Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Nacisti, komunisti a postkomunisti jedno jsou! Závist, nenávist, lež, krádež a pohrdání člověkem. Kdy se konečně postavíme na vlastní svobodné nohy ve vzájemné pravdě a úctě? A nebudeme se vysmívat čestným lidem?

:-)

1 0
možnosti
JF

Nemohu si pomoci, ale páchne mi to stejnou účelovostí jako v případě Lex Schwarzenberg. ;-€

0 0
možnosti
JJ

J82a59n 97J29a97n63u35š14k37a

22. 5. 2020 14:52

Nespavedlnost ze tu vznikly v minulosti privilegovane rody ma sve nasledky

1 2
možnosti
Foto

A poraďte, Mají Německy restituovat Hohenzellorny?

0 1
možnosti
Foto

Až se dostanou k moci TOP09, KDU-ČSL, tak s Fialovou ODS a prezidentem Pavlem Fischerem společně zruší Benešovy dekrety a veškerý zbylý majetek dají nejen šlechtě, ale i Sudetským Němcům.

Naši občané potom budou mít čestná zaměstnání v roli jejich lokajů a zahradníků.

1 3
možnosti

Kam na ty lži a nesmysly chodíte? Na komunistické schůze? :-)

1 0
možnosti
Foto

Jsem rád,. že jsou tu všichni takoví příznivci vrácení majetku Arabům ve Státu Izrael.

1 1
možnosti
Foto

Každá křivda a nespravedlnost by měla být napravena. Etatisté většinou hodnotí státní křivdy velmi selektivně .

1 1
možnosti
Foto

Podstatou každého státu, ať už monarchistického, nebo demokratického, je jeho souboj se soukromým sektorem o známé zdroje, tedy i o ty, které soukromý sektor vytvořil. K tomu používá zákony, které sám vyhlašuje a schvaluje. Čas od času je okolnostmi donucen napravit část křivd, které způsobil. Přesto využije každou možnost, aby k nápravě nedošlo. K tomu má dostatek prostředků, které před tím ukradl (zdanil) soukromým majitelům.

0 0
možnosti
JT

J26i85r23i 74T19i38c90h31y

21. 5. 2020 15:58

Jaky nazor mate na zruseni jezuitskeho radu a vyvlastneni jeho majetku cisarem Josefem? Co treba pozemkova reforma po prvni svetove valce, odebrani pudy pres urcity pocet hektaru od feudalni slechty a prerozdeleni? Byly to akce komunistu a nebo nejakeho "zloradneho" prezidenta?

0 1
možnosti
Foto

Zrušení jezuitského řádu považuji za vnitřní věc katolíků – papežské církve a katolických vladařů. Došlo k němu v roce 1773 nikoli z rozhodnutí Josefa II., ale bulou papeže Klimenta XIV; mimochodem v té době vládla ještě Marie Terezie a jejím tzv. reskriptem došlo ke zrušení řádu a zabavení jeho majetku (Josef II. se ujal plné vlády až po její smrti v roce 1780). --- Pokud jde o prvorepublikovou pozemkovou reformu, tak jen obecně: mám s podobnými zásahy do privátního vlastnictví problém. Vím, byla „revoluční“ doba (jinak řečeno přelomová), svět se měnil, ke změnám byl „1000+1“ důvod, ale přece ... . Závěrem: Jsou nespravedlnosti, s nimiž se už moc dělat nedá. A pak takové, které je v naší moci změnit.

5 0
možnosti
Foto

Je to tak. Jen připomenu vyvlastnění (český správně krádež) majetku Schwarzenbergů, podepsané v onom divném období roku 1947 Edvardem Benešem, jemuž muselo být jasné a známé, jakým vlastencem byl JUDr. Adolf Schwarenberg. Troufl si odmítnou přivítat Hitlera v Č. Krumlově a v dobách sílícího antisemitského šílenství vyvěsil na svém parku ve Vídni nápis : "Židé vítáni".

Řeči o tom, že nejde napravit historickou křivdu, považuji za výmluvy.

11 0
možnosti
Foto

Ano, mnohé křivdy lze napravit i dnes. Stačí málo: chtít. Díky, Tome.

6 0
možnosti
  • Počet článků 4816
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal