Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

A třeba ti odmítači nejsou tak úplně necivilizovaní a pamatují si, co říkal pan doktor Kubek v roce 2010

https://www.youtube.com/watch?v=8vE_c3ZEU3U

0 0
možnosti
VV

Kdysi?

Ano, jednim z prvnich, ne-li vubec prvnim byl Louis Pasteur uz v devatenactem stoleti.

0 0
možnosti
MK

Co máte proti osobní odpovědnosti každého jednotlivce? Já to vidím jako rozumnou možnost s velkou šancí na úspěch.

2 1
možnosti
Foto

J37a32n 30Š96i86k

9. 11. 2021 16:29

V principu je to podobné s domácími porody. Zatímco hloupá africká žena čeká tři dny v dešti a vedru na autobus, aby mohla porodit v nemocnici, přemýšlivá a inteligentní západní žena se rozhodne, že bude rodit doma v obýváku na sedačce bez lékaře, protože příroda a kdysi se doma v posteli taky rodilo a v nemocnici je to takové neosobní a studené. Rozdíl mezi oběma je ovšem hlavně v tom, že ona africká žena se ve stresu modlí, aby v té nemocnici kam jede byl alespoň jeden lékař, zatímco přírodní západní žena je naprosto v klidu. Ono totiž kdyby něco, tak přijede sanitka a jejich povinnost je mě přece zachránit. O tom je celé i to slavně neslavné (nebo neslavně slavné) očkování. Hezký den

2 0
možnosti
IB

Já jen čekám, kdy v mediích vše utichne a z korony se stane normální respirační nemoc, nikdo nebude proti nikomu bojovat. Říkám si, že snad příští rok už by to mohlo být. Zatím holt musím přežít boží bojovníky.

4 1
možnosti
Foto

Dávám koroně rok dva...

1 0
možnosti
VB

Afričany bych nechala na pokoji, oni si dost užijí s tím, že farma-firmy vždycky začnou dělat první klinic. studie u nich, v době, kdy se ještě moc neví, jakou dávku odměřit a co v člověku způsobí. Jsou to někdy oběti vědy. Firmy tam zavítají patrně pro možnost úspory nákladů (levnější prostředí), možná i pro nižší stupeň kontroly nad nimi (a nad dobrovolníky ve výzkumu). Ve Wikipedii lze dohledat, že jednou se velká část afric. rodin vydala k americkým soudům proti farma-firmě, po jejíž experiment. vakcíně některé děti zemřely.

0 1
možnosti
Foto

Naléhavost vytvoření vakcíny proti nemoci covid-19 vedla k vytvoření zrychlených harmonogramů, které zkrátily běžnou časovou osu vývoje standardní vakcíny na měsíce. Nejrychlejší vývoj vakcíny doposud trval od odběru virů po schválení 4 roky v šedesátých letech u příušnic. Ale již začátkem prosince roku 2020 oznámili vývojáři několika vakcín vynikající výsledky ve velkých studiích. A 2. prosince se vakcína vyrobená farmaceutickým gigantem Pfizer s německou biotechnologickou firmou BioNTech stala první plně testovanou vakcínou schválenou pro nouzové použití.

0 0
možnosti
VB

Korektní lékaři nejen v době covid-19 upozorňují na fakt, že vakcinace není nikdy jediným prostředkem (už proto, že někdo se ze zdravotních důvodů očkovat nemůže a v řadě západ. zemí jsem si ověřila, že do těchto důvodů zahrnují širší škálu, např. i strach z očkování, který může zvláště u osoby s duševními problémy mimořádně zhoršit stav, někteří jedinci by "nabídku" zvláště ve formě donucování vnímali jako útok na svou osobu). Vedle vakcinace existuje přirozená imunita (já např. nejsem očkovaná na řadu nemocí, protože v mém dětství některé vakcíny nebyly - a celý život jsem neměla problém). A navíc existují různá další ochranná opatření, protože řada zemí má veškeré očkování založeno na dobrovol. bázi (Skandinávie aj.), nyní některé státy, jako Rakousko, Švýcarsko, Německo, jež před covidem měly převážně dobrovol. očkování, předvádějí nesmyslné tanečky kolem donucování, to už je jiná a pro mě nepochopitelná záležitost. Žádná vakcína nechrání každého očkovaného, každá vakcína může někomu způsobit i závažnou újmu, proto je lepší očkování dobrovolné. Při lokál. výskytu některých přenos. nemocí lze činit různá ne-farmakologic. opatření, např. se neočkované děti nechají pár dní či týdnů doma.

1 0
možnosti
Foto

V73í59t 86C21h68a38l72u34p73a

9. 11. 2021 14:05

"Při lokál. výskytu některých přenos. nemocí lze činit různá ne-farmakologic. opatření, např. se neočkované děti nechají pár dní či týdnů doma".

Ano, tak to už jsme tady měli loni na jaře (asi 2,5 měsíce), na podzim (cca 1,5měsíce) a letos na jaře (cca 4 měsíce). Výsledkem je, že část dětí se nic nenaučila, další jsou hodně pozadu s výukou a díky tomu, že byli 4 měsíce zavření doma, tak nemají imunitu, a nyní hromadně stonají - hlavně ty menší. Některé i s covidem...

0 0
možnosti
Foto

První taková RNA vakcína byla na člověku testována v roce 2009, na rakovinu Od roku 217 se postupně začaly přidávat pokusy RNA vakcín na proti dalším virům, třeba chřipce, lidskému cytomegaloviru, viru Zika, a dalším. Současné poznatky (aktualizace v lednu 2021) ukazují, že po prodělání Covid-19 jsou lidé imunní vůči opakované infekci alespoň 3 měsíce. Je to průměr, takže někteří mohou být imunní déle, někteří kratší dobu, byly zaznamenány i případy opakované infekce koronavirem bez vytvoření jakékoliv imunity. Biologické centrum AV ČR.

0 1
možnosti
VB

Pan Kindl má špatná data ohledně délky imunity po covidu, viz můj blog. U většiny uzdravených trvá déle než rok - je to ověřeno v praxi dostatečně, akorát v některých zemích se to vytěsňuje z mainstreamových médií, ale ne vždy si to nechají líbit, někde jsou novináři odvážnější.

0 0
možnosti
Foto

Kdo vás za takovéto texty platí? Jen to řekněte, neostychejte se.

3 0
možnosti
  • Počet článků 392
  • Celková karma 28,97
  • Průměrná čtenost 1019x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik