Redaktor z České televize spolu s redaktorem z iDNES se opět chytili na Zemana.

Účelovost, hloupost, či manipulace s informacemi, zahájili další novinářský rok, ve kterém se zřejmě bude opět soutěžit v tom, kdo nejvíce zpochybní slova českého prezidenta.

Říká se, že jak na Nový rok, tak po celý rok. Pokud by to tak v novinářském mini světě opravdu platilo, pak se oproti minulému roku nic nemění a pojede se dle stejného kurzu. Útoky na Zemana tedy budou opět pokračovat a jako vždy, stupňující se kadence slepých nábojů vystřelených z novinářských bárek, chytrého jezevce z Vysočiny opět neohrozí.

V případě českých novinářů není ani zapotřebí onoho jezevčího promyšleného systému nor a důmyslných falešných chodeb, do kterých by nejeden žurnalista zabloudil.  Jak předvedl redaktor České televize Keblůšek, stačí málo a na bloudění, mu postačí jeho vlastní myšlenky.

Jak na to, předvedl názorně v sobotní reportáži České televize. Tam nás informoval o novoročním obědě pana premiéra s panem prezidentem. Aby celá akce nevyzněla moc růžově, nezapomněl zdůraznit, že všichni účastníci přišli v černém.  Pokud to byl pokus o černý humor, prosím, má na to, tento redaktor s roztomilým příjmením jistě nárok. Ale nevím, zda má už nárok na lež. I když chápu, že ta lež měla jen zdůraznit názorový rozdíl mezi Zemanem a Sobotkou.  

Pan Keblůšek se totiž v reportáži pokusil co nejvíce roztáhnout hranice obou pánů v názorech na uprchlíky a vypomohl si demagogickou větou, že podle prezidenta by ČR neměla přijmout žádného uprchlíka, zatímco vláda zastává opačný názor. Touto geniální větou nejen, že lhal o prezidentovi, protože ten nikdy nic takového netvrdil. Spíše naopak, sám osobně přijímal několik uprchlických rodin z Ukrajiny a k syrským uprchlíkům několikráte zdůraznil, že někteří z nich si pomoc zaslouží.  Ale oním výrokem pan Keblůšek lhal i o vládě. Protože, když podle pana redaktora, pan prezident nechce žádného uprchlíka a vláda zastává opačný názor, pak z výroku vyplívá, že vláda chce přijmout uprchlíky všechny .  Zde se tedy musím zastat i pana Dienstbiera, protože ten rozhodně všechny uprchlíky přijímat nechce, ale jen o něco méně.

Ale aby v tom nebyl pan Keblůšek sám, přispěchal mu na pomoc redaktor z iDnes, pan Kopecký. Ten mi v dnešním článku navodil dojem, že Zeman v dnešním rozhovoru pro Český rozhlas plus, ukončil harmonický vztah z novoročního oběda.

Jednalo se o výtku pana prezidenta k nevyčerpání 35 miliard z evropských fondů.  Možná, kdyby pan Kopecký poslouchal rozhovor pořádně a možná i kdyby ono video, které je k článku přiloženo, bylo o 10 sekund prodlouženo zpátky, pak by slyšel, že pan Zeman tuto výtku sdělil panu premiérovi již v sobotu při onom obědě.  

Takže, ač se pan Kopecký snaží vyvolat v perexu svého článku, že idyla nevydržela, tak je tomu bohužel úplně jinak. Zkrátka prezident při obědě panu Sobotkovi sdělil své výhrady, pak je sdělil v rozhovoru tázajícímu se novináři a tím to vše končí. Jen pan Kopecký zřejmě potřeboval opět nějaké třeskavé téma, tak se pokusil o vytvoření nějaké kontroverze.  Výsledek je ovšem opět takový, na jaký jsme už zvyklí. Novinář vytvoří rádoby kontroverzní článek a pak akorát někdo prohlásí, že Zeman rozděluje společnost a provokuje.

Na práci pana Keblůška či Kopeckého jde ovšem opět vidět, že rozdělování a provokování není jenom a pouze prací prohnaného jezevce z Vysočiny, i když by si to mnozí novináři tuze přáli, ale i lidí, kteří se nám pomoci svých výtvorů v médiích, snaží malovat svět po svém a prodávat ho nám jako čistou realitu. Stačí se podívat k sousedům do Polska. Tam je po posledních volbách také společnost rozdělena, a pokud vím, tak tam Miloš Zeman nekandidoval. 

 

    

Odkazy na reportáž i na článek:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/216411000100102/obsah/443917-novorocni-obed-v-lanech

http://zpravy.idnes.cz/prijdeme-o-35-miliard-z-eu-tepe-zeman-sobotku-nemuzu-za-to-rika-premier-12z-/domaci.aspx?c=A160104_123759_domaci_kop

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Kvapil | úterý 5.1.2016 6:30 | karma článku: 41,54 | přečteno: 2393x