Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Norskydocent

9. 5. 2012 10:46
Poznámka

Životem ošlehané "babičce" bylo v době příjezdu na Staré bělidlo 55 let a dle dnešních kritérií by měla 10 let do penze. Ale to jen tak na okraj ;-).

0 0
možnosti
JM

free hummingbird

9. 5. 2012 3:58
Tak by mě zajímalo,

jak jste přišel na to, že americká společnost své seniory zesměšňuje a chová se k nim špatně. Vzhledem k tomu, že jste student a navíc novinář, očekávám solidní argument a ne řeči typu jedna paní povídala či viděl jsem to v seriálu.

0 0
možnosti
UU

hryhryhry

9. 5. 2012 3:05
český ostudný chro chro národ nepožaduje

důsledné potrestání všech tunelářů a zabavení jejich majetků, ale typicky prasecky se obrací proti svým rodičům a prarodičům. Chrochrové si neumějí vládnout, čtvrt století kleptokracie to dokázalo, asi brzo bude muset chrochrům někdo jiný.

1 0
možnosti
E

eldaha

8. 5. 2012 14:37
Nejsem ještě důchodového věku,

ale ani mladě zelená. A ač tu větu nerada používám, musím říci, že to za mých mladých let nebývalo. Totiž ten styl konfrontace, mladí proti starým a naopak. Mládím si přece každý prošel a ke stáří každý dospěje.Tak co? A tak se to i bralo. A těm, kteří se vysmívají seniorům pro jejich neznalost moderní techniky a finančních transakcí, bych přála třeba celosvětové vypnutí elektřiny a satelitů. Pak by mnozí teprve poznali rozdíl mezi virtuálním a skutečným životem a které znalosti a dovednosti jsou pro život opravdu důležité.

8 0
možnosti
W

Wesloun

8. 5. 2012 14:54
Re: Nejsem ještě důchodového věku,

No, asi to bylo na mě. Já se práce nebojím, jsem schopen si uživit rukama docela dobře, stejně jako hlavou. Konfrontace je způsobena tím, že staré pořádky již nefungujou. Co s tím? Budeme si raději lhát a strkat hlavu do písku?

0 0
možnosti
R

roines1

8. 5. 2012 13:20
Senioři si jsou za svoji nelichotivou pozici ve společnosti

spoluvinni. Jsou moc slušní a neprůrazní. Nejsou dostatečně sebevědomí (nemyslím drzí). Mnoho z nich je opravdu hloupých. Přitom by měli na podstatně víc, jsou největším segmentem obyvatelstva a podle logiky by měli tvořit skupinu, kterou by si politici měli předcházet!!!

Vláda si je ale tohoto dřímajícího nebezpečí vědoma a proto se snaží seniory stále držet v pozici ne sebevědomých voličů, ale přihlouplých babiček a dědečků o hůlčičce, kteří jsou dobří jen na to v parku krmit ptáčky. Takový přístup v Německu ani Rakousku není a proto tam senioři jsou daleko váženější než v Česku. Vulgární klip Issové a Mádlle by tam byl NEMYSLITELNÝ!

Senioři zvedněte hlavy a vezměte hole do ruky! Nemáme se za co stydět, za co stydět se mají zloději a neschopové, kteří rozkradli a zadližuli stát! Buďme sebevědomí, důrazní, požadujme svůj podíl na obnově společnosti. Jinak se staneme spoluvinnými dnešním marasmem a nic jiného než kopanec do zadku si nezasloužíme!

4 0
možnosti
W

Wesloun

8. 5. 2012 13:24
Re: Senioři si jsou za svoji nelichotivou pozici ve společnosti

Já si teda myslím, že by měli hlavně ukázat tu moudrost a snažit se si pomoci a ukrovnit se také sami. Když to chtějí po všech ostatních.

0 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

8. 5. 2012 12:17
Existuje způsob, jak starším lidem vrátit

alespoň část úcty a potřebnosti: Odstřihnout internet.

Bez něj se většina z nás nedovede ani ... :-/

"Dědečku, jak si ho mám držet, abych neměl pořád mokré nohavice? "

"Držíš ho docela dobře, chlapče, ale nesmíš čůrat proti věru.." ;-)

2 0
možnosti
W

Wesloun

7. 5. 2012 21:44
Bože

to je zase zamyšlení. Senioři jsou na okraji zájmu hlavně proto, že jejich původní funkce (tj. moudrost a zkušenost na poli intelektuálním a drobné rutinní práce na poli pracovním) už jaksi nejsou třeba. Svět se změnil, důchodci na to nereagují, společnost samozřejmě ano. Někdo by jim mohl vysvětlit, že pro zachování toho, na co jsou zvyklí,  je třeba produktivní sféru (což jsou v ČR bohužel jen chudáci zaměstnanci) odrat do krve.

2 0
možnosti
VH

poyut

7. 5. 2012 22:59
Re: Bože

Budete navrhovat "konecne reseni problemu duchodce" ala cesku:tj permivitinem ?

2 0
možnosti
PK

repanak

7. 5. 2012 21:37
I když česká společnost za poslední léta

neuvěřitelně zhrubla - poslouchat třeba v MHD např. projevy gymnasistů i gymnasistek, to je fakt síla - tak na vztahu k seniorům nesou část viny i elity - media, politici. Neustálým opakováním, že dnešní senioři byli bolševici nebo u komunistů, že nic nedělali a mají za nic důchody, že nejsou peníze a musí se šetřit atd.

11 0
možnosti
C

crook.crook

7. 5. 2012 21:55
Re: I když česká společnost za poslední léta

jenze tihle mladi budou platit tomuhle statu mnohem dyl a pracovat budou muset taky dyl. Opravdu budou platit vse i to co zatim spoplatnit nestihli. Treba jen za blbe parkovani zaplati dnesni mladi lide 10x vic nez v minulosti. Nehlede na to, ze plati  dnesnim dochodcum duchody, ale na vlastni musi nasetrit sami. Nejsou jen reci to jsou proste fakta. A ne kazdemu mlademu clovekovi se tohle libi.

2 0
možnosti