Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P83a39v19e20l 56Š31m52í44d

23. 9. 2015 8:30

Inu, řečeno slovy klasika, kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zakázali. Až na několik vyjímečných excesů (např. Island 2010) nikdy volby zásadní témata radikálně nevyřešily, předvolební sliby se rozplynou nebo se vlk nažere, ale koza dál mečí v záhoně.  Copak nikoho nenapadlo jak je možné, jaký vliv v politice mají dodnes zaměstnanci bývalého Prognostického ústavu? Jak tak rychle převzali moc a proč jsou jejich bedny v archívu dodnes zapečetěny? Proč média prezentují fakta natolik nevyváženě a nikdo to neřeší? Ať se nám to líbí nebo ne, většina lidí je velmi snadno manipulovatelná a tak uvěřím spíše v Haré Krišnu, než ve volby. Ač chodím volit poctivě dle svého svědomí.

0 0
možnosti
JN

Kdopak (si) dělá ty průzkumy ?

0 0
možnosti
PT

No já bych řekl že Babiš rozhodně s cedulkou "imigranty přijímám" nechodí, s tímhle chodí mladí socialisté a  zelení pošukové. Staří socialisté by také rádi chodili ale zatím se bojí,  protože tuší že by mohli dopadnout jako ODS.

Okamura, který nenávidí našeho spojence USA a obdivuje a chválí fašistické zfanatizované Rusko za agresi na Ukrajině, to by bylo jaksi z bláta do louže, Okamura se bohužel s tímhle předvedl jako zcela nevolitelný. .

0 0
možnosti
JL

Stejny gulas dnes a take po pristich volbach. Strany, hnuti nebo organizace jsou "bubliny", ktere volic voli. Je jich asi 190. Nikdo nevi jaci strasaci z tech bublin po volbach vylezou. Jestli se spolehate jen na tech znamejsich 10 stran, je to uplne stejne. Jen se podivejte na ty dnesni "strasaky" v koalici a take ve snemovne. Ti nas vedou. Po pristich vobach (1-1/2 roku) to bude podobne. Protoze nevite, kdo s te "bubliny" vypadne. 

Moje reseni? Volme jedince do snemovny. Stejne jako senatory a dejme prezidentovy vice prace. Necht vede svoji vladu schvalenou senatem!!! (stejne jako soudce). Potom muzeme si zvolit osobnosti. Potom muzeme jit kupredu.

0 0
možnosti
JM

Ono by ke změně došlo, kdyby pisálci začali vůči levicové vládě používat podobné slogany, jako proti Nečasovi. Jenže na to nemají koule a zároveň jsou sami velice levicoví, alespoň většina. Takže současnou, opravdu nejhorší vládu v naší historii, nikdy pravým jménem nenazvou. 

Co může být horší, než vláda komunistů? Jenom dnešní vláda Stbáka s podporou loutky. Již začínají zavírat lidi za názor...

0 1
možnosti

Zdá se, že Opoziční smlouva ODS a ČSSD za podpory TOP 09 funguje docela dobře! Strach z pořádku je příliš veliký!

1 0
možnosti
JR

J62a35n 88R57á95ž

9. 8. 2015 14:09

Dovolím si předpoklad, že většina voličů, kteří chodí k volbám nejsou idioti a tedy nemohou volit ČSSD po tom, co se dostává na veřejnost informace o Sobotkově osobním angažmá v definitivním odstátnění OKD. Jeho chování "pyrotechnika", to jest alibistické mlžení nevhodné chlapa, se musí zprotivit i zarytému socialistovi.

Dalším negativním činitelem při hodnocení ČSSD jsou její dva velmi podivně působící ministři a to Chovanec, který svůj rezort evidentně nezvládá a hlavně velmi "vyšinutý" ministr všeho druhu Dienstbier. Zvláště v dnešní době, kdy agenda lidských práv je právě působením Dientsbierem a Šabatové totálně zprofanovaná, může být podpora Dientsbierem vedením ČSSD negativním aspektem voličské přízně.

ANO, strana bez jakéhokoliv politického programu, může svou mantrou "Budeme šetřit, či makat" už oslovit jen voliče "jednoduché mysli" a z pragmatických důvodů horních pět procent, rozhodně nemůže oslovit příslušníky střední třídy a vzdělance.

A ostatní, to jest nepředvídatelné. K ODS se mohou vrátit skalní, TOP09 je mimo Prahu a možná Brna zcela passe, Schwarzenberg je za zenitem, Kalousek je "satanem" české politiky a Starostové je opouštějí, takže bude muset hodně slavit, když obhájí výsledek z minulých voleb.

0 0
možnosti

Dovolím si upozornit, že většině voličů ČSSD jsou byty OKD úplně u zadnice. Tohle zajímá pouze voliče jiných stran, než voliče ČSSD. Tedy jinými slovy - byty OKD jsou jsou jen novou holí na psa, kterého chce opozice bít.

0 0
možnosti
JH

Tohle vaše hodnocení bych celkem bral. Určitě s řadou odboček a variací. Jenom netuším, zda za dva roky bude ještě v Evropě vládnout převážně demokracie.R^

2 1
možnosti
JK

Pozor na prognózy! Parlamentní volby jsou daleko. Současná koalice není mojí preferencí. Ovšem jedno se jim musí nechat - žádný zásadní rozkol a skandál. Mohou před dalšími volbami celkem těžit ze stabilizace veřejných financí (že je to způsobeno růstem, který byl nastartovaný minulou neúspěšnou koalicí, to už nikdo neřeší:-)). Také v oblasti infrastruktury dochází k jistému posunu. Výstavba a rekonstrukce jedou jako nikdy od r. 89. Takže kladné body získají. ANO třeba konečně sestaví nějaký program a zakotví se v politickém systému a Bureš se zřejmě definitivně očistí u soudu:-). Drobné strany, které jste zmínil budou vždy marginální. Mají jediné hlavní téma, nevíme jak bude aktuální za dva roky... Nemají ovšem vůbec žádný program a řešení těch zásadních témat. Jistě něco předloží, ale bude to jen "omáčka". Jejich voliči jsou již předem rozhodnuti. Jsou to stále ti typově stejní, tzv. permanentně naštvaní, nepoučitelní a bojující proti dinosaurům, aby nové a horší dinosaury poslali do parlamentu (Sládek, VV, Úsvit) . Tyto strany se mohou dostat do parlamentu, dokonce i do koalice, ale dlouhodobě jsou bez šancí. Podívejte, jaký je v IVČRN nesoulad. Od členů ODS - přes zastánce autokracie - až po extrémisty.

0 0
možnosti

Aha,

takže růst ekonomiky byl prý nastartovaný minulou koalicí. 8-o

Zrovna včera tady pár pravicových voličů tvrdilo, že vlády nemají na ekonomiku žádný vliv. Takže teď si budu muset pamatovat, že mají - ty minulé.;-D

1 0
možnosti
MK

M46i31l47a86n 93K70e45s34l

9. 8. 2015 8:03

Nevím zda jsem to nepřehlédl,ale neviděl jsem v tom hodnocení jak dopadnou komunisté.Vzhledem k tomu,že k nim přeběhnou někteří voliči socdem a někteří trucvoliči mohou se stát druhou nejsilnější parlamentní stranou.To může zkomplikovat Babišovi vytvoření koalice.S komunisty nelze,se socdem to na vêtšinu asi nebude.Pomohlo by mu,kdyby vznikla volební koalice starostů a lidovců.Potom by vládní koalice zůstala stejná jen Bohoušek by šel od válu.

1 0
možnosti
PK

Proč by ne... Babiš taky sliboval že se nebude paktovat se stranami s korupčními aférami... a ejhle vládne s těmi suveréními rekordmany v jejich počtu -ČSSD.

taky sliboval že nepůjde první volební období do vlády...

fakt si myslíte že by bývalému agentovi STB vadilo vládnout z komunisty? na nějaké předvolební sliby kašle neustále.

2 1
možnosti
Foto

Autore nějak jste ve své prognóze opoměl fakt, že do příštích parlamentních voleb už Babiš nebude moci jít jen se sliby, ale půjde tam i výsledky svého působení. Ty jsou zatím tristní takže bych si vůbec jeho výsledkem tak jist nebyl.

5 1
možnosti
PK

Babišův předvolební slib byl především to že bude jedno volební období v Opozici a za žádných okolností nevstoupí do vlády s korupčníky...

a hle je tam s ČSSD -se stranou která suveréně vede v počtu korupčních afér a všeho.

Babiš je především lhář. Měl se bránit vstupu do vlády a nikdy za žádných okolností neměl jít do koalice s nikým kdo se účastnil minulých voleb, 

A to i za cenu že by v ČR žádná vláda nevznikla. Že na předvolební sliby Babiš kašle už dokázal tím že se jeho strana účasntní současné vlády. Je to lhář a podvodník který prostě své sliby nedodržuje. a to je třeba říkat zcela otevřeně.

1 1
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3131x
Jsem nechutně neobjektivní jedinec :-)