Přijde zima, bude mráz, jak se k uprchlíkům zachováš?

Politické elity a média, co jdou s nimi ruku v ruce, začali hrát s obyvateli novou hru na citové vydírání a možná bude hůř.

Když to nešlo po dobrém a obyvatelé starého kontinentu svou vůli po zachraňování uprchlíků příliš neprojevili, je potřeba na ně jít trochu více zostra. Násilí nic nevyřeší, takže se to zřejmě zkusí s citovým vydíráním.  K fotkám utopeného chlapce, či matky s dítětem v kolejišti se už nemá cenu vyjadřovat. Jen musím popsat svůj pocit, který jsem z těch fotek měl.  Ten pocit nebyl příjemný a docela mě nahlodával, cítil jsem lítost a smutek a začal o sobě v jedné chvíli pochybovat, zda nejsem lidská hyena, když se na to dívám z tepla svého domova a zároveň na uprchlíky nadávám.

Jenže o to právě jde, nahlodávat nás a zkoušet, kam až nás toto vydírání může dotlačit. Jenže jak se zdá, tento nátlak na naše citlivé duše bude zřejmě kulminovat. Léto už pomalu končí a nebude to dlouho trvat a přijde zima a mrazy. Můžeme se tedy nepříjemně těšit v brzké době, na mnohem drsnější záběry trpících, kteří promrzají na ulicích. Ano, možná zima na chvíli odradí ekonomické migranty, ovšem třeba tomu tak nebude a budou vědomě hrát na tuto kartu.

Když nyní vidíme polehávat ve stanech uprchlíky, tak to ještě bereme, ovšem vidět je pak na ulicích mrznout, na to už opravdu nemám žaludek. A mám velké obavy, že letošní Vánoce budou ideální příležitostí, jak nás totálně v tomto odporu zlomit. Budeme masírování Halíky a podobnými, že v čase Vánoc si musíme pomáhat a přiznejme si, že všichni máme v sobě dobré srdce, takže to s námi docela zamává.  Mám opravdu dilema, jak se pak zachovat a vůbec se na letošní zimu netěším. Bude to asi jedna z nejkrutějších zim pro obyvatele Evropy, hlavně po psychické stránce.

A z tohoto smutného rozjímání mě pak dnes ráno probrala frau Merkel, když jsem slyšel její prohlášení, že Evropa by měla rozdělovat uprchlíky spravedlivě. No konečně jsem s touto dámou souhlasil a dal jí za pravdu. Ano spravedlivě, paní Merkelová a to pěkně podle zásluh zemí, které tuto situaci vyvolaly.  Takže uprchlíky z Lybije výhradně jen do Francie a Velké Británie a neměli bychom zapomenout i na USA, které se na rozvratu této země a mnoha dalších také podílely.  Chápu, že obyvatelé těchto zemí k tomu přijdou nespravedlivě, pak je na nich, aby své politiky, vojenské generály, finančníky a bankéře pěkně pohnali k odpovědnosti.   Za chyby se platí, funguje to v každém zaměstnání. A být na vrcholu moci znamená mít i tu největší odpovědnost za své činy a chyby.

Takže prosím páni politici, zaprodaní novináři, bankéři a finančníci, příště si ty fotky s mrtvými pěkně zarámujte a postavte před sebe na své stoly z ebenu, nebo si jimi vytapetujte své kanceláře, ať vidíte hlavně Vy sami, co jste způsobili a začněte to řešit a nás normální občany přestaňte psychicky tlačit do kouta.

Peníze na války a převraty tu byly a jistě jsou i další schované. Takže je nejvyšší čas je použít na opravu svých chyb a ne je chtít po nás daňových poplatnících. Můžete pořádat tisíce summitů a schůzek za měsíc, ale už všem muselo dojít, že lidi to Vaše divadlo dávno prohlédli a tak je na čase to začít řešit, jinak Vás vlastní obyvatelé brzy stáhnou z Vaší hroší kůže.  A zkuste to stihnout prosím do těch Vánoc, děkuji.

Autor: Lubomír Kvapil | pátek 4.9.2015 21:20 | karma článku: 46,80 | přečteno: 11047x