Konvoj proti propagandě

Minulý týden nám přinesl estrádu s názvem VÍTEJTE KONVOJ. Média se předháněla s uvědomělými politiky o informacích o mobilní výstavě projíždějící naší krásnou krajinou. Nezapomnělo se hned na úvod připomenout, že jakýkoliv pokus o narušení tohoto harmonického průjezdu, bude adekvátně potrestán. Takže byli v ohrožení nejen nadšení vrhači rajčat či květin, ale pochopitelně i správa silnic a dálnic, jelikož díra v asfaltu by také mohla býti považována za ohrožení této karavany.

 

Pokud se zastavím u zmíněných hrozeb trestů za hod rajčetem do vyprané a nažehlené uniformy amerického vojáka, či snad na obrněný transportér, nedá mi to, než se zamyslet nad tím, jaké riziko může vlastně samotné červené, krytosemenné a vyšší dvouděložné těleso způsobit stroji, který je připraven odolávat těžkým střelám ruských imperialistů. Pokud si vzpomeneme, že prezident Zeman byl před těmito lilkotvarými plody chráněn pouze svým šibalským úsměvem, deštníky a všudypřítomnými dlaněmi pana Ovčáčka, pak je na místě si položit otázku, zda má větší obranyschopnost prezidentská ochranka, či síly NATO, nehledě na to, že na prezidenta byla tehdy použita krom rajčat i mnohem zákeřnější zbraň a to nedojedená svačina jednoho z útočníků v podobě obloženého chlebu, za nímž ještě následovala čerstvá vejce a štangle salámu.  Útočníkům tehdy žádný trest logicky hrozit nemohl, z důvodu, který nám zde vyplívá, a to, že český prezident je z odolnějšího materiálu, nežli americká technika, tudíž škoda způsobena na jeho postavě by byla, ve srovnání škody způsobené na technice vojsk NATO, zcela zanedbatelná. Navíc by hrozil i mezinárodní skandál, z toho důvodu, že díky našim klimatickým podmínkám by zmíněná červená munice musela být dovezena ze zemí jižní Evropy. Takže bychom tím pádem mohly ohrozit i stabilitu například Španělského království či jiné země, která by byla v několika málo okamžicích obviněna z dodávek zbraní.

Nelze opomenout i fakt, že v rámci české – tedy naší televize se neustále opakoval démonický příběh o nebezpečné ruské propagandě, která ohrožuje českou kotlinu. Proti tomu nelze nic namítat, protože lidí co si naladí každý den kanál Russia Today, nebo brouzdá po ruských serverech je u nás opravdu hodně a jistě nemají nic jiného na práci než louskat azbuku. A lidem, kteří na to nemají čas, to pak jistě předloží k večeři mainstreamová média, která je pozitivními zprávami o Rusku úplně zahlcena.  V kontrastu s tímto varováním, pak česká média přišla s on-line reportážemi o průjezdu vojsk NATO. Takže jsme mohli slyšet každou hodinu, kde se zrovna tato kolona nachází, jaké má problémy, kdo je vítá, kdo jim zpívá, kdo jim mává, kdo je doprovází na motorkách, kolech, koloběžkách atd. K dokonalosti už chyběl snad jen nadívaný krocan a Budweiser. Dokonce i rádio Frekvence 1 vyhlásilo soutěž – vyfoť KONVOJ a vyhraješ adrenalinový zážitek. Jistě i tato akce přispěla k nalákání lidí a  doplnila střípek do mozaiky, kterou nevím jak nazvat, abych také omylem či náhodou nepoužil slovo propaganda, před kterou nás televize, noviny a rádia neustále varují.

Nejlepší ovšem byl závěr a tím bylo vyhodnocení celé akce. Dle průzkumu české, tedy naší televize, který si sama objednala, vyšly z dat údaje, že konvoj nevadí lidem v 80 %. Na tom by nebylo nic podivného, už z toho důvodu, že jsem ještě neviděl žádný průzkum, který by byl uveřejněn a jehož výsledky by vycházeli negativně pro zadavatele.  Spíše mě zarazila interpretace redaktorů a politiků, že nevadí, znamená vlastně souhlas a že to dokazují i ty zástupy lidí podél cest a spousta amerických vlajek. Je to zajímavá interpretace a musím uznat, že amerických nadšenců tu určitě najdeme spousty. Ale že by těch vlajek bylo v záběrech několik stovek tisíc, které by dokazovaly, že většina národa je pro, tak to jsem asi přehlédnul.  Ale pochopitelně všichni vlajky neměli, byla tam spousta lidí a rodin s dětmi, kteří si nenechali ujít možnost vidět vojenskou techniku, která k nim přijela zadarmo až domů. Ovšem i samotná účast měla značit dle některých odborníků podporu vojsk NATO.  Z logiky věci tedy vyplívá, že pokud navštívíte tento rok v Mošnově výstavu vojenské techniky, tak tím podporujete celý systém NATO. A když se Vám poštěstí, zajít se podívat třeba na výstavu o inkvizici či čarodějnických procesech a uděláte si hezké selfíčko alá Zdeněk Škromach například u španělské boty, tak tím redaktorům české televize vysíláte jasný signál, že jste přívrženec inkvizice a obnovení trestu umučením by Vám moc nevadilo.   Abychom tedy nemátli příště českou televizi a politiky, v čele s premiérem Sobotkou, který se jako zkušený a protřelý politik vydal vstříc mikrofonům, až v době kdy bylo po všem, doporučil bych, vyhýbat se konzumaci ruského vejce. Místo toho bych povinně všechny hladové nahnal do restaurací KFC či McDonald, abychom vyjádřili zcela jasně a bez diskuzí naši politickou oddanost. 

Autor: Lubomír Kvapil | neděle 5.4.2015 23:57 | karma článku: 19,54 | přečteno: 489x