Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

31. 7. 2012 12:34
no právě že

Je otázka-zda se občané zříkají  bčanské  zodpovědnosti v politice. Tam snad občané plní svou zodpovědnost tím že chodí volit a volí zodpovědně politiky podle pozitivních volebních programů. Bohužel, jiná věc je,že ti politici ty volební programy pak neplní-a jak se pak mají občané "zodpovědně zachovat"-jestli mají sepisovat supliky, pořádat demonstrace nebo udělat revoluci a politiky pověsit. Asi jako kdybych to přirovnal k případu, že si zodpovědný občan pojistí auto či dům-a tím má svůj majetek zajištěn. Ale jestli mu pak pojištovna odmítne škodu zaplatit, tak co má vlastně "robitť"- jestli si má jít někam stěžovat,nebo se s ní soudit, a nebo si pro ty peníze do pojišťovny dojít s brokovnicí.

Čím se dostáváme k justici a výkonu práva- tady už občan ze zákona jinou možnost než "se zříct zodpovědnosti" a předat  vyšetřování své škody policií, státní zastupitelstvím a rozhodnutím soudu..Dojít si s tou brokovnicí za pachatelem pro svůj majetek, tak skončí v base dřív než ten pachatel

0 0
možnosti
H

Halfunx

31. 7. 2012 13:40
Re: no právě že

Občané stále k volbám chodí přesto, že ze zkušenosti vědí, že mohou málo co změnit, zodpovědnost nám tedy nechybí. Problém je v celém systému „zastupitelské demokracie“, díky nedemokratickým volbám, kdy voliči nemohou ovlivnit rozhodování na nejvyšší úrovni. Volby jsou jak objednávka v podvodném e-shopu, díky bombastické slibovací kampani si něco objednáte, pak slyšíte plno keců, že to nejde a nakonec jste ještě okradeni formou dalších daní. Naší zástupci by měli konat na objednávku svých voličů, jestliže tak nečiní, tak se jich zbavme. Systém bez politických zástupců existuje – je to přímá demokracie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Jsem zatím student a začínající žurnalista

Seznam rubrik