Schwarzenberg a Štětina na černé listině Ruska

Pánové Ženíšek, Füle, Schwarzenberg a Štětina se ocitli tento týden na seznamu osob, kterým Rusko zakazuje vstup na své území. 

Pánové okamžitě využili této příležitosti a vrhli se před světla reflektorů, přesněji ke sdělovacím prostředkům, aby mohli ze sebe udělat hrdiny a mučedníky. Dokonce i jindy unavený kníže, je najednou velmi aktivní a ani sobotní den, kdy knížata většinou odpočívají a spí, ho nezastavil před tím, aby se mohl pochválit, jak je dobrý politik. Všichni shodně tvrdí, že je to důkaz toho, že dělají svou práci poctivě a správně.  O té práci by se dalo diskutovat, zvláště u pana Schwarzenberga, který je nejvíce absentujícím poslancem.

Pan Füle, který v 80. letech úspěšně studoval na institutu mezinárodních vztahů v Moskvě a do roku 1989 byl členem KSČ, se jistě také cítí právem oceněn za svou práci. Tento jeden z mnoha mnohokabátníků se nyní převléknul do kabátu zvaného Evropské hodnoty. Zřejmě jde o podobné hodnoty, které vyznával tehdy v Moskvě, jen se nyní jinak jmenují, ale na svazáky si hrají dále.

O panu Štětinovi už netřeba psát, to je figura hodná do televizního kabaretu. Také bývalý komunista a milovník válečných konfliktů. Jeho neustálé výzvy k otevřené válce proti Rusku a pořádání nových Majdanů proti prezidentovi zavání už trochu šílenstvím. Takže v jeho případě, jde také o ocenění jeho práce. Nu a pan Ženíšek, to je takový pan podržtaška pana knížete z TOP 09. Zkrátka hujerovec typu, co nestihne Kalousek, stihnu já. Takový lidé byli nejvíce oceňováni v minulých režimech a platí to i pro dnešní dobu.

Toto panoptikum českých politiků se tedy do Ruska na nějakou dobu nepodívá, stejně jako i jiní politici z Evropy, mezi nimi i Bernd Posselt, šéf sudetoněmeckého Landsmanšaftu, u kterého to jistě také znamená, že svou práci dělá dobře. O tom u nás víme své.

Mělo by se také připomenout, že jde o reakci na věc, kterou ovšem začala Evropská unie a USA. Tyto dva velké spolky přišly jako první se seznamem nežádoucích osob z Ruska a uvalením sankcí. Z logiky věci by tedy mohlo plynout, že snad i tito nežádoucí lidé z Ruska, dělají svou práci dobře.

Média už opět začala hrát svou hru s takzvanými osobnostmi a politiky, že toto si Rusko dovolit nesmí a má přijít nějaká reakce. Zajímavé, takže USA a EU si to mohou dovolit, ale Rusko ne. Tato logika mi trochu pokulhává a obávám se, že z kulhání se stává plazení. Plazení se před někým nebo do někoho, to už si vyberte sami.   

Autor: Lubomír Kvapil | sobota 30.5.2015 19:57 | karma článku: 41,67 | přečteno: 2202x