Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Civilizovaná společnost, jakou Izrael jistě je, se od vraždy a násilí distancuje a řeší je jako zločin, kdežto islámský svět, jakým je i Palestinské území, každého vraha oslavuje jako mučedníka a raduje se z bolesti obětí. To je to, co mě osobně děsí a mělo by i celý normální svět.

0 0
možnosti

Pán Stejskal, Vy máte pre Egypt slabosť. Treba si ale uvedomiť, že tá arabská "ulica" je rovnaká bieda ako všade na okolo. Generál je sympatický aj mne, určite aj Netanyhuovi, ale aj on si uvedomuje, že "ulica" v jeho mestách potrebuje schladiť občas záhu. Občas sú to židia - vždy vďačné, občas niečo iné. Ten primitivizmus, ktorý zavládol po dobití Egypta Arabmi, sa len tak z neho nevytratí...

0 0
možnosti

Co se stalo je obrovským neštěstím. Pokud zemřou nevinní, a tím spíše malé děti, je to prostě hnus a sprostá vražda, která musí být potrestána. A jsem přesvědčen, že Izraelci vrahy potrestají.

Kdyby toto spáchali Palestinci, tak by je jejich soukmenovci nejspíše oslavovali ... v tom vidím rozdíl mezi Palestinci a Izraelci.

3 0
možnosti

Já vidím jiný rozdíl mezi Palestinci a Izraelci. Kdyby toto spáchali Palestinci, jejich příbytky a příbytky některých jejich příbuzných by byly podle zásady kolektivní viny zničeny. Pokud toto spáchali Izraelci, jejich příbytky zničeny nebudou.

0 2
možnosti
  • Počet článků 4819
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal