Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Desinformace jsou v poslední době šířeny i hlavními médií.

Problém je že mnoho lidí (včetně premiéra) se zde ohání slovem lež, financování z Ruska atd.

Maji-li o tom důkazy tak ať je předloží soudu a ten rozhodne zda to lež je a že jsou tyto lži placeny Ruskem. To je jediné možné řešení. Vše ostatní je zvůle, šikana a pomluva

1 0
možnosti
Foto

A co třeba "názor", že covid roznášejí vysílače 5D, čehož se někdo chytil a už nějaký zapálil?

Nebo oblíbený, že agresi RF vyvolalo NATO a EU?

A nebo, že v Sevastopolu přestavovali Amíci školu na raketovou základnu, a proto musel být Krym anektován?

Nebo, že radioaktivní elektrony z jaderných elektráren lze odfiltrovat speciálním zařízením? :-P

1 1
možnosti
TB
Foto

Měl byste si uvědomit jednu základní věc - lež není názor. Od toho se odrazit a pak by Vás podobný článek ani nenapadl...

1 0
možnosti
TB

Přesně touto frází se dnes obhajuje veškerá cenzura. O "lžích" typu "migranti z Nigerie nejsou přínos pro evropskou ekonomiku" již váš rudý kolega Cemper z manipulatori.cz napsal mnohé.

Ptát se vás, jaké konkrétní lži byly na dotyčných webech soudně prokázány bude hodně marné.

1 0
možnosti
JK

Vy jste na to přišel, ale není zřejmé, zda vám to i docvaklo. Alternativní názory totiž nikdo a NIC.cz nezakazuje, sám jste toho důkazem. Denně slyšíme spoustu různých názorů naprosto na jakékoliv veřejné téma. To je jednoznačně v pořádku a přínosné pro celou společnost.

Je tu však ono zhoubné "ale". Bohužel jsme ve válce, je jasné, že válka se vede na reálném bojišti, kde vidíme hrůzy a genocidu v téměř přímém přenosu, jenže se stejná válka vede i v kyberprostoru a součástí je i válka informační, spíše dezinformační. V reálu je bez pochyb jasné kdo je agresor, kdo útočí a kdo se brání, na síti to je v mnoha případech také úplně jasné a nepříteli je nutné zbraň, kterou nás ohrožuje, vyrazit z ruky, tedy vypnout. Pak jsou tu případy, které už tak jasné nejsou, třeba jen někdo v dobré víře hájí svobodu slova a dostala se mu do hlavy dezinformace co mu nedá spát, nebo záměrně šíří dezinformace tak, aby to bylo na hraně tolerance.

Jednoznačně je pravda, že záměrné lži dokáží rozložit morálku aspoň některých lidí a ti pak mohou aktivisticky napáchat hmotné i morální škody, oslabení obranyschopnosti, takové působení je cílem dezinformační kampaně.

Svoboda slova u nás ohrožena není i složení zdejších blogerů je toho důkazem a právě o tuhle svobodu slova se nesmíme nechat připravit. Nebo chcete snad "svobodu" jako mají v Rusku?

2 0
možnosti
TB

To vaše "jsme ve válce" si mnozí vyložili tak, že zákony už neplatí a soudy nejsou potřeba. A stačí někoho jen tak označit za "rusofila" bez sebemenších důkazů nebo indicií a může být jen tak zlikvidován. A kdo kritizuje samotné mazání webů nebo moc mluví o svobodě slova (nebo dokonce kritizuje EU), ten je pro jistotu taky rusofil a obhajoba proti tomu neexistuje, nálepka je doživotní.

1 1
možnosti
Foto

Mistr v dezinformací je u nás Babiš. Koupil si media a už to jelo. Kolik lidí mu stále věří. Kolik lidí věří, že je čistý jako lilium, že je to vzor podnikání.. To jsme u nás doma v době internetu.

4 0
možnosti
ST

Jistě. Dezinformace, lži a pomluvy jsou třeba. Nechť povstanou nový Baldové.... :-/

3 0
možnosti
TB

Autor napsal, že jsou třeba, demagogu?

0 1
možnosti
ST

"V dezinformacích musí existovat kus pravdy, jen je trochu pokroucená..."

Jako třeba, že nejsou čipy do aut, protože je používají do anticovidových vakcín?

2 0
možnosti
Foto

A pozor, pozor! Co by se mohlo stát, kdyby ta vláda začala zneužívat své moci a začala diktovat , co vypne a co ne jen podle toho, co se vrchnosti zrovna hodí?

A xakru! To bychom se fakt zas mohli dostat do situace, v níž jsme byli před volbami, no ne? Kdy už se kádrovali nominanti do televizní rady podle jejich vztahu k projevené vůli silné strany. Kdy nastrčený Matocha už směle užil slova kvazinovináři. Inu, jaká pomoc? Ta jediná. Zase volby.

2 0
možnosti
TB

Přesně po tom zřejmě část této diskuze touží. Čím nižší sebevědomí a inteligence, tím větší potřeba násilně umlčovat oponenty.

2 0
možnosti
Foto

Ach, jaký by byl hled na tak hnusný svět, v němž naše televize a rádia by jenom vyvracely lži, které by vyráběli ti, kdo mají na to žaludek, za to pěkný plat a obrovitou legraci z toho, že jejich car je přeplácí, aby měli klid na práci.

1 0
možnosti
Foto

No joooooo, ALE! Ale co když...Co když vláda neuvolní přístup k těm webům ani....Ani kdy? Po válce? Mohla by ho uvolnit. Zvláště, je-li či bude-li blbá jak dlabané necky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 389
  • Celková karma 29,29
  • Průměrná čtenost 1011x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik