Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J74i41ř31í 17K56i59n90d63l

12. 12. 2022 11:48

Pokud někdo pracoval v zaharničním obchodu nemusel být agentem StB. Pokud jste byl vyslán do zahraničí, tak bylo možné, že se vás někdo zeptal s kým jsem se tam setkal a tak dál. To probíhalo ústně a tím to končilo. Nic jste nepodepsal, nikdo nezkoumal zde jste mluvil pravdu. Babiš byl agentem StB tří roky teprve pak byl poslán do Maroka. Od 70 let si StB každého adepta důkladně oklepla. Babiš a byl nejdříve důvěrník a když se osvědčil byla mu nabídnutá spolupráce.

0 0
možnosti
ZZ

Tay je ten drobný problém. Už 10 let se hledá a pořád se žádný jeho podpis u STB nikde nenašel. Nakonec to opravdu bude vypadat na zneužití jeho cestovních zpráv.

;-(

0 6
možnosti
Foto

Můj kolega z práce se také ucházel o post v ZO. Mělo to dvě podmínky, buď do KSČ, nebo StB. Problém byl, že jeho potenciální zahraniční partner tam KSČ nechtěl. Tak podepsal lejstro StB a při prvním "výjezdu" prchl do USA.

1 0
možnosti
Foto

Měl jsem ovšem štěstí. Během vojny jsem se při různých zdánlivě náhodných příležitostech setkal s lidmi, kteří o tom podniku věděli své. A naznačili mi to, co jsem ve své mladické naivitě nemoudře přehlížel.

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=795309;-) Tak nevím. ,,Prozření" až během ZVS? A kde a v čem žil autor před ní? Že by v ,,dobře odstíněném akváriu"?:-)

1 0
možnosti
Foto

Možná se někteří zeptají, co jsem tímto článkem chtěl vlastně říci. Snad jen připomenout, že to tehdy šlo i jinak.

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=795309

Nejen tehdy šlo leccos i jinak. Třeba i tak, že místo ,,plné palby" ZVS byli tací, co ,,nastoupili" do zaměstnání po SŠ, a odsloužili si pak jen pár měsíců vojny. Stačil na to ,,hodnej strejda" se ,,správnými" styky. Zažil jsem i nemálo ,,takovejch";-)

0 0
možnosti
EH

Dávám karmu, ale dlužno dodat, že co vadí u AB, mělo by vadit i u PP. Fischer byl taky u SSM a Nerudová v honbě za kariérou by musela vystoupit všude, kam to šlo. Jiná cesta nebyla. Mojí rodiče byli dělnického stavu, tam stačilo být v ROH.

Pokud na tom tolik záleží, volte Baštu.

1 10
možnosti
JD

Zajímavý pohled na věc.

Dávám karmu!R^R^R^

0 0
možnosti
VF

Přesně tak. Volbu měl každý.

Stejně tak ti, kteří udělali chybu a vstoupili do ..., mohli v dalších letech dát najevo, že naletěli a litují toho. U AB nic takového nepozoruji.

7 0
možnosti
JD

Babiš toho ovšem nelituje.

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Díky!

Přiznám se, že zpočátku jsem také Babišovi naletěl! A nemám pro sebe omluvu, že jsem nebyl sám! Babiš se rozhodl, že bude řídit stát jako svoji firmu. Ale nemyslel jsem si, že tím mám rozumět, že státní peníze jsou jeho!

Dnes v OVM Alena Schillerová byla rozcuchaná a nezadržitelně rozbíjela diskusi skákáním přítomným do řeči s bohorovnou rozverností. Dělala dojem, že je zfetovaná!

Nehrozí nám totalita? Babiš prezidentem, Havlíček premiérem a máme tu vládu jedné strany!

:-)

13 1
možnosti
LH

A když byl Klaus prezidentem a Nečas premiérem tak jsme měli co...😀

0 0
možnosti
ZK

Určitě jste, pane Stejskale, nechodil k volbám, jinak byste takový odsudek k 99% vašich spoluobčanů nemohl napsat. Většině se to nelíbilo, ale jako popadaný do žumpy jsme si nepřipadali. Rudej aparát nabízel krom biče i cukr. Možná jste byl členem ROH, kdo chtěl o kostku víc, zkusil SČSP. Ta hranice, kdy se člověk na sebe mohl ještě kouknout do zrcadla, byla hodně gumová. Jinak jí vnímal ten od soustruhu, jinak ambiciózní vysokoškolák. V lati, krom většinový autocenzuře nás držel represivní aparát. Já tu gumovou hranici vnímal někde tam mezi iniciativníma rudejma blbama a námi, co se neodvážili čůrat proti větru. Mám-li u tohoto přirovnání zůstat u prez. kandidátů, P.P. patřil mezi ty iniciativní a A.B. nenašel odvaho jít proti větru a takových byla většina. Tak už jen pro připomenutí, chodil jste volbám? Děkuju.

1 9
možnosti

Já koblihy nerad, protože vím, jakou mají náplň! :-)

2 0
možnosti
JP

J32a69n 14P72a62v15l78í70k

11. 12. 2022 22:52

Velká většina za normalizace měla nepřekročitelnou hranici, kterou byla vstoupit do KSČ nebo spolupracovat s StB. Když to vezmeme do důsledku, znamená to, že sloužit zločinecké organizaci a práskat, není až zas tak špatné, protože se to tehdy tak dělalo. Reaguji na tento článek, ten od pana Turnera nečtu, jeho mudrosloví mě moc nepřitahuje.

1 1
možnosti
Foto

Nemálo BYLO i těch před normalizací, či ,,bratrskou pomocí". Hodně to ovlivnilo to, kdo byl, či ,,vylétl" z jakého hnízda, a jaké měl ,,ambice" za jakoukoli cenu. Třeba i za cenu úpisu dˇáblu!

0 0
možnosti