Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Slovo k letnímu času. Je to rafinovaný podvod. Jsem už dva roky státní rentiér čili neměl by mi LČ vadit, ale jde o věc principu. V čem ten podvod spočívá? Kdyby vrchnost nařídila, že se od pondělí 28. března 2022 bude všude pracovat o hodinu dřív (také třeba místo v 6:00 v 5:00, ne každý začíná v 9:00 nebo 10:00), škola že nezačne v 8:00, ale v 7:00 a nultá hodina v 06:00, školky že otevřou o hodinu dřív a nebudou děti přijímat do 7:45. ale do 6:45 a tak podobně, myslím, že by kolem toho byla větší diskuse. Takto si každý přetoči hodinky, vše je vlastně při starém - a lidu jsou tak zalepena ústa. Lžeme si s letním časem do vlastní kapsy. Děkuji. (triviální dovětek. Teď, kdy píšu tento příspěvek je 18:50 SELČ, tedy 17:50 SEČ, neděle 27. 3. 2022. Když si teď přetočím hodinky na 00:50, bude už pondělí 28. března? Nikoli. A o tom to celé je.

1 0
možnosti

A co je podle vás jednodušší - nařizovat pracovní čas o hodinu dřív s tím, že různé obory mají různý začátek pracovní doby, nebo prostě jednotně pro všechny posunout čas? Nechápu, v čem spatřujete ten podvod.:-)

1 0
možnosti
JK

No a mně zase střídání času vyhovuje a nechal bych to tak.

4 0
možnosti
LH

A teď trochu odlehčeně.

I s duchy a strašením to zamává, protože duchové vždy straší o půlnoci (zrovna tak se otevírají nějakou noc před Velikonocemi poklady).

Duchové sice letní a zimní čas neznají, a tak by potom mohl být někdo překvapený, že vlastně straší v jinou hodinu.

Zrovna tak to je s horoskopy a s počítáním podle numeralogie.Můj známý se narodil 28. v 0.30 hod.letního času, ale podle normálního času by to bylo 27. v 23.30 hod.

Takže jak by měl počítat v numeralogii, protože ani podle jednoho čísla mu to nevychází.

A když jdete ke kartářce, také chce vědět datum narození a podle toho vykládá karty nebo věští a předvídá budoucnost.

0 0
možnosti
LH

Je vidět, že tady od r.1989 máme neschopné vlády.Pořád se chlubí, že máme demokracii, ale aby měli zájem co chtějí lidi, tak na to kašlou.

Mám vdanou dceru v Perthu (západní Austrálie) a tam měli 4 roky na zkoušku střídání času o hodinu (jako u nás).Po čtyřech letech udělali referendum a protože většina lidí byla proti, tak to zrušili.A nikoho nezajímalo, že ostatní části (země) Austrálie mají jiný čas.Po každém přejíždění do jiné části Austrálie si musíte seřídit hodinky na ten čas v té části.

To je vláda pro lidi, to je ta demokracie a ne jen o tom kecat jako u nás.

Proč se musíme ohlížet na Brusel a nemůžeme si o čase rozhodnout u nás (udělat referendum).

Stále musíme někoho poslouchat, dříve Moskvu, dnes Brusel, takže nejsme demokratická země jak se nám snaží politici namluvit.

1 0
možnosti
MS

Tak vaše dcera žije ve státě o rozloze 2 645 615 km² a přeci jen je poněkud rozdíl mít vlastní čas tam nebo zde v Česku s rozlohou 78 870 km², - a to nejsme v Evropě zdaleka nejmenší ...

0 0
možnosti
ZZ

Je to možná pro někoho nepříjemné - ale pokud nepříjde nic horšího, dokážu se s tím bezproblémově vyrovnat !

;-)

1 0
možnosti

Když to člověk neřeší, tak během jednoho až dvou dnů ani neví, že ke změně času došlo. Když to ale někdo vnímá jako bůhvíjakou křivdu a vsugerovává si, jaký strašný dopad má změna času na jeho životní cyklus, je z toho rozhozený celý týden.:-)

4 1
možnosti
Foto

Bla bla bla napsal diskusní blábolil 88257

0 0
možnosti
Foto

Ačkoliv jde ze strany EU o naprostý nesmysl, z důvodů ryze praktických je změna času vítaným okamžikem k nezbytnému úkonu, kdy je možné doma v nástěnných hodinách vyměnit baterii. ;-)EU

1 0
možnosti

Tak já tedy měním baterie, když se hodiny zastaví a na to nemá změna času žádný vliv.:-)

2 1
možnosti
Foto

Na ukončení letního času je krásně vidět, čeho je EU schopná.

5 0
možnosti
VV

Ano, Vas oblibenec by to vyresil smahem, a neschopna EU se s tim babra.

0 1
možnosti
IS

Letní čas po celý rok a bude klid.

3 1
možnosti
PK

Diskuse živá a nejednotná, téma zasahující celý národ. Tak to má být.

Osobně se snažím přežít všechny nástrahy resp. pochoutky okolí, včetně těch co vymyslí politici.

V daném případě mě jen mrzí, že i kvůli změně času skončil v nedaleké obci jeden privátní pekař. Jeho boží dar, byl jako dortíček. Ovšem pozitivní dopad to mělo, že jsem byl nuce začít s chlebíkem sám, klaplo to. Pěkný den pane autore.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 391
  • Celková karma 29,22
  • Průměrná čtenost 1020x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik