Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Nechci se míchat do lékařského tajemství, ale ono to utajování osobních údajů nemá často žádnou logiku.

V současné době je např. rodné číslo jediným spolehlivým identifikátorem některých zaměstnanců - zejména mám li víc lidí stejného jména a příjmení při styku se státní správou - např.............. sociální, zdravotní, důchodové zabezpečení.

A protože se tato RČ velice osvědčila, odsouhlasili poslanci v minulosti jejich zrušení !!!

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
VM

Sdělení zaměstnavateli, že jeho zaměstnanec není zdravotně způsobilý vykonávat své povolání (bez bližších podrobností o zdravotním stavu) nemá povahu porušení lékařského tajemství.

0 0
možnosti
JV

J25a89n 46V25i65n57t45r

4. 11. 2020 23:37

Ironií osudu přispěl k této tragédii vymyšlený teroristický utok na WTC. Nebýt opatření, která se po vymyšleném únosu civilních letadel muslimskými teroristy zavedla, nemohl by se Lubitz v kabině nedobytně zamknout a kapitán letadla by měl šanci neštěstí odvrátit.

0 0
možnosti
LO

To je zase závěr! Co by měl dělat zaměstnavatel s lékařskými zprávami? Zaměstnavatel není kompetentní vyvodit z diagnózy deprese závěry a rozhodnout, že pilot není způsobilý vykonávat práci pilota.

Problém je jinde, tam, kde se píše, že lékaři shledali pilota schopným létat. Na to je potřeba se ptát. Jak to, že lékaři shledali takto závažně duševně nemocného člověka schopného zodpovídat za životy desítek až stovek lidí.

3 0
možnosti
Foto

Kdybyste byla personální ředitelkou nějakých aerolinií a přicházely Vám postupně na stůl zprávy o jednom ze zaměstnanců společnosti od desítek různých psychiatrů, i když neodhalující žádný zdravotní problém, stejně byste jej nechala dál létat?

0 0
možnosti
LV

Na druhou stranu - představte si, že Váš doktor sdělí Vašemu zaměstnavateli, že máte oční vadu (což pravděpodobně máte, nějakou oční vadu mají skoro všichni), a zaměstnavatel Vám na základě této informace zakáže používat služební auto. Co uděláte?

Spousta lidí Vám odvypráví historku o tom, jak se jejich známý vyboural v autě, při nárazu vyletěl z vozu a záchranáři mu řekli, že měl kliku, protože být připoutaný, už by tady nebyl. Je to snad argument pro zrušení bezpečnostních pásů?

Nejčastějším vražedným nástrojem je nůž. Měly by se nože prodávat jen na zbrojní pas?

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

děkuji za Váš příspěvěk, ale musím se přiznat, že jsem nepochopil, co jste vlastně chtěl říct. Nemohl byste mi to stručně sdělit nějakými jinými slovy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1041x
novinář (politika, ekonomika, kultura) a překladatel (literatury faktu z angličtiny) na volné noze

Seznam rubrik