Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Neomarxista je tedy každý, kdo nesouhlasí s pokřivenými názory pana Lošťáka. :-P

0 0
možnosti

Jasně, neomarxisti, sluníčkáři, pravdoláskaři, blablabla, to jsou vážně škatulky dobré tak pro primitivy. Resp. nemusely by být, kdyby je používala správně alespoň čtvrtina uživatelů. A ne jako např. pan Lošťák, který tvrdí, že pravdoláskaři = neomarxisti, čímž můžeme dojít až k takovým bizarnostem, jakože Kalousek = neomarxista..!!!

A pak se člověk může opakovaně dočíst, že militantní anarchisti zapalující auta jsou sluníčkáři, což by za normálních okolností nemohl aspoň trochu uvažující člověk v životě napsat. Jenže co čekat v dnešní době, kdy i díky takovým Lošťákům docházík orwelovské devalvaci pojmů a už skoro nikdo neumí nazývat věci pravými jmény.

1 0
možnosti

Btw. "orwelovský" - to je podle známého neomarxisty Orwella :-P

1 0
možnosti
PN

Naprosto skvělé, díky.R^R^R^R^

1 0
možnosti
IB

Jee, to je tak roztomile hloupý text ve stylu: někdo má jiný názor než já, tak ho trapně onálepkuji, moje publikum mi za to bude tleskat a já se budu cítit jako intelektuální bůh. Ne :D

5 5
možnosti

Stačí jen "Bůh". Slovo "intelektuální" zní příliš neomarxisticky :-D

1 0
možnosti
MB

A kdo nosí růžovoučký klobouček, je také neomarxista;-)

1 1
možnosti
Foto

Nevím, zda jste to své vysvětlení nepojal moc široce, protože mně z toho vašeho vysvětlení vychází, že v současné době je neomarxistou každý politik.

0 2
možnosti
Foto

Na tom je kus pravdy. Vždyť se od sebe prakticky neliší, používají stejný instrumentář, mají podobné cíle.

2 0
možnosti
JP

J66o69s61e63f 70P42a10r89á15k

13. 3. 2016 22:48

Další škatulkář!Rv

0 1
možnosti
Foto

Neomarxismus je spojen s intelektuální tradicí spojenou s kritickou teorií, psychoanalýzou a existencialismem a váže se např. na Frakfurtskou školu. Je starý řadu desítky let. Jeho představitelé jsou sociologové a psychologové někdy zesnulí. Navazuje na teorii Webera o sociální nerovnosti, opírá se o kritickou teorii, analytický marxismus a francouzský sturkuralistický marxismus.

Řadí se sem estetik Lukácz, Sartre, Marcuse, Adorno anebo Hocheimer. Až autor pochopí alespoň desetinu významu např. Estetické teorie, Metafyziky tragédie, Historie románu, Duše a formy a dalších děl, ať vykládá. Tyto teroie jsou natolik složité, že jim nerozumí ani profesor estetiky na Masarykově univerzitě. Jsou ale v oblasti estetiky a sociologie nesmírně vlivné a přednáší se o nich na amerických univerzitách a tito lidé hovoří i do sociobilogie, jak jsem se dočetla ve spisu Stevena Pinkera. Lidi, začtěte se do textů předních, neomarxistů, kteří už jsou ale dávno mrtví, se kterými nemusíte souhlasit a nenechte se zmást konspiračními teoriemi.

2 1
možnosti
JM

Myslíte si, že i tohle je "konspirační teorie"?

http://www.narmyslenka.cz/storage/aliancecivilizaci.pdf

Podle mne je to klasické neomarxistické svinstvo.

1 0
možnosti
JH

Ono to politologicky až tak přesné není. Můj názor je tento: Neomarxisté jsou všichni, kteří současné EU vládnou, jejich počátek je začátkem 60.let minulého století. Vládnou nám proto, protože je volíme a ty neziskovky a jiné organizace nejsou nic jiného než paraziti, kteří z politického směru multikulturalismu, politické korektnosti, genderismu, podpory všeho jiného, než je zdravý rozum, pouze těží. Je to na nás, buď si necháme neustále lhát, nalhávat, překrucovat, zakazovat, přikazovat, nebo se zvedneme a těmto neomarxistům už hlas nedáme.

5 0
možnosti
JM

Nejhorší je vliv neomarxismu na většinu pisálků. Při jejich omezenosti a současně možnosti ovlivňovat myšlení lidí je toto jejich smýšlení vražedné. Viz válka USA vs. Vietnam, která je klasickým příkladem, jak dokáže pár levicových "novinářů" prohrát válku.

0 0
možnosti