Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Stejskale, nedělejte ze sebe naivního hlupáka, moc dobře přece víte, na čí zakázku byla tato vražda provedena.

0 1
možnosti
OF

Možná s toho bude mela, ale jiné cesty není.Karma.

2 1
možnosti
DR

Uvidíme. Vzhledem k tomu, že irácký parlament američany zcela po zásluze vypakoval ze země a nyní mají tři týdny na to, aby sbalili svá fidlátka, tak se ten Írán nakonec ani nemusí moc snažit. Američané se totiž díky vlastní hlouposti potrestali sami. R^

3 2
možnosti
AK

Ano, ďábel je opravdu v detailu:

Co tam těch 35 amerických cílů dělá, že jsou na dosah?

2 1
možnosti
Foto

Naprosto přesné, pane Stehlíku, ale už vydím, jak se na vás vrhnou ti, kteří obhajovali vraždění ukrajinských občanů ruskými teroristy a žoldáky, stejně jako anexi Krymu Putinem. :-)

5 1
možnosti
Foto

Samozřejmě bez vyhlášení války. :-/

2 1
možnosti
Foto

Závěr filmu Vyšší princip: "Z hlediska vyššího principu mravního vražda na tyranu není zločinem"

Také kolem atentátu na Heydricha se zvedly plamenné protesty (Kupodivu zejména od komunistů, kteří sami měli od Kominterny zakázaný odboj proti nacizmu od roku 1939 až do doby nacistického přepadení SSSR. A snažili se rozvrátit například i československý protinacistický odboj formující se v Británii)

A co se týče výhrůžek na adresu Izraele, bohužel nic nového pod sluncem. Írán beztak vede faktickou válku proti Izraeli, přičemž se ukrývá za známé teroristické organizace, jež léta podporuje.

Obdobně se zachoval Irák poté, co přepadl Kuvajt a jako odveta následovala operace Pouštní bouře konaná pod mandátem OSN a jejímž cílem bylo vyhnat agresora z napadené země. Saddám nechal vystřelovat rakety Scud na Izrael, který s kuvajtským konfliktem neměl nic společného, zachoval si neutralitu a nebyl součástí koalice do akce Pouštní bouře zapojené...

5 0
možnosti
DR

"Co má Izrael s páteční akcí proti Soleimanimu společného?"

Přímo z páteční akcí opravdu nic, ale nebude to spíše tím že izraelci jsou zodpovědní za velmi časté letecké útoky na jejich milice rozmístěné u Abu Kamalu a jejich bomby jim tam padají na hlavu téměř každý týden? Naposledy třeba dnes v noci v Suwayye? Takže se tomu nemůžete vůbec divit.

3 10
možnosti
VR

Možná jsi tláčo pozapomněl na ty stovky a tisíce raket, které dopadaly na hlavy Israelců, za jejich dodávkami Hizballáhu a Palestincům rovněž stál Írán, což znamená SMSkař Soleimani.....

12 0
možnosti
Foto

"Soleimani ... představoval svět, v němž žádný mírumilovný človk nechce žít, svět, v němž vás může kdykoli roztrhat bomba, protože jste v nesprávném čase na nesprávném místě ..."

Výborně, to je skvělé. Nyní, po politické vraždě íránského generála s diplomatickým pasem, který byl v nesprávný čas na nesprávném místě, budeme mít již od těchto bombových útoků pokoj, to je skvělé, hezký den!!

3 9
možnosti
DR

Tak nějak. Nyní nejspíš nad celým Blízkým východem vyletí přímo holubice míru a všichni budou žít blaze až do smrti.

4 7
možnosti
Foto

To je přesné, zdá se, že podstatou existence Íránu je zničení státu Israel. Mám pocit, že když je v Íránu zemětřesení, mohou za to Israelci.

Martin Braun to níže popsal přesně. Pakliže někdo má jako svůj životní cíl zničit jiného, který mu nic nedělá, pak jeho eliminace z lidského společenství je žádoucí. Že to vyvolá jakousi reakci, jak zde píší někteří, je dost pravděpodobné. Nicméně, nechat jej žít by mohlo znamenat cosi mnohem horšího.

Nabízí se naprosto jasné srovnání Heydricha a situací v protektorátu B-M. Nechat jej žít by nejspíše znamenalo zánik českého národa či jeho podstatnou genocidu. Nebo jsme jej v rámci korektnosti měli nechat naživu?

Karma, Lubomíre.

15 1
možnosti
Foto

Rétoricky možná, ale fakticky je ničen Irán. Český stát zakázal českým firmám dodávat zařízení pro iránské elektrárny. A Kdopak nám to útočil na iránské pozice v Sýrii.

2 4
možnosti
Foto

Dnes jen zopakuji, co jsem napsal na jiném místě. Lidé jako Soleimani přestávají být lidmi ve smyslu de iure v okamžiku, kdy se vydají na cestu, kterou se vydal on. Oni se v tom okamžiku proměňují v instituci, které slouží, zde konkrétně v iránský islámský kolos. Bohužel, žádné mezinárodní právní předpisy nikdy nepočítaly s tím, že jakýkoliv člověk opustí svou lidskou podstatu, své člověčenství a dá se do služeb zabíjení a nenávisti. Proto, když dnes čteme o tom, jak měl být spravedlivě souzen, vidím v tom jen pokrytecké volání po lidských právech, pro člověka, který je sám milionkrát pošlapal a popřel. Je zde pochopitelně i druhá stránka věci. I kdyby se dostal Suleimani a prakticky kdokoliv jiný z teroristů k mezinárodnímu soudnímu tribunálu, což je samo o sobě hodně fantaskní myšlenka, nikdy by nedostal trest, odpovídající jeho vině, která je nezpochybnitelná, což přiznávají i ti, co dnes křičí, že mu bylo cosi upřeno. A vězení, pokud by se vůbec povedlo jej tam dostat, by pro něj byla spíše lázeňská kůra. Nicméně vrátím se na začátek. Tím kam se on sám a dobrovolně zařadil, čeho se stal součástí, se on sám a stejně dobrovolně zbavil práva na zacházení, na které má právo například "běžný vrah. Ten totiž, jakkoliv jsou jeho činy zrůdné má právo na proces, na obhajobu a na trest smrti tam, kde je aplikován. Lidé jako Soleimani se tohoto práva vzdali. Přestali být lidmi, jednotlivci. Stali se posly a vykonavateli smrti a zla. Proto je krok USA naprosto správný. Vám samozřejmě karma.

27 0
možnosti
Foto

A Vám zase velký dík a uznání. Lépe bych to nezformuloval. Přečteno jedním dechem. Kéž si Váš příspěvek přečte co nejvíce těch z druhé názorové strany.

11 0
možnosti
  • Počet článků 4815
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal