Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

On o jde o to, jakou diktaturu kritizujete. Kritizujete-li diktaturu komunistickou, jste pak pravicový, případně živel placený vrahy z volstrýtu.

Film Doznání by měli povinně shlédnout naši studenti.

2 0
možnosti
KT

Pokud jste četl Doznání pečlivě, budete vědět, že Londona vyreklamovala francouzská komunistická strana a oba manželé zůstali do smrti pravověrnými komunisty.

2 0
možnosti
Foto

Patrně za roli Londona byl posléze u nás Yves Montand zavržen a označen za fašistu, nebo tak nějak.

Francouzská KS se ovšem s východními KS rozešla, což vyvrcholilo v r. 68. Podobně i italská KS. Dokonce se některé výtisky Unita (noviny IKS) nesměly u nás distribuovat.

Viz: http://www.nebakov.cz/obrazky/unita1.jpg

I zde platí, že není komanč jako komanč.

0 0
možnosti
MD

Dík za připomenutí skvělého režiséra. Z, Doznání či Nezvěstného a také Amen by měl vidět každý. Protože jsou o lidskosti a mravní integritě proti tupé, brutální totalitě jakéhokoli přívlastku. Skvěle natočené, nezapomenutelné, i když-nebo právě proto, že do zpěvu vám po zhlédnutí určitě nebude.

0 0
možnosti
Foto

Díky. Viděl jste i Hrací skřínku?

0 0
možnosti
Foto

Převládající propaganda mainstreamu je pravicová, proto se označení levice vzilo a vnímá jako nadávka, něco menevennwhi. Fakticky levicový obsah na však právě mediální propaganda sama, pokud například útočí proti nepohidlnym osobám, jimiž jsou například Babiš. Zeman nebo Putin. Pak propagandě nic levicoveho není cizí

0 2
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1041x
novinář (politika, ekonomika, kultura) a překladatel (literatury faktu z angličtiny) na volné noze

Seznam rubrik