Česká klasika (neklasicky?)

Před osmi léty mne okolnosti přinutily převzít všechnu starost o děti, včetně vaření. Svíčková byla pro mne, v té době, VIP mezi jídly. Následovaly nesmělé pokusy, kdy ta od maminky byla bez konkurence.

Místo pravé svíce beru jakékoliv zadní a když je pěkné i přední hovězí. Nezanedbatelnou roli při výběru hraje dnešní vysoká cena.

Důkladné orestování je základem celého jídla.

Pokud si nedáte pozor, nebudete se plně věnovat práci, vězte, že tam (jako mně) skončí i vaše zeleninka

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> V <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  V . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  V . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Svíci prudce opečeme na osmahnuté cibulce a přidáme zeleninu (novou, ne tu spálenou z popelnice).

Nutnost omezovat cukr mne přivedla vyzkoušet přírodní sladidlo. Rozinky - dodaly zajímavou chuť.

Kostkou bujónu nic nezkazíme.

Pokud chutná, papiňák uzavřeme a necháme natlakovat.

Zde se mnou řada odbornic a odborníků nebude souhlasit. Nebudu oponovat. Jsem zvyklý na tlakový hrnec od svých 11 let. Osobně nevidím tak moc velký rozdíl k pečečenému masu.  Velkou roli hraje čas.

Po natlakování, hrnec šoupnu na menší hořák a tlak plamenem upravím.

Mezitím můžete udělat - třeba houskový knedlík.

Před mixováním svíci vyjmu.

 

Vhodné je vylovit i koření /za předpokladu, že víte, kolik kuliček jste vhodili :-((  /.

 

Přeji dobrou chuť.

 

Autor: Lubomír Fišer | středa 30.12.2009 10:02 | karma článku: 10,20 | přečteno: 1182x
  • Další články autora

Lubomír Fišer

Obyčejný letní den

4.8.2013 v 18:19 | Karma: 14,91

Lubomír Fišer

Bylo, nebylo

10.7.2013 v 13:20 | Karma: 24,50

Lubomír Fišer

Svádění

27.6.2013 v 20:50 | Karma: 9,70

Lubomír Fišer

Český kabaret

27.6.2013 v 15:20 | Karma: 7,45