Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na těchto stránkách jsem cca. 7 let. Za celou dobu jsem si zde nepřečetl nic proti Rusku. Jak podporovalo teroristické organizace ve světě, kolik válek vyvolalo, jak GURU zabíjelo ve světě osoby nepřátelské Rusku. Jenom se to tady hemží kritikou USA, kterému vděčíme za nmnohé. Jde to opravdu zajímavé.

1 1
možnosti
Foto

No jestli já jsem proti Spojeným státům, tak to si přečtěte ten článek, od něhož jsem se při psaní mého blogu odrazil. Jmenuje se Zpátky do Zátoky sviní, vyšel v Mladé frontě Dnes ve čtvrtek 29. 4. na straně 12 a jeho autor, "politolog a publicista Pavel P. Kopecký", v něm mimo jiné píše, že "ani v současnosti se typické domácí zprávy o ostrovní republice", tedy Kubě, "obvykle nevyhýbají ideologickým brýlím", přičemž jako příklad nepravdivé skutečnosti hovoří "o masivní podpoře kubánských tajných služeb venezuelskému autokratovi Madurovi". Autor také dodává, že prezident Kennedy, který s akcí v Zátoce sviní souhlasil, se stal "obětí nebezpečného vlivu vojenskoprůmyslového komplexu na demokratickou společnost", a že "události na Playa Giron ... nám ukazují některé pamětihodné rysy tradiční globální politiky".

0 1
možnosti
JV

Tak, ze to mate, podle prispevku dole, pomotane Rv

2 0
možnosti
PV

P50a63v31e39l 30V22é52b34r

4. 5. 2021 8:38

Poněkud se mýlíte. Pahlaví byl ve své zemi totéž, jako např. Alžběta ve velké Británii.

1 0
možnosti
Foto

Takže to, že za jeho vlády bylo (podle amerických a britských zdrojů) více jak 3 000 politických vězňů, které v řadě případů tajná policie SAVAK mučila, je podle Vás lež, stejně jako to, že na jednom z teheránských náměstí v roce 1978 jeho vojáci zastřelili podle odhadů stovky lidí a celkem během povstání proti němu, jehož se zúčastnilo nějakých pět miliónů obyvatel země, tisíce? Britská královna by se hluboce urazila, kdybyste ji před ní přirovnal k íránskému šáhovi.

1 0
možnosti
MK

Minimálně u toho Fulgencia Batisty máte ve vědomostech mezery. Ano, on byl zpočátku podporován USA, ale to se změnilo v letech 1955-1956. V roce 1957 byl z USA vyslán zmocněnec, který měl za úkol řídit jeho pád.

Ten však velmi brzy dospěl k nezvratnému přesvědčení, že jakákoliv jiná možnost než Batista je mnohem horší a v té době zazněl z jeho úst onen, vámi citovaný výrok "Batista je sice darebák, ale je to náš darebák". Jeho varování však nebylo vyslyšeno a výsledek už známe.

5 0
možnosti
Foto

Ten výrok správně zněl - je to sice čubčí syn, ale náš čubčí syn, zazněl z úst Theodora Roosvelta a týkal se nikaragujského Anastásia Somozy.

0 0
možnosti
JK

Načež po Batistovi přišel Fidel Castro a nastal strmý pád do hlubin úplného bezpráví a chudoby, po Somozovi taktéž a navíc z Nikaraguy emigrovala prakticky celá střední třída a inteligence, po Pahlavím nastoupil ajjatoláh Chomejní s tvrdou islámskou diktaturou, která trvá dodnes a už si brousí zuby na vlastní atomovou bombu.

3 0
možnosti
GH
MR

Jak zmiňují i ostatní, s "despotou" Páhlavím byl kamarád i bolševik. Jako dítě školou povinné jsem mu osobně mával vlaječkou.

3 0
možnosti
Foto

Viz moje odpověď panu Vokounovi:-).

0 0
možnosti
Foto

Muhammad Rezá politicky a ekonomicky spolupracoval s USA, spolupracoval i s Československem a se státy komunistikého bloku od kterých nakupoval zejména technologie, včetně zbraní. V roce 1976 za prezidenta Cartra jej přestalo podporovat USA.

3 0
možnosti
Foto

Vy, pane autore o Iránu nic nevíte. Jen tím lze vysvětlit ty nesmysly o despotickém Pahlavím.

8 0
možnosti
Foto

Viz má odpověď panu Vébrovi výše.

0 0
možnosti
IB

I90v96o 74B35o49u67š69e

3. 5. 2021 21:18

V roce 1977 dostal Pahlaví Řád bílého lva. Jak se k tomu stavíte?

7 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1041x
novinář (politika, ekonomika, kultura) a překladatel (literatury faktu z angličtiny) na volné noze

Seznam rubrik