Sluníčkiáda

Jedná se o společenskou hru, kde se snaží jistí jedinci stát největšími a nejuznávanějšími humanisty.

Samotné hry se může zúčastnit libovolný počet lidí. Základními pomůckami ke hře jsou fotoaparát, papír, barevné pastelky či jiné psací potřeby, libovolná kniha obsahující mírové citáty a fráze světových filozofů, transparent a sluníčkové oblečení ozdobené plackami s nápisem či znakem PEACE.

Podstatou hry je vyfotit či natočit na demonstracích proti imigrantům co nejvíce neonacistů, či osob které budou ozdobeny fašistickými hesly. Za každý takový snímek dostane hráč od neziskovek jedno plusové sluníčko.  Další body lze získat za natočení či pořízení zvukového záznamu, na kterém jistí demonstranti provolávají rasistická hesla.

Důležité pravidlo: sluníčka jsou přidělována pouze za fotky či video záznamy, na kterých jsou vidět výhradně jen příznivci neonacismu či jiní lidé s extrémními nenávistnými projevy. V případě, že je na fotce viditelně vidět i normální slušná osoba, sluníčka se nepřičítají. Naopak za fotku, která zobrazuje výhradně jen dav slušných lidí, či obrázek znepokojené rodiny, která má pouze strach, se sluníčka odečítají.

Bonusové body se přidělují za vyvolání konfliktu a přivolání médií. Pro solitéry či hráče co nemají demonstrace v dosahu, je zde možnost takzvané pozérizace. V tomto případě stačí si udělat doma upřímnou humanistickou fotečku s dobrosrdečným nápisem a poslat ji ostatním spoluhráčům. Za každé takové foto je jedno sluníčko, ale je zde možnost nasbírat více sluníček, pokud s nápisem vyfotíte třeba svého králíčka, psíčka, kočičku či dokonce maňáska.

Další sluníčka můžete získávat za psaní blogů, kde budete sdělovat pouze své nejhorší zážitky, co vaše oči slyšely a uši viděly.  Případně dávat tipy médiím, které po shazování těchto demonstrací jedou jak po uzeném.  

Sluníčkiáda je zkrátka novou bezva hrou, kde se hráč naučí vyzobávat jednotlivé body z celku, které očerní výsledný pohled na danou událost se kterou sluníčka zásadně a názorově nesouhlasí.   

Hry se může zúčastnit každá osoba, která je přesvědčena, že na konání dobra mají patent pouze humanistické sluníčka.

Vítězem se pochopitelně stane ten sluníčkář, který dosáhne největšího mediálního vlivu a podaří se mu očernit a zpochybnit co nejvíce lidí s jiným názorem.  Nejúspěšnější hráč po vyhlášení výsledků obdrží zlatého Kohouta, přesněji láhev legendární whisky GoldCock a také od pánů Halíka a Pehe dvě garsonky k pronájmu na Malé Straně. Zde mu bude poskytnuta možnost ubytovat 10 džihádistů, které se v rámci svého dobra pokusí asimilovat do českého prostředí.

Všem hráčům přeji dobrou zábavu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Kvapil | čtvrtek 2.7.2015 19:54 | karma článku: 37,01 | přečteno: 1396x