Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J53i83ř80í 34B58r98e88i

5. 1. 2023 20:06

Soud žádnou svobodu náboženského vyznání zřejmě nepošlapal, neboť panu Burkemu zřejmě nezakázal vyznávat Ježíše Krista a mluvit o něm (a řekl bych, že mu ani nezakázal používat o Ježíšovi zájmeno „on“), jak tomu bylo v případě apoštolů, kde o náboženskou svobodu skutečně šlo (svobodu vyznávat za Spasitele nejen Boha Jahva, ale i člověka Ježíše). Z článku pana Stejskala vyplývá, že ho soud ani nenutil používat na chlapce zájmeno „ona“. Píše o zájmenu „oni“. To v sobě zahrnuje i muže. Bible nezakazuje používat zájmeno „oni“ pro jednu osobu. Dělat z toho spor o svobodu náboženského vyznání vyžaduje skutečně bujnou fantazii.

0 0
možnosti
Foto

Ano pronásledování pro víru trvá už tisíce let. A minimální diskuse pod blogem vypovídá o tom, jak je to lidem bohužel šumafuk. Dokud nedojde z jiných důvodů i na ně.

0 0
možnosti
Foto

Někteří jedinci došli k závěru, ale podle mého byli obelhaní myšlenkou, že člověk je ženou či mužem podle toho, jak se cítí. Ok, co když se ale člověk cítí jako např. králík? Navrhuji, aby takoví se označovali cedulkami, abychom my ostatní je mohli správně oslovovat a nemuseli někomu způsobovat naší "netaktností" nepříjemné chvilky.

0 0
možnosti
AK

Já bych řekl, že vítr se obrací a že změna pochází ze správného místa - z Hollywoodu. A ten byl vždycky hlasatelem všech ideálů o uspořádání světa.

Tam zjistili, že na filmy o krásách jednopohlavních manželství, že migrace není nic nebezpečného, že žena je muž a muž je žena, o LGBT+ nebo že rodina je přežitek, nikdo nechodí. Takže jim při dalším hlásání progresivistické ideologie hrozí, že budou mít hlad.

Ale jíst se chce a tak natočili třeba Avatar2, který zaznamenává návštěvnické rekordy. A že z ideového vyznění filmu nemají progresivní ideologové radost filmaře nezajímá.

Takže by to v dohledné době mohlo přijít i do Evropy a k nám.

0 0
možnosti
PV

Pri oslovovani to urcite nebylo, to by pouzival zajmeno YOU misto HE (a to jeste spise primo jeho jmeno), to spis kdyz o nem verejne mluvil jako o treti osobe, coz se dotycneho "prvoka" citove dotykalo. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Ano, v tom smyslu jsem příslušnou pasáž upravil. Na podstatě problému to ovšem nic nemění.---Děkuji za příspěvek.

2 0
možnosti
  • Počet článků 4861
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 825x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium, od května 2024 přejmenovaném na Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal