Miloš Zeman má být opět odvolán

Říká se, že měsíc květen – nebo máj, je lásky čas. A možná proto v tomto čase, kdy je láska na každém rohu a v každém pupenu, nám začali rašit i pravdoláskaři.

Tito lidé se nyní chystají opět k další demonstraci proti prezidentovi Zemanovi.  Dokonce sepsali asi již dvěstěpadesátou petici. Předpokládám, že to je několikátý z mnoha marných pokusů, jak se zviditelnit a trochu si natřást peříčko a ego. Petice má tentokráte popohnat senátory, aby dostali Zemana před Ústavní soud a ten ho následně odvolal z funkce.

  Dá se očekávat, že iniciátoři této akce budou před Senátem demonstrovat tak dlouho, dokud jim senátoři nedají za pravdu. Opět jako první se pod tuto petici podepsali umělci. No není se čemu divit. Zeman je sice vzdělaný člověk, ale slivovice a zabijačka bohužel moc umělecky nevypadají. Takže se nám opakuje situace z roku 1977, kdy se také umělci v jednom hlavním proudu postavili na tu správnou stranu a podepsali antichartu. Nyní místo anticharty podepisují jiné papíry.  Být v hlavním proudu vždy znamenalo mít jistou výhodu. Docela je ovšem komické, že se demonstranti cítí býti silnými a nemají žádný strach. Ono demonstrovat s mediální podporou v zádech a se známými osobnostmi, to chce opravdu kus velké odvahy.  Kde jsou ty časy, kdy se demonstrant bál toho, že ho hlavní proud semele, bude osamocen s pár věrnými, bude označován za špínu a blázna a budou se na něho lidé dívat skrz prsty. Kdepak takové demonstranty před Senátem neuvidíme.  Žádný strach, žádné napětí, jenom umělecká a divadelní hra na demonstraci v režii médií a umělců.  

Otázka je, co má být výsledkem. Pokud je celá akce opravdu myšlena vážně, pak to asi znamená, že všichni podepsaní pod peticí jsou příznivci Tomia Okamury. Protože toto je jasný příklad Úsvitu přímé demokracie. Odvolatelnost politiků, což bylo a stále je hlavní heslo Okamury, se několikráte stávalo terčem posměchu právě od těchto lidí, co chtějí nyní odvolat prezidenta.  Takže vycházím z předpokladu, že by se pravdoláskaři nedopustili takové hanebnosti, a chtěli ukrást Tomiovi jeho nápad, ale spíše se opět bojím toho, že jde jen o to divadlo a snahu se zviditelnit a vzít Zemanovi nějakou tu hodinu spánku.

Zde mám pro pravdoláskaře špatnou zprávu. Po jitrnici a slivovici se spí tak nádherně, že druhý den je člověk v ještě lepší náladě a kondici. Nu a vředy tak zůstanou pouze pro zuřivé závistivce, na které nezabere ani vídeňská káva.

Autor: Lubomír Kvapil | úterý 12.5.2015 20:50 | karma článku: 36,20 | přečteno: 1450x