Hádanka - Voní to, křupe to a jí se to. Co je to?

Pro zkušené kuchtičky a kuchtíky nebude problém uhádnout hádanku. Ti, kdo hledají inspiraci, jistě nepohrdnou zcela novým pohledem, na tradiční specialitu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipovali jste správně - ŠPÍZ. Přesněji - kuřecí špíz.

 

Jen v netradiční úpravě, jako dokazují zbývající snímky.

Pro úplnost doplním, co zraku uniká:

Kostičky z kuřecích prsíček na noc uložíme v marinádě. Každý má tu svou. Nejraději používám směs medu, kečupu a oleje + různá koření a dochucovadla dle chuti.

Druhý den napícháme (zde má dcera) maso na jehlu nebo špejli. Mlsouni jako já, mezi ně vloží nejoblíbenější cukroví - anglickou slaninu - na odlehčení (ostatně jak jinak).

Zabalíme v sýru (nešetřete na nízkotučném), do zlatova ogrilujeme, servírujeme a konzumujeme. 

Jako přílohu jsem použil brambory omaštěné máslem a ozdobené rajčaty nebo okurkou.

Věřte, že návštěvu pohostíte královsky.

Nechte si chutnat. L♥F

 

Autor: Lubomír Fišer | pondělí 14.9.2009 8:40 | karma článku: 14,54 | přečteno: 1561x
  • Další články autora

Lubomír Fišer

Obyčejný letní den

4.8.2013 v 18:19 | Karma: 14,91

Lubomír Fišer

Bylo, nebylo

10.7.2013 v 13:20 | Karma: 24,50

Lubomír Fišer

Svádění

27.6.2013 v 20:50 | Karma: 9,70

Lubomír Fišer

Český kabaret

27.6.2013 v 15:20 | Karma: 7,45