Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

kilokrok

22. 4. 2012 21:28
Je to zajímavá úvaha

a já bych k tomu ještě dodal další srovnání. Člověka, který se rozhoduje, jako majitel firmy a tudíž to má přímý dopad na jeho peněženku, a na druhé straně člověka, který dělá ve firmě např. ředitele a rozhoduje se s jistotou svého platu, včetně odměn, které musí toliko obhájit, a jeho rozhodování je v podstatě o penězích cizích. Stejně tak se rozhoduje státní úředník a politik. Pokud člověk sám nemá zkšenosti s rozhodováním jako majitel firmy s přímou odpovědností za všechno - nepochopí. Velmi často milionový příjem pro majitele firmy např. ředeitel nebo politik čí úředník srovnává se svým platem a vždy se ho to dotkne! A to už jsme jen kousek od sebeobhájoby ve svém svědomí s přijetím úplatku a vytvoření si svoje vlastní filosofie spravedlnosti.

0 0
možnosti
L

Luborka

19. 4. 2012 21:45
A jak se rozhodnete

pokud uvidíte skleničku s vodou na půl. Je do půli plná nebo do půli prázdná?

0 0
možnosti
MK

Bob-an

19. 4. 2012 20:27
No mozna to neni uplne obvykle

Ale mne sefove vzdycky za odvedenou praci na konci zakazky podekuji (zakazka he vesmes na jeden az dva tydny, tzn mi dekuji pomerne casto) a na penize si taky nemuzu stezovat (sice to neni na nejake vyskakovani, ale myslim ze za tu praci to se zohlednenim toho ze jsem student s minimalni praxi odpovida)

0 0
možnosti
R

Roman37c

19. 4. 2012 18:10
No a k tomu dalšímu.

Jako student jsem pracoval u McDonald´s. Tam bylo samozřejmé v práci zaměstnance přivítat a po ukončení směny jim poděkovat a rozloučit se. V firmě to praktikujeme úplně stejně. Připadá mi to normální. Jestli má někdo pocit že ho nedostatečně ohodnocuju (s platem souhlasil), pak může jít jinam. Nikoho nedržím..... Jsem zvědavej co se z tohoto blogu nakonec vyvine. Viděl bych to na reklamu na nějakej MLM.

0 0
možnosti
R

Roman37c

19. 4. 2012 18:00
To je zajímavé.

Vy myjete okna jednou za několik let? Většina přípravků na mytí oken má minimální spotřebu 24 měsíců... Podle mých zkušeností ale i pět let starý přípravek myje aniž by trpělo okno, noviny, nebo já.

0 0
možnosti