Američané v Kolumbii (aktuálně a nekorektně)

Kdybych si měl vybrat jiný život a jiné povolání, rozhodně bych si nevybral být členem ochranky současného amerického prezidenta. Zpočátku by to bylo fajn. Však víte, ochraňovat údajně nejmocnějšího muže planety, na níž stále ještě existují místa, kde to něco znamená. Evidentně je jedním z těch míst i Kolumbie. Hoši z prezidentovy ochranky se tu podle nejnovějších zpráv dobře bavili s tamějšími prostitutkami, ale asi jim někdo neřekl, že každá sranda něco stojí. „Jsou to idioti“, prohlásila prý jedna z nich. Nepolemizují s ní, jenom by už k tomu tvrzení příště neměla dodat, že uvažuje o možnosti z toho příběhu vytřískat peníze a být svolná zapózovat nahá.

Ochránkyně ženských práv, vždy připravené zlikvidovat to hnusné mužské plémě, si teď už asi obstarávají střelnou zbraň a snaží se vygooglit mou adresu, za to, že se tu tak neuctivě vyjadřuji o oběti, která by se, při případném umělecké dekonstrukci tohoto příběhu mohla stát kultovní hrdinkou, ale určitě nejsem sám, komu se na této aféře něco nezdá. Právě ona prostitutka prý prohlásila, že si peníze, které ji nyní jeden z členů americké vládní služby stále dluží,[1] mohla vlastně obstarat sama, protože prý spal a ona mu je mohla vzít. Jak dodala, o mužově profesi neměla zdání. No teď to ví a nevím, jaké jsou ceny za celonoční dámskou společnost, ale tipnul bych si, že si prostitutka do té ceny započítala i vysokohorskou přirážku a dýchavičné, případně jiné příplatky, když se provalilo, s kým to těch pět hodin pobývala. Věřte nebo ne, ta moje ironie je na místě. Obávám se, že prostitutčin příběh se bude časem vyvíjet. Tím nezlehčuji její nepochybně těžký život. Jde prý o matku devítiletého chlapce, ale ať se tedy jako matka chová. Neodsuzuji její povolání, nejsem příznivcem všeobecného moralizování, ale něco se mi na tomhle případu nelíbí a myslím si, že se později ukáže, že všechno není takové, jaké se to nyní jeví.

Amerických vládních agentů se nezastávám,[2] naopak se teď umím docela dobře vcítit do kůže amerického občana, který se z včerejších Timesů nebo Postu dozvěděl, že si za jeho peníze hoši z prezidentových nejbližších občas pořádně vyhodí z kopýtka.[3] Jen si vzpomeňte, když jsme se totéž dozvěděli o našich fotbalistech a co se dost často dozvídáme o některých hvězdách našeho showbyznysu. Třeba si ta Kolumbijská ženy chce jenom užít svých deset vteřin slávy, budiž jí to přáno, ale je si vědoma toho, že to ona je v tomhle případu tím, kdo bude platit nejvíce?

 

[1] Částku se mi nepodařilo dohledat, mohu pouze spekulovat.

[2] Asi si svoji práci spletli s prací agenta 007, který jenom jezdí v luxusních autech, pije a vyhledává přítomnost krásných žen, které mu bez výjimek všechny padají do náruče. Realita je ale přeci jen odlišná.

[3] Třeba tohle poslouží jako agitka k náboru nových pracovních sil do jednotek vládních agentů. Umím si představit ten plakát. Strýček Sam v košili s rozhalenkou, v jedné ruce koktejl s deštníčkem, druhou rukou objímající ladnou dívku, která mu sedí na klíně. Pod obrázkem výzva: „I tohle může být tvůj život, dej se k nám“, a pak by následoval výčet výhod, které na nového adepta čekají.

Autor: Pavel Lopušník | neděle 6.5.2012 10:32 | karma článku: 5,28 | přečteno: 724x