- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
myslím, že si ji autor spletl s oreganem, ale proti gustu žádný dišputát.
Ale když už tu tak vaříme, dávám tip těm, kteří si chtějí upéct pizzu rychle a přitom ze svého těsta.
Dám si vykynout droždí s trochou cukru mouky a mléka do mističky, vložené do hlubokého talíře s horkou vodou z kohoutku (je to za cca 2 minuty hotovo), do plastové (skleněné - ne kovové) mísy dám hladkou mouku, kvásek, vlahou vodu, vše smísím, nic nevymíchávám půl hodiny, jen chvilinku, aby nikde nebyla vidět sypká mouka. Setřu stěrkou okraje, přiklopím plastovým deklem nabo utěrkou tak, aby nad okrajem těsta a přiklopem bylo tak cca pět centimetrů prostoru - a vkládám do mikrovlnky, kde to nechám točit jednu minutu na rozmrazování. Zatím si připravuji ingredience na pokrytí pizzy, těsto nechám vevnitř ještě chviličku stát, vyndavám, pokropím olejem, ten vpracuji, takže se těsto nyní nelepí a dál to je na vás.
tento postup zabere cca 10 minut! Pak můžete dát pizzu do trouby a péci. Mňam!
když vám to tak chutná proč ne
ale dat si salvej na pizzu, k tomu celer a pak mrkev? Nevim, nevim.
pokud se spokojíte na pizze s kečupem a rajčaty, vaše volba, nic proti gustu,, dělám si vlastní omáčku kam ony suroviny patří a pizza může být špica ,, základem je rozeznát celer od petržele
LF