,

tento příspěvk patří  diskutérovi Vokšay.

1 0
možnosti

peterudes

12. 10. 2012 15:41
dokud budou strážníci takto jednat tak si respekt nezaslouží

pan Frištenský udělal to co by udělal dle mého názoru každý slušný člověk - flákat ženskou o zem a smýkat s ní po chodníku bylo v tomto případě rozbuškou, která aktivizovala dav. Je jenom chybou strážníků, že nedokázali zvládnout ani tak banální zákrok, jakým bylo zajištění oněch dvou bezdomovců bez toho, aby to nevyvolalo protesty u veřejnosti. Strážník není nedoktnutelná osoba, jak se tu snaží někdo tvrdit, je to sice osoba úřední, ale svůj status ztrácí v okamžiku, kdy překračuje své pravomoce - je otázkou zdali to bylo v případě zásahu vůči dané ženě nebo až vůči panu Frištenskému nebo třeba vůbec... 4 roky za odstrčení onoho agresivního strážníka je úlet a jde to proti logice a výkladu zákona, to je každému rozumnému člověku jasné... a to ani nemluvím o těch excesech, které ten strážník provedl po zadržení pana Frištenského, viz stříkání pepřáku do obličeje, snaha podkopnout a strčení do silnice proti jedoucímu autu apod...

0 0
možnosti
MV

marek,voksay,blogidnes

12. 10. 2012 17:12
Re: dokud budou strážníci takto jednat tak si respekt nezaslouží

jenže vy nejste kompetentní hodnotit, jestli k překročení pravomocí došlo. Neznáte ani zákon o policii, ani policejní postupy. Takže žvaníte nesmysly a irelevantní plky. Nehledě k tomu, že zjevně trpíte selektivním vnímáním , protože jste z videa zaregistroval jen co se hodilo a i to jste interpretoval špatněRv

1 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

12. 10. 2012 12:26
Je to Káča Jau Jau v bleděmodrém a v 1000x menším významu

Vše už za mě vydiskutoval Marek Vokšay a jiní, takže je třeba pouze říci, že pokyn policisty nebo strážníka musím uposlechnout a pak si mohu jít stěžovat. A nikoli jako Kateřina Jacques vykřiknout: "Na to nemáte právo" a pak se s policistou prát.

A stěžovat si mohu potom. Já stál v noci asi hodinu na Průmyslové ulici, protože tam policie "vyšetřovala nehodu". Nic se nedělo, nikde řádná nabouraná auta nebo sražený chodec, nic takového. A přesto jsem museli všichni v klidu stát a čekat a když to jednoho přestalo bavit a šel se zeptat, co tam policisté vlastně dělají, byl sprdnut, že vyšetřují nehodu.

Tím chci říci, že ani v tomto okamžiku, kdy si myslím, že mám plné právo, tak nemohu do toho vlastně jen symbolicky ohraničeného prostoru vjet. Policie totiž musí mít pro svoji práci respekt občanů a nikoli aby j kdokoli mlátil holí po hlavě nebo s ní smýkal.

4 0
možnosti
MV

marek,voksay,blogidnes

12. 10. 2012 12:28
Re: Je to Káča Jau Jau v bleděmodrém a v 1000x menším významu

přesnéR^

2 0
možnosti
PT

tinwe666

12. 10. 2012 11:13
ano

souhlas, díky

4 0
možnosti
MV

marek,voksay,blogidnes

12. 10. 2012 11:27
Re: ano

;-D;-D;-D blahoslavení chudí duchem

2 0
možnosti
MV

marek,voksay,blogidnes

12. 10. 2012 11:07
jde o zákon .... svědomí do toho nepleťte

proberu s vámi sporné body vašeho článku. 1) rozhodně není lhostejno, proč strážník pacifikoval tu ženu.... důvodem byl její útok na něj, když prováděl policejní úkon-zadržení. Jeho reakce byla po úderu kabelkou do hlavy naprosto oprávněná. 2) Frištejnský se dopustil stejného provinění jako ta žena ... napadl strážníka ( a rozhodně nejde o mimoděčný dotek - to jste si vymyslel )při provádění policejního úkonu ..... stejného činu se dopustil i ten v tom pruhovaném a podle mne byl i agresivnější než Frištejnský .... zde mohlo dojít ke špatnému vyhodnocení situace druhým strážníkem, který to sledoval přes rameno od ležícího bezdomovce. 3) onen váš šokující záběr není vidět až tak jednoznačně. Pokud byl Frištejnský vyzván k otočení aby mu byla nasazena pouta ( oprávněnost nelze v tu chvíli posoudit) a verbálně toto odmítal a fyzicky nespolupracoval, byl kasr použit jako donucovací prostředek místo bolestivých chvatů. Závěr: Frištejnský byl zadržen oprávněně. Měl být zadržen i pruhovaný.

3 0
možnosti
MV

marek,voksay,blogidnes

12. 10. 2012 11:09
Re: jde o zákon .... svědomí do toho nepleťte

pardon .... oprava - utok ženy nebyl veden kabelkou, ale berlou ..... o to hůře, protože to je nebezpečnější

2 0
možnosti
M

MayaMoya1

12. 10. 2012 10:32
Video jsem videla jednou, tady na webu.

Ale myslím si, že ať už konflikt vyvolala rána ze směru žena - strážník, nebo strážníkt - žena, zachoval se pan Frištenský správně. A vůbec nechápu, proč ze služebny odešel s trestním oznámením na krku. Neviděla jsem žádná jeho přečin, přestupek. Myslím, že lidé, kteří zažili zlovůli STB a zásahy VB, jsou prostě k chování policie trochu citlivější. Navíc ti strážníci se fakt chovali, jak kdyby patřili k zásahovce. Neprofesionálně, hloupě...Místo toho, aby chytali zlodějíčky, kteří na Andělu rádi šahají do kabelek (osobní zkušenost), tak jdou po tom nejsnazším...

4 0
možnosti
M

MayaMoya1

12. 10. 2012 10:34
Re: Video jsem videla jednou, tady na webu.

Doplnění: Zásahovka dělá svou práci dobře..měla jsem namysli jhloupou namachrovanost oněch strážníků MP.

1 0
možnosti
FK

ataknevim

12. 10. 2012 10:19
Frištenský: Zákon vs svědomí

Autore! Copak nemáte rozum? Zákrok pana Frištenského, jak jsme ho mohli vidět na tom amatérském videu,  byl mimořádně nesvědomitý, svévolný, anarchistický, a hloupý! On sám byl nepozorný, hleděl si své igelitky a vůbec nevnímal, co se děje kolem. Teď už jeden diskutér napsal, že ta alkoholička praštila strážníka svou berlou. Já myslel, že to byla kabelka, ale ta druhá verze je pravdivá. Pan Frištenský měl své svědomí uplatnit v případném dalším řízení, které bezesporu musí takovému zákroku následovat - a ne ohrožovat na životě strážníky při výkonu jejich služby. A k tomu moc nechybělo. Už jsem si několikrát všiml, že vy dáváte přednost lidskotvářně bolševické anarchii, tak jak se v zemi projevuje od rudolfínského projevu.

3 0
možnosti
ML

marlow

12. 10. 2012 10:30
Re: Frištenský: Zákon vs svědomí

...

0 0
možnosti
TB

tombry

12. 10. 2012 10:14
pane Stejskal,

nechci nikoho obviňovat ani omlouvat, ale pokud se podíváte podrobně na ten záznam, tak ta žena toho strážníka nejdříve něčím (sice to není přesně vidět čím) majzne po hlavě a ten následně používá chvatu a zneškodňuje ji na zemi......

3 0
možnosti
MV

marek,voksay,blogidnes

12. 10. 2012 11:34
Re: pane Stejskal,

to zdejší pseudohumanisty a senzacechtivá média přece ale nezajímá .... oni potřebují oběti z řad policie

2 0
možnosti
  • Počet článků 4821
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal