Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Děkuji za oživení dalších vzpomínek z té doby pane Lněničko. Mjr. Sobka si pamatuju, nepopsal bych ho lépe , ono nás ostatně tehdy bylo víc co si ho představovalo v jiné uniformě než v té co nosil. O příhodě s granátem jsem jen slyšel od kluků z roty a vyprávěli to v postatě stejně jako Vy , snad jen že ještě ten "nešťastník" dostal prý pak od Sobka navíc pár facek...Já jsem se tehdy házení granátem neúčastnil , vzal jsem si kvůli tomu i jako "mazák" dobrovolně službu v kuchyni (tam jsem se ostatně stejně už moc nepřetrhnul) . Měl jsem k tomu dobrý důvod , strach z výbušnin. Do nějakých šestnácti let jsme s kamarády dělali spoustu blbostí s různými chemikáliemi , čím větší výbuch , tím lépe - až to jednomu z nás bouchlo v ruce a utrhlo mu to prsty. Stál jsem nedaleko...A od té doby jsem z těch věcí měl opravdu respekt. Házení granátem jsem stejně neuniknul - o pár let později na cvičení . Ale to už byl jiný příběh.

Vojína Podzemského jsem znal taky , on byl tím plynovým poplachem asi jaksi posedlý . Ještě když byl na rotě u nás (na stejné cimře - spíš ratejně) , začal řvát ze spaní "Plyn , plyn , jasně ho vidím , rychle masky a rukavice!" . "Podzemák" byl vůbec takový , jak to jen říct - zvláštní. Po nějaké době co byl s námi na TOPu , ho pak převelili někam na stavbu kde nemohl nadělat moc škod. Jemu se tam ale strašně líbilo a rád se pak chlubil jaké si vypracoval svaly :-)

0 0
možnosti
JK

Vojna za Husáka měla jednu nespornou výhodu. Potkal jsem tolik pitomců, že mne pak jen tak něco nerozhodilo. To dnešním mladým chybí. ;-)

0 0
možnosti
JK

Dnes je také pitomců hodně. Ono vlastně za celou školní docházu vždy člověk potká pitomce, kteří hlavně šikanují.

0 0
možnosti
VV

Ja slouzil mimo jine v Caslavi, teda Chotusicich a my meli opravdove samopaly, vzor 24/26. A hlavne jsme meli modre uniformy na rozdil od spenatu. Ale za celejch 26 mesicu jsem si z nej nevystrelil.

0 0
možnosti