Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

Stejně jako nezávidím a lituji těch uprchlíků, kteří sem přijíždí opravdu s dobrým úmyslem, či spíše zoufalým úmyslem a stanou se obětí této bruselské vypočítavosti.

Tak tohle je skutečně zajímavá myšlenka. Nevím, jaké máte vy osobně zkušenosti s útěkem do jiné země. Já ano, utekl, jsem z Čech před nesmyslným českým režimem, který trval 40 let. Režimem, který posílal lidi do uranových dolů na smrt. A páchal jiná další zvěrstva proti lidskosti. Včetně školství.

Viděl jsem množství lidí kteří utekli. A nikdo se nechoval tak, jako utečenci z Afriky. Každý byl víceméně rád, že měl nějakou střechu nad hlavou, mohl si jít nakoupit a do města. Naprostá většina utečenců se chovala velmi lidsky. Nikoho nemlátila, nikomu neničila majetek, ani si ho bez dovolení nepůjčovala. Když někdo potřeboval nějakou pomoc, prvně se šel ptát. Většina lidí s sebou měla dokumenty o sobě a svém vzdělání. 

Viděl jsem lidi, kteří si mysleli, že jsou nej nej nej na světě, obvykle nebyli. Ale viděl jsem i lidi, kteří skutečně něco uměli, a ti pracovali. 

Takže, jestli přijíždí někdo s dobrým úmyslem a po někom hází kameny. Nevím, jak jste toto mohl ocenit jako s dobrým úmyslem. 

Celkově vzato máme problém skupiny a podskupiny a jednotlivce. Máme dva talíře, na každém je 5 hrušek. Na jednom jsou 4 hrušky totálně zkažené a plesnivé, jedna je v perfektním stavu. Na druhém talíři je jen jedna hruška v děsivém stavu a 4 jsou perfektní. Ani o jednom talíři - skupině - nemůžete udělat jednotný výrok. A tak při posuzování skupin je nutné posuzovat procento a to ještě relativně vztáhnout k procentu té druhé skupiny. Jestliže je skupina obyvatelstva 10 000 000 a v ní je podskupina 250 000, a ta malá podskupina dokáže "vyprodukovat" 30 procent veškeré trestné činnosti celé velké desetimilionové skupiny, pak je někde asi chyba v té podskupině.

A to samé platí o všech lidských skupinách, jejich podskupinách a jejich jedincích.

Jste mladý, jistě to ještě pochopíte.

3 0
možnosti
ZM

Nuže, nechme si tedy dobré hrušky a ty zkažené odešleme domů.

A je to.

0 0
možnosti
Foto

Kvůli svědomí je litovat nemusíte. Pokud by nějaké měli, pak by jistě nalezli jiná řešení.

0 0
možnosti
JH

Klobouk dolů, pane. Skvěle napsané. Ta lehká, slušná ironie je pěkná R^

8 0
možnosti
JP

Dobre napsano ale tech slunickaru se na Vas sesype

6 0
možnosti
ZM

Tak to zkusíme spolu.

Sou lidi, kerý uprchlíky chtěj a pak sou lidi, kerý uprchlíky nechtěj.

Zatím rozumíte?

Dobrá, tak dál.

Pan Kvapil míní, že o uprchlíky by se měli postarat ti lidé, kteří tak halasně bojují o jejich přijetí. A postarat by se o ně měli za SVOJE peníze, nikoli za peníze nás všech.

Alespoň tak jsem to pochopil já.

15 0
možnosti