Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Dneska řešit nějaké komunisty, když tady nikde žádní nejsou, z těch našich českých se stali zcela neškodní konzervativní, pronárodní, xenofobní strýcové, to je opravdu úsměvné. Mladá marxistka Saša Uhlová ta dokonce prohlásila, že soudruzi z KSČM by bylo nejlepší aby shořeli v pekle, protože to jsou dneska úhlavní nepřátelé progresivních západních zelenobolševiků, kteří se aktuálně chystají zlikvidovat naše ekonomiky a demokratické svobody daleko důkladněji, než to udělali bolševici předešlí a tohle se na nás určitě nevalí z Ruska jak se domnívá pan Ziegler, to se na nás valí z "pokrokového" Západu. Rv

A to píši jako někdo, kdo si Husákův "demokratický" "socialismus" prožil v nejlepších letech života od samého začátku až do konce v r. 1989, strávil v tom 2 roky vojenské služby v ČSLA a ještě ho cca 4 x ostříhali a buzerovali lampasáci na vojenských cvičeních a tady pánové, co se někde válí v zahraničí si dokola budou dělat starosti s našimi neškodnými soudruhy z KSČM, protože evidentně nevidí, co se děje dnes u nich doma. Rv

5 0
možnosti
VV

Tak jsem se podival na diskuzi pod opravdu peknym clankem pana Stejskala. Avsem diskuze je cesky receno pod psa.

A rekl bych aby to nebylo proti nikomu ci nicemu ze to uz davno popsal Karel Sabina v libretu k prodane neveste.

0 0
možnosti
JR

J17a41n 27R20á85ž

12. 8. 2021 16:47

Zajimavá úvaha na téma nekomunista/antikomunista. Zjistil jsem, že rozhodnout se je poněkud složitější.

Ideologie komunismu byla původně ideologií utopisticky idealistickou a zločinnou z ní udělali bolševici, stejně jako idealistickou ideologii vlasteneckou (nacionální) přetvořili v ideologii zločinnou nacisté.

Takže jsem sice "jen" nekomunista, ale přímo zuřivý antibolševik, protože nosná idea bolševiků " Kdo nejde s námi, jde proti nám" v praxi znamená "Každého, kdo nejde s námi musíme odstranit z cesty". Poznali jsme to na vlastní kůži celá rodina hodně tvrdě.

A proto také vystupuji proti každému, kdo se uvedené bolševické uvažování snaží i dnes uvádět do praxe. Vůči komunistům je dobré být ostražití, ale je samotné za primární nebezpečí pro demokratickou Evropu nepovažuji.

0 0
možnosti
Foto

Je dosti až úsměvné, že pro mnohé je to stejně jako kdys, AVŠAK DNES v podobě ,,kdo nejde s námi, tak de s tamtěma", ČÍMŽTO NEJEDNOU AŽ NULA OD NULY POJDE. A tak dnes novodobí ,,derviši" by se až stejně jak ti minulí Klémovi, zachovali;-)

1 0
možnosti
JM

J17a44n 15M26a80r46e85k

12. 8. 2021 16:14

Za tento blog...superkarma.

3 0
možnosti
PK

Komunismus, fašismus... směry. které se budou jistě v kruzích vracet, jako móda, ten komunistický se jistě vrátí, ale až vymře řada generací a to v jiné podobě, resp. možná zde poletuje už dnes, ale v úplně jiné formě a pod jiným názvem.

Já ho nyní za nej hrozbu nepovažuji, nemá na to prostě sílu. Co je dle mého názoru nyní problém jsou některé myšlenky, například zkrocení volného trhu, likvidace tradičních hodnot, demontáž tradiční rodiny a multikulturalismus. A EU? Ta tento trend posiluje právě tím, že spoléhá na posilování centra na úkor národních vlád. A tady se silně rozcházím s panem Šimkem...

Zpoza oceánu k nám též nekráčí jen samé pozitivní věci. Kdo přelouskal román„1984“ od George Orwell a kdo občas nakoukne do medií ve Státech vidí to co přesně GO v této publikaci předpověděl....násilí, rabování, přepisování historie, žádné dobré zprávy.

A k diskusi na Idnes....velmi oceňuji, že je zde pár blogerů, kteří nutí k diskusi a přemýšlení, řada diskutujících, kteří tak činí, zbytek reaguje invektivy a dalšími jízlivosti, které nemají s tématy blogu ničeho do činění.

Můj oblíbený politik tvrdil mj.: ,, Raději se budu přít se sto idioty, než mít jednoho který souhlasí se mnou“. To se někdy neděje, reakce blogera je, že opačný názor prostě smázne (u vulgarit je to OK). Je to škoda

(.....BTW předem pro info, jde jen o mé názory, mohu se mýlit nikomu je nevnucuji)

7 1
možnosti
Foto

Ovšem Vy, pane kolego, tu máte takových, co s Vámi souhlasí, poněkud hodně. A že je to diskusní elita, o tom nelze pochybovat. ;-D

0 3
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Dík za krásný a pravdivý rozbor!

Komunisti jsou podivnou, zrádnou, nedemokratickou a vlastizrádnou stranou.

Bohužel mnohem nebezpečnější je strana SPD Tomia Okamury, kterou někteří z nás, po jejím natahování se k Dominiku Dukovi, vnímají jako stranu klerofašistickou. Navíc, to co Vojtěch Filip jen skloňuje se svými straníky ohledně EU a NATO, je Tomio Okamura ochoten v zájmu svého vítězství realizovat!

Takových straniček je více, ale naštěstí nemají politickou sílu.

Postavit se proti nim silou, abychom zabránili jejich destrukci společnosti, o kterou neustále usilují, jim neublíží. Jsou ochotni se přidat ve svém zájmu k jakékoliv ideologii, včetně Babišova ANO.

Pokud Češi dostanou rozum, mohou nad nimi zvítězit jen volbou pravdy a úcty k druhému člověku skrze strany, které jsou jejich nositeli, v blížích se podzimních volbách!

:-)

3 2
možnosti
Foto

Jste jako obvykle neobyčejně vtipný. Tou stranou, která nám k tomu může dopomoci je Vaše oblíbená - lidovci.

3 4
možnosti
Foto

Pane Stejskal, napsal jste celkem zajímavý blog, kde by se dalo nad řadou věcí hlouběji zamyslet a omlouvám se Vám, že trochu níže diskuze sklouzla trochu mimo téma.

1 0
možnosti
Foto

A čípak to vinou? Jako by se tu reinkarnoval pan s. Hermánek. ;-D

1 0
možnosti

Komunistická strana měla být hned po listopadu zakázána, stejně jako byla po II.světové válce v Německu zakázána NSDAP. My jsme se zmohli jen na bezzubé zákony "O protiprávnosti komunistického režimu" a "O založení, podpoře a propagaci hnutí, směřujících k potlačování svobod". Dnes, kdy více než třicet let dovolujeme komunistům kandidovat v parlamentních volbách a žvanit v Poslanecké sněmovně, už snahy o jejich zrušení pozbyly smysl. Určitě však neztratilo smysl mít se před nimi na pozoru a nedopustit, aby se znovu dostali k moci. Stačí, aby k ní jen trochu přičichli, a už vystrkují růžky. Když měli jen trochu možnost díky podpoře Babišovy vlády, ihned se pokoušeli vyděračskými požadavky dosáhnout snížení výdajů na zbrojení a neplnění našich závazků vůči NATO, které jim celou dobu leží v žaludku. Dokážu si představit, co by se dělo, kdyby měli velké zastoupení v Parlamentu.

8 0
možnosti
Foto

NSDAP nebyl problém zakázat, neb Německo bylo poraženo ve válce. KOM SYSTÉM SE VŠAK PORAZIL A ROZLOŽIL SÁM, NEB NEBYL NADÁLE ŽIVOTASCHOPNÝM. A je až tragikomické, že to byli kom, kteří začali křičet, že kom bijí jeich děti;-)

1 0
možnosti
Foto

Jako vždy opět precizní rozbor. Co mě zlobí nejvíce jsou ty naivní názory mnohých lidí, že komunismus je nevratná minulost. Nic není nevratné a historie nám už podala mnoho důkazů o tom, jak ráda se opakuje. Zvláště tehdy, když se nepoučíme z jejích omylů a chyb. On i ten mor budování komunismu s předskokanem socialismu nebyl žádnou novinkou a ani Marx ani Engels nebyli v tomto směru žádní velcí vynálezci. Proto rozhodně není na místě si oddechnout, že zlo máme za sebou. Ostatně, dění v USA nasvědčuje, že ten plíživý jed se může protlačit i do bašty svobody a demokracie a jak se doba vyvíjí a vše se zdokonaluje, tak i propagace zla prochází vývojem a je tím nebezpečnější. Například i v tom, že naivkové vidí zlo a problémy které se šíří ze západu, už ale nevnímají to, že se vrací obloukem ze západu to, co my na východě jsme před léty vykopali pryč. Jenže jsme to nepohřbili a ono to udělalo celosvětový výlet a teď se to vrací. A jak už je u zla zvykem, ono se nikdy neprezentuje jako zlo. Vždy to začíná sociální spravedlností a dostupností všeho pro všechny.

3 1
možnosti
Foto

Jakákoli deologie je nástroj k ovládání lidí. ,,Von v jádru je každej ,,izmus" je svinstvo, jen ta trocha tý ,,ie" se dá, sem tam, snýst"(Jan Werich v rozhlas. silvestru v roce šedesátém osmém). V reálu pak každý systém bojuje i sám se sebou, aby se udržel v chodu, a tím i při životu. A tak ve snaze zachovat to, co se nazývá třeba i sociál. smírem, je schopen mnohého, ba až čehokoli.

1 0
možnosti
Foto

R^ Ano. Opakem komunisty je demokrat. A co se otroctví týká, člověka zotročit lze. Nikoli však jeho mysl.

0 0
možnosti
Foto

Oni i komunisté ze svého pohledu se považovali za demokraty a ne každý stát, který se prohlašuje za demokratický při prosazování svých zájmů demokraticky jedná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 826x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium, od května 2024 přejmenovaném na Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal