Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to fantasmagorie, Írán ani Sýrie určitě nebude Izrael vojensky napadat, opačně to ale běžně funguje, že?;-D

0 5
možnosti
Foto

Lubomíre, děkuji Vám za zamyšlení.

Jsem od přírody optimista a vždycky tak nějak doufám v tom lepší v člověku. U Arabů v Palestině bych čekal posun v okamžiku, až se objeví nějaký jedinec, který bude mít dostatečnou autoritu a začne objasňovat svým, že prostě násilím nikdy ničeho nedosáhnou. Že je možná lepší budovat Gazu jako luxusní letovisko pro cizince, než jako terén pro odpalování raket.

Na druhé straně - Židé budou vždycky jisté jedince dráždit. Jsou prostě jiní, veskrze schopnější a pracovitější než jejich arabští sousedé. Takže se vždycky najde někdo, pro něhož bude závist silnou motivací, jak sousedovi "zatopit".

Takže suma sumárum, ani já tak úplně nevidím světlo na konci tunelu. Ale rád bych se dožil aspoň záblesku.

Karma

3 0
možnosti

Ano, Židé evidentně určité jedince dráždí, o tom by mohli vykládat například v Sýrii, když je takhle občas dráždí svými raketami.

0 4
možnosti
Foto

Nevěřím, že by nastal mír, kdyby se Izrael stáhl na hranice z června 1967

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=721150

V také to nevěřím, ale věřím, že pokud slíbí, že tak učiní, když bude mír.

0 2
možnosti

L58u48k21a79s 18F89i86k61r

16. 7. 2019 21:33

A proc neobnovit puvodni hranice (OSN) pred arabskou agresi z roku 1948?

0 0
možnosti
Foto

Bohužel, smutný souhlas. A jen doplním. Ta nereálnost mírového řešení není jen vinou samotných palestinských Arabů ale hlavně neustálým podněcováním zvenčí. Vidíme to v každodenní realitě, kdy i ty arabské země, které naznačují snahu o jakousi "přátelskou" koexistenci s Izraelem, ve skutečnosti neopomenou podpořit každý útok na bezpečnost židovského státu a také nevynechají příležitost každou obrannou aktivitu tvrdě odsoudit.

Bohužel i současný plán Donalda Trumpa, tak jak je většinově prezentován totiž zapomíná na jednu podstatnou okolnost. Hizballah, Hamas a další palestinské organizace, ty takzvaně umírněné, nepotřebují jeho dolary. Oni mají dost z EU a od štědrých podporovatelů. Pro ně je hnacím motorem co nejvíce neštěstí na židovské straně a co nejvíce mrtvých Izraelců.

4 0
možnosti
Foto

Dobře, a kolik dolarů posílá EU Palestincům a kolik USA jako vojenskou pomoc Izraeli?

0 4
možnosti