Cesta z pekla

Naše země nevzkvétá. Propast mezi naším očekáváním a skutečností se prohlubuje.  Tato propast nemá žádné dno, může se propadat stejně nekonečně, jako se rozpíná náš vesmír. Domněnka, že jednou se zase musíme odrazit ode dna,

Řítíme se naprosto špatným směrem a postupně si zvykáme na život ve stále větší hloubce. Relativně jsme na tom pořád stejně, o něco výš než budeme zítra. Ale už dávno jsme v pekle, kde vládnou síly zla. Přijali jsme jejich pravidla a nechali se jimi ovládat. Zbytky naší důstojností stojí jen na ztrátě schopnosti vidět a přiznat si tuto skutečnost. Uvrhli jsme se do schizofrenie dvou světů, jednoho, který nechceme vidět a druhého, co neexistuje.

Naše každodenní realita je skrznaskrz prostoupena špatnými vzory. Šíření vzorů je podstatou tohoto světa a úspěšnost každého z nich je dána množstvím pozornosti na něj upřené. Dnes tady vítězí špatné vzory. Jsou všude kolem nás. Hrnou se na nás z medií, potkáváme je na úřadech, v zaměstnání, v obchodech i na hřištích.

Ale nemusí to tak být. Neexistuje jediný důvod, proč bychom museli žít v pekle špatných vzorů.

Ten rozdíl začíná myšlenkou. Stačí jen dobrý vzor. Obrátit naši pozornost tím správným směrem a nechat dobré vzory růst. Žijeme ve světě neomezených možností, který nám poskytne, cokoliv si budeme přát.

Naučme se pohrdat špatnými vzory. Vysmějme se jim do tváře a obdivujme vzory dobré.  Pohrdejme korupcí a korupčníky, pohrdejme zloději a podvodníky, pohrdejme nepoctivostí, závistí a malostí. Obdivujme poctivost, tvořivost, krásu a velikost.  Krása je spojením s věčností. Dělejme krásné věci.

Máme dar tvořit svět k obrazu svému a tento svět je manifestací našich myšlenek.

Dokázali jsme už vytvořit peklo tak zkusme teď pro změnu vytvořit ráj. V ráji je určitě taky dost legrace. Život je interaktivní hra tak se přestaňme jen dívat.

Přestaňme hledat chyby v minulosti, hledejme tam úspěchy a dobré vzory.  Jen ty si zaslouží naši pozornost. Na nic nečekejme a žijme přítomnost. Budoucnost tvoříme právě teď.

Autor: Lubomír Kamenský | neděle 23.9.2012 15:57 | karma článku: 16,89 | přečteno: 891x
  • Další články autora

Lubomír Kamenský

Sobotka vyložil karty na stůl

25.2.2017 v 18:21 | Karma: 37,95

Lubomír Kamenský

Sjednotitel AntiBabiš

20.12.2016 v 9:37 | Karma: 25,02

Lubomír Kamenský

Sobotka ruce pryč od straníků

16.12.2016 v 15:52 | Karma: 35,60