Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Česká republika pod vedením vlády Andreje Babiše hospodařila podle Eurostatu v loňském roce nejhůř ze všech sedmadvaceti unijních zemí.Podle se Česká republika v roce 2021 zadlužovala nejrychleji z celé EU. Meziročně se zadlužení veřejných financí České republiky loni zvýšilo o 4,2 procentního bodu HDP, zatímco průměrně země EU snižovaly své zadlužení o 1,9 p. b. Česká republika byla na čele 7 zemí EU, které loni zadlužení zvýšily,” uvádí s odkazem na data Eurostatu ministerstvo financí.I Řecko, Kypr a Itálie loni snižovaly schodek. Zato Alena Schillerová vesele utrácela ze společné kasy.”Babišova vláda rozhazování ze státního rozpočtu dosud obhajovala bezprecedentní situací danou pandemií covid 19. Jenže Nejvyšší kontrolní úřad kabinet bývalého premiéra usvědčil ze lži.“Téměř 90 % meziročního nárůstu celkových výdajů nesouviselo s výdaji vynaloženými v souvislosti s onemocněním covid-19,” stojí v oficiální výroční zprávě, kterou NKÚ zveřejnil zkraje dubna.

2 0
možnosti
Foto

Hospodaření státního rozpočtu v roce 2021 skončilo schodkem dosahujícím téměř 420 miliard korun, což byl nejhorší výsledek hospodaření v historii ČR. Deficit se meziročně zvýšil o více než 52 miliard korun. A to i přesto, že ekonomické restrikce související s pandemií covidu-19 nedosahovaly takové míry jako v roce 2020. Celkové zadlužení ČR dosáhlo téměř 2,5 bilionu korun,” píše NKÚ.

1 0
možnosti
Foto

Za stropování cen znamená jedno, že ceny dotuje vláda z daní, které vybere. Dotuje je i pro kupující ze sousedních států a i proto, ty, pro který není problém si výrobek za vyšší cenu koupit. Inflace vzniká, když je nerovnováha mezi poptávkou a nabídkou. To znamená, že na trhu je více peněz než zboží. V době covidu, vláda zavřela výrobny a továrny. To, že jsou zavřené jim vláda doplácela a dělníci, kteří nepracovali, nic nevyráběli dostávali 80 procent plánu. Takže zboží bylo málo, protože se nevyrábělo a na to výrobci reagovali zvýšení cen čeho je málo to je drahé a do toho přišla válka na Ukrajině, stoupající ceny plynu a ropy.

0 0
možnosti
JR

J36a64n 26R12á77ž

27. 4. 2022 19:55

Asi je to hoax, jinak to přece není možné: Na Ukrajině, která je teď ve válce, mají prý teď inflaci 15,8 % , v Rusku zužovaném válečnými výdaji a sankcemi je inflace 16,5% , ale v zemi kde je (zatím) mír je inflace 13.2%. Podle mne, jestli je to pravda, tak v zemi, kde se neválčí a nejsou na ni uvaleny žádné sankce a přesto mají takovou inflaci , je něco v nepořádku.

0 0
možnosti
PK

Co se týče například stavu našeho zemědělství do budoucna, tak to to popsal od srdce člen představenstva Agrární komory ČR Zdeněk Jandejsek... Vláda je hospodářsky naprosto nekompetentní. (viz článek ..Mráz po zádech. Výrobce potravin lidem po pravdě.. z 25.04.2022)

0 1
možnosti
JR

J31a91n 27R69á38ž

27. 4. 2022 19:57

Jandejsek se s tím popisem současného stavu v zemědělství u nás nemazal.....bylo to opravdu "husté" čtení!

0 0
možnosti
LH

Jaká je pointa? Nějak jsem v tom chaosu nenašel, zda tedy autor trpí představou, že stačí zastropovat ceny jako ve Venezuele.

2 0
možnosti
PK

No i některé státy EU učinily opatření pro svůj lid, jak to funguje ve Ve.....to skutečně netuším..

0 0
možnosti
JD

Točeňák zakázat a bude klid! :-)

Karma!

0 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 30,07
  • Průměrná čtenost 1016x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik