Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Trpí premiér Sobotka, ministryně Valachová, radní Hollan a jiní předjarní fata morgánou ?

Premiér Sobotka,novinář Šafr, brněnský radní Hollan, lidovec Heller a ministryně Valachová se v posledních dnech stali zřejmě oběťmi předjarní únavy.

Prvním takovým případem je premiér Sobotka, který varuje před odchodem Velké Británie z EU a bojí se , že ona událost spustí lavinu i v jiných zemích. Každopádně náš statečný premiér prohlásil, že dokud bude v čele státu on, žádné referendum o vystoupení z EU u nás nedopustí. Navzdory vůli lidu, zapomněl dodat. Nevím, co za hrůzu by se dělo při vystoupení z onoho paktu, který se spíše řídí dle německých not, ovšem jisté je, že ona představa nahání hrůzu panu Sobotkovi.

Ale není se mu co divit. Pan premiér, ať už si můžeme myslet cokoliv o něm, je jistě inteligentní člověk, který pochopil, že po příštích volbách už asi premiérem nebude a po neúspěchu ve volbách možná ani předsedou strany. No a tak je ideální čas ukázat Bruselu, že je loajální a zajistit si tak tamní dobře placené bidlo. A z toho důvodu bojuje i za celou jednotu EU, protože kdyby se EU rozpadla, pak by stále ještě mladý Slávek musel hledat práci jinde. Otázkou ovšem je, kde by to bylo. Možná parlamentní kantýna, tam by po mnoha zkušenost mohl dělat i provozního vedoucího.

S prohlášením pana Sobotky souvisí i druhý případ a tím je novinář a provozovatel serveru Svobodné fórum Pavel Šafr. Pan Sobotka totiž varoval, že vystoupení z EU by znamenalo pro Českou republiku vstup pod vliv Ruska, nu a pan Šafr se zase při zastávání redaktora ČT Wollnera pustil do kritiků ČT a nazval je přáteli Ruska či Putinovci. Je to opět zjednodušené vidění světa, ale co se dá dělat. Je docela dost možné, že přátelé Ruska kritizují ČT, ale jistě nejsou jediní. Každý soudný člověk, snad krom pánů Sobotky, Šafra či Wollnera ví, že být pod vlivem Ruska chce být snad jen hrstka lidí v tomto státě. Já určitě mezi ně nepatřím a přitom také kritizuji ČT. Je nad slunce jasné, že z onoho paktu s Ruskem by ani jedna strana nic nevytěžila.  Ale to je nad smysl chápání onoho provozovatele serveru, který si dal do názvu slovo Svobodné. Příště se třeba na onom serveru dozvíme, nebo od pana Sobotky, že Putin nám na brambory sype mandelinky.

Je celkem vtipné jak si se některé servery typu Svobodné fórum, Neovlivní.cz či Demagog.cz dávají názvy, které mají vyvolat ve čtenáři pocit jakéhosi nezávislého zdroje. Je to obdobný trik, jako když si státy typu NDR, nebo nyní KLDR dávaly do názvu slovo demokratická, aby tím odstranily jakýsi stín pochybnosti, že je něco v nepořádku. A moc dobře víme, jak to s tou demokracií v těchto zemích bylo, či je.

Nyní k panu radnímu z Brna panu Hollanovi. Ten si postěžoval, že v médiích se zamlčují nenávistné projevy Čechů, například o masokostní moučce a naopak, když něco nenávistného pronese muslim, jsou toho média plná. Tento druh fata morgány mi připadá nejvtipnější. Docela by mě zajímalo, jaká média pan Hollan sleduje, rád bych se na ně občas podíval. Zatím jsem měl tu smůlu, že jsem narážel na programy, kde se vysílalo úplně opačně, ale třeba brouzdám jinými kanály, než brněnský radní Hollan.

Další ukázkou oné předjarní fata morgány, která je asi nakažlivá, je mladý lidovec Heller. Ten zase vidí za útokem na Kliniku xenofobní nálady za které je spoluodpovědný prezident Zeman. Tak pan Heller je asi jediný člověk, který zná pachatele těchto útoků. Nevím, proč se svým svědectvím už nebyl na policii, protože ta dodnes tápe a neví, kdo za oním útokem byl. Stejně jako ani policie neví, který policista odmítnul pomoc přenosovému vozu Českého rozhlasu. Možná si pan Heller vzpomněl na křesťanské období z dob inkvizice, kdy se také vynášely soudy jen na základě domněnek. Ale nehci ho podezírat, takže se raději budu domnívat, že myšlenky byly ovlivněny oním předjařím, nebo třeba návštěvou oné Kliniky.

A nakonec k ministryni školství paní Valachové. Ta se sešla se studenty a zástupci školy, kde došlo k oné šikaně učitelky. Paní ministryně si pak pochvalovala debatu se studenty, jak umí dobře odpovídat a došla k závěru, že tři studenti byli výjimkou. Předpokládám, že paní Valachová viděla ona videa a tam se nevyskytují jenom ti tři studenti, nýbrž i ostatní studenti z dané školy. A lze jistě předpokládat, že o těchto incidentech si žáci mezi sebou i povídali. Ale jak říkala paní ministryně, tamní studenti jsou inteligentní lidé. Já myslím, že i inteligent pochopí, že šikana není správná věc a mělo by se o ní mluvit. Ale třeba paní ministryně viděla jiná videa a nebo  podlehla oné předjarní únavě očí.

Každopádně by bylo dobré, kdyby ono jaro už začalo. Zdá se mi totiž, že některým lidem touha po jarním počasí bere soustředění a střízlivý pohled na věc a pak se dovídáme věci, které jsou mimo naše chápání.

 

Autor: Lubomír Kvapil | středa 24.2.2016 16:16 | karma článku: 40,90 | přečteno: 1488x
  • Další články autora

Lubomír Kvapil

Demonstrace a média v čele s Vaškem Moravcem, jako danajské dary pro Slávka Sobotku.

Dobrý premiér by měl naslouchat svému lidu, tedy aspoň tak zní známé klišé z obecných politických pouček. Bohuslav Sobotka však, k jeho smůle, vnímá onen hlas lidu, skrze interpretace novinářských titulků.

20.5.2017 v 19:50 | Karma: 47,72 | Přečteno: 11799x | Diskuse| Média

Lubomír Kvapil

Centrum pravdy je stejně zbytečné, jako reportáž o černochovi z Lidlu, z pořadu 168 hodin.

Česká televize i Ministerstvo vnitra nám v posledních dnech předvedly, jak dobře si vlastně žijeme, když si můžeme dovolit vyhazovat peníze, za nesmyslné projekty.

11.1.2017 v 11:50 | Karma: 43,21 | Přečteno: 2874x | Diskuse| Média

Lubomír Kvapil

Vzpomínky na Kokořínsko a okolí

V Cimrmanově hře, Dobytí severního pólu, srovnával Varel Fryštenský přírodu na severní točně s výletem na Kokořín. A jistě věděl o čem mluvil.

6.1.2017 v 14:17 | Karma: 25,73 | Přečteno: 1022x | Diskuse| Fotoblogy

Lubomír Kvapil

Český slavík - přehlídka “esesáků“,“ kriminálníků“ a “kurtizán“.

Pokus o pohled do mysli Radka Bangy, aneb co vše lze vidět, když člověk chce vidět a musí se dívat správně.

1.12.2016 v 20:13 | Karma: 44,71 | Přečteno: 3616x | Diskuse| Společnost

Lubomír Kvapil

Jak česká média pozvolna přešla z Bradyády k Pithartiádě, na Vánoce se těším na Halíkiádu.

17. listopad se po 28. říjnu stal další příležitostí, jak připomenout části národa, že je špatná, jak se ráda mýlí a podléhá strachu.

18.11.2016 v 18:09 | Karma: 45,49 | Přečteno: 3458x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5173x
Jsem nechutně neobjektivní jedinec :-)