Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Sice nejsme jako oni, ale kádrovat, i když jen morálně, umíme také.

0 0
možnosti
Foto

Pokud byl členem KSČ, musel mít ke všem "nedovoleným" materiálům snadný přístup. Např. prohlášení Ch77 rozšiřovali sami členové KSČ, pravda, vesměs jako návnadu.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že ani to nebylo tak jednoznačné.

Na jednom podnikovém školení pro nové pracovníky nám nějaký komunista nalejval do hlavy rozvratníky a podvratníky. Když jsem se dožadoval textu Charty 77, abych si jí mohl přečíst a pak konkrétně odsoudit, tak ani on sám to evidentně nečetl a odkázal mne na Rudé právo. Jenže tam samozřejmě Charta nebyla, byl tam hnus zvaný, tuším, Ztroskotanci a zaprodanci nebo tak nějak. Myslím, že to bylo i pro úrovně až do ÚV tajeno pro všechny.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi, je ne se snadností poslechu HA a SE. Příjem byl trvale rušený a často byl problém vůbec pochytit kontext.

1 0
možnosti
ZK

Pane Stejskale, neapelujte na svědomí, tam kde svědomí chybí. Poté, co nám Rusáci dali přes držku a začala normalizace, jen jsem se jízlivě usmíval s kým to budou chtít dát do normálu. Uběhlo půl roku a já čuměl s votevřenou hubou. Když vám přítel nejvěrnější, jak se tehdy Sovětům říkalo, dá po tlamě, je po přátelství.

Samozřejmě, že to všem bylo jasný, ale ta otočka na obrtlíku mnohých, byla k neuvěření. Já si myslím, že to jsou apoštolové pravdy, ale jen té, kterou chtějí slyšet ti nahoře. Na pokřivený svědomí žádný zákon neni, ale prý křivá páteř po čase začne bolet - kéž by.

1 0
možnosti
MN

M69a14t85ě42j 73N96o32v13á57k

21. 12. 2014 21:19

Je vtipné, že někomu vyčítáte 25 let v života ve společnosti s vedoucí úlohou Strany a členství v SSM a přitom jste se nejspíše narodil v roce 1956 a umazal se ještě více :)

1 2
možnosti
LJ

Je tady ještě jeden rozdíl mezi Pavlem z Tarsu a prozřelým komunistou. Ten rozdíl je podstatný. Pavel z Tarsu se stal křesťanem v době, kdy to nebylo výhodné. Přineslo mu to pronásledování, bičování, věznění a nakonec byl popraven. Jestliže někdo v době, kdy je to výhodné, je komunistou, a v době, kdy to již není výhodné, názor změní, může jít o opravdové prozření, může jít i o konjunktuaristu.

3 0
možnosti
Foto

Za komunistů jsem prožil polovinu život, ale neměl s nima nic společného, jsem v podstatě apolitický, ale podobné výkřiky o politické mravnosti nemusím a pokud, rád si takové články přečtu od někoho s kreditem "odbojáře" o Vás v tomto smyslu nevím nic, takže...pište si co je libo, vždyť se to už může.

1 0
možnosti
Foto

Apolitický? To taky není dobrá vizitka. Já nic, já hudebník. Kdo se zlu nepostaví, stává se spoluviníkem.

0 1
možnosti
Foto

„Pro dříve narozené?“ Dříve narození ty zkratky až nehezky dobře znají!

1 0
možnosti
Foto

Nechápu co je Vám po tom, co dělal pan Sekyra, je to snad jeho věc. Kádrovákem z povolání nejste a za toto amatérském kádrování nedostanete ani korunu.

0 1
možnosti
Foto

J54i43ř79í 35K21i14n34d79l

21. 12. 2014 20:14

Saul z Tarsu  dříve než prohlédl nepřišel ke svému majetku na základě přátelství s mafiánem Mrázkem, lobistou Janouškem. Je jasné, že  rozhvor v iDnes bude takový aby ukázal v jiném světle tuto osobu. Komu patří tyto noviny ? Vrána, vráně oči nevyklove.

2 0
možnosti
  • Počet článků 4816
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal