Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Autor legitimizuje snad zabití kohokoliv kýmkoliv? Bez soudu, bez uznávaní zákonných pravidel? Brr, to máme ale spoluobčany! Tentokrát, poprvé snad, Schwarzenberg řekl pravdu, a hned se najde někdo, kdo neuznává pravidla, pisatel článku!

1 0
možnosti
JB

Trump se Evropě prostě nehodí, protože řeší věci jasně, rychle a jednoduše a díky tomu na rozdíl od Evropy Amerika roste a voliči to ocení jeho druhým zvolením.

To, že Sulejmání je více jak 10 let na listině teroristů, která je mimochodem schválena rezolucí OSN je taky neoddiskutovatelné. Takže jak říká Miloš Zeman “S teroristy se nevyjednává...”

Jen by mě i ostatní zajímalo proč teď mlčí.

3 1
možnosti
ZB

Máte hodně jednoduché myšlení!

0 0
možnosti
VS

Potom to samozrejme na svete vypada, tak jak to vypada. Politici a komentatori radoby demokratickeho typu se stavi na obranu velice inteligentniho a sofistikovaneho teroristy Sulejmaniho, majiciho ruce od krve stovek naprosto nevinnych lidi. Hnus a znechuceni....to je jediny, jak se k temto pseudodemokratum vyjadrit.

4 1
možnosti

Proč tomu tak nebylo? Proč Miloš Zeman nepodpořil Trumpa?

Jeden politik jen mluví a druhý jedná!

:-)

2 2
možnosti

K těm zaníceným zastáncům mezinárodního práva (a pobouřeným odpůrcům uplatňování síly) patří bohužel i slovenský publicista deníku N Martin Šimečka, jehož plamenný protitrumpový komentář jsem dnes slyšel v Rozhlase Plus. Pokud by šlo jen o názor, tak je možno to připouštět (a třeba nesouhlasit), avšak názor, který ignoruje realitu, je prostě demagogie a lež. Ta realita je taková, že Írán dlouhodobě mezinárodní právo ignoruje a nic jiného než ukázka síly na něj nefunguje - proto jsou ti jmenovaní komentátoři přinejmenším (a slušně vyjádřeno) odtrženi od reality.

Našel jsem to: https://plus.rozhlas.cz/martin-simecka-v-blizkovychodni-krizi-je-svet-rukojmim-barbara-trumpa-8134094 Neuvěřitelné a nepochopitelné bláboly, zcela ignorující dlouholetou nevyhlášenou teroristickou válku, kterou vede Írán proti USA a Izraeli.

O tom, že síla na Írán platí, svědčí i vývoj - žádné vyhlášení války, jen pár kaťuší a zbořená garáž, a velmi, velmi pokorná omluva za sestřelené letadlo - hlavně toto je něco nebývalého a o čemsi svědčí.

4 3
možnosti
JJ

J16a66n 44J22a52n34u63š54k98a

11. 1. 2020 19:46

" Írán dlouhodobě mezinárodní právo ignoruje"

muzete to nejak rozest? odmitani diktatorstvi USA neni ignorovani mezinarodniho prava

4 2
možnosti
Foto

Jsem zvědav, jak nyní naši mírotvorci ohodnotí sestřelené letadlo. Bez vyhlášení války.

6 2
možnosti
VS

Nijak. Budou drzet huby......tak jako vzdycky.

2 1
možnosti
Foto

Tak dobrá, vyzýváte k porušování mezinárodního práva, preferujete politické vraždy národních hrdinů jako vzor vztahů mezi státy a metodu řešení problémů. US govertment má právo na chování jak za dob hegemonie Mongolské říše, Izrael má právo na existenci, ostatní státy toto právo nemají.Je dobře, že jste v tomto smyslu upřímný, nic nepředstíráte a nehrajete si na žádného demokrata. To se cení R^

4 13
možnosti

On Izrael upírá některému státu (třeba Íránu) právo na existenci? Člověče, jste tak mentálně nezpůsobilý, nebo placený?

5 1
možnosti
Foto

Súhlasím s vašimi názormi aj na Trumpa aj na likvidáciu Suleimaniho. Bez teroristov je svet bezpečnejším miestnom.

12 0
možnosti
OF

Z článku paní Suto vím, že Solejmáního a jeho milicí se obávali i Iránci.

Teokraté v Iránu, zřejmě neplní to, co národu po roce 1979 slibovali.

Nechápu, proč tak na ropu bohatý stát provádí tak agresivní politiku. Na druhé straně

teď bude asi velmi těžko instalovat v Teheránu nějakou proamerickou, prozápadní vládu. Iránci si asi dobře pamatují zásah CIA do iránské politiky v padesátých letech,odstranění Mosadekka. V rané poválečné době zisk Iránu z ropy byl jen 20

procentní, zbytek sežralo British Petroleum a snad něco i Amerika. Mohamed Reza Pahlaví byl proamerický, zdá se,že Irán zvedl. Měl ovšem také nepopulární státní bezpečnostní službu Savak. Moc nechápu proč Iráncům začal vadit.

Solejmání byl terorista a dostal, co si zasloužil. Doufám jen, že Trump to vše dobře promyslel a že je to začátek skutečného boje s terorismem.Také by mě zajímalo,co na to říká Erdogan. Karma R^

7 0
možnosti
Foto

Oni nedělají žádnou agresivní politiku, nepřivlastnili si ani cípeček cizího území, v nejhorším případě usilují v zájmu vlastní sebeobrany o to, co mají téměř všichni jejich bližší i vzdálenější sousedi, tj. o atomovou zbraň .

1 8
možnosti
JV

Pro mne .... lump oddělal lumpa.

1 10
možnosti
Foto

Vy prirovnavate Trumpa k teroristom? Máte zvláštny meter.

11 0
možnosti